Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Omplacera/avliva

2013-06-05 00:43 #0 av: Ludnatassar

http://ludnatassar.com/blog/2013/06/04/avlivaomplacera/


Är det rätt att omplacera till varje pris?

Anmäl
2013-06-05 00:47 #1 av: dynamitella

Absolut inte. En död hund lider inte, och skadar ingen.

Sen är jag inte glad för att avliva djur. Men ibland finns inte det exakt perfekta hemmet på landet utan barn, människor och andra djur där hunden kan bo lugnt. Ibland är allt som finns ett halvtaskigt hem mitt i stan med en familjekatt eller barn.

Och då kan man inte göra mycket mer. Avlivning måste ske ibland.

Anmäl
2013-06-05 13:48 #2 av: Sofy

Omplacering är inte alltid rätt val men avlivning ska vara det sista alternativet för hundens och/eller allmänhetens bästa beroende på situation.

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-06-05 14:56 #3 av: Lilla_Myy

tycker nästan att idioter som skaffar hundar de inte borde ha och inte gör någonting åt det, avlivar eller omplacerar den och sedan skaffar de hund efter hund borde avlivas. Hatar folk som impulsköper en hund eller inte tänker ordentligt vilket ansvar dom har, oavsett vilket djur det handlar om från små hamstrar till stora elefanter. Köper du ett djur så har du ansvar för den och då ska man göra allt man kan för att den ska ha det så bra som möjligt annars ska dom låta bli att ta det ansvaret om dom inte är redo för det eller villiga att offra så mycket för ett djur. Köp en kaktus i så fall. 

Anmäl
2013-06-05 20:50 #4 av: Forest

Jag tror faktist det finns hem till nästan alla hundar, det gäller att ge dom tid att inte ge upp. Nu anser jag väl inte att omplacera är det ända utvägen men om folk är mer ärliga om hur hunden är så skulle det vara mer troligt att hitta det rätta hemmet. Sista vägen hoppas jag är avlivning.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.