Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Hundliv i Luleå?

2013-06-01 15:17 #0 av: [Vargnatt]

Tjo på er folket!
Hoppas ni har det bra nu när det börjar bli sommar ordentligt Glad.

Jag och mina två odjur kommer dra en flytt till Luleå om ungefär två veckor. Vi ska bo hos min syster ett tag tills jag fixat ihop mitt eget liv lite. Och jag har för mig att det finns några från Luleå här, AnneN till exempel.

Så nu undrar jag ju självklart vad det finns för olika hundaktiviteter i Luleå! Jag är inte så intresserad av tävlingar och sådant, utan mer att veta fina promenadevägar, finns det någonstans hundarna kan bada i värmen, bra djuraffärer, osv, allt ni kan komma på som är bra att veta! Glad

Sedan vore det jättetrevligt om det finns någon som vill ha promenadsällskap Glad

Anmäl
2013-06-01 15:43 #1 av: AnneN

Oj, du det finns hur mycket hundliv som helst här i Luleå Glad
Hundhuset har ju en del aktiviteter, tex socialträffar, kurser, promenader, mm.

Brukshundsklubben har jag inte så bra koll på men de finns iallafall.

I Luleå Kommun finns inget hundförbud på de allmänna badstränderna, bara ett förbud mot att rasta hunden på stranden/i vattnet, så det är inga problem att hitta bra badställen.

Djuraffärer finns 25:an Katt & Hund inne i stan, Rolles Akvariecenter har också lite hundsaker, på Storheden har vi DjurMagazinet, Hööks och Granngården.

Bra promenadvägar beror lite på vart i Luleå man bor.

Finns flera facebookgrupper för hundfolk runt om i Luleå där det brukar skrivas om träning/promenadträffar då och då, jag kan lägga till dig i dem om du vill.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-06-01 15:52 #2 av: [Vargnatt]

#1 Tack för bra tips Anne! :) Jag kommer ju bo hos syster ett tag och hon bor ju granne med dig så har du några tips på mer bra vägar där runt vore det toppen! 

Det vore jättesnällt om du ville lägga till mig i dom! :) 

Anmäl
2013-06-01 16:55 #3 av: AnneN

Visar gärna de vägar jag kan här omkring Glad

Lägger till dig i grupperna nu 

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-06-01 17:44 #4 av: Maja2

Åh, Luleå! Jag har precis sålt min vackra, vita, döva Sally till ett fantastiskt ungt par i Luleå. 

Anmäl
2013-06-02 12:56 #5 av: [Vargnatt]

#3 Det vore jättesnällt och trevligt Glad

Finns det förresten något inhägnat område för hundar att springa runt på där? #4 Åh har du sålt henne, har sett din tråd om henne tidigare. Hon är verkligen vacker! 

Anmäl
2013-06-02 13:56 #6 av: AnneN

#5 Nej tyvärr finns ingen rastgård eller liknande här i Luleå Ledsen 

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-06-02 15:24 #7 av: [Vargnatt]

#6 Attans, vad trist Ledsen, hade varit bra för Nitro. Hur är det med fästingar där, har de små odjuren hittat dit än? 

Anmäl
2013-06-02 17:53 #8 av: AnneN

Jag har hittills inte sett en enda fästing själv, men vet kompisar som har hittat någon enstaka på sina hundar (max 1-3/år) så än verkar det vara ganska lite fästingar här uppe.

Om det är att du inte kan ha Nitro lös då han ska leka med hundar så finns det alltid andra alternativ, tex hockeyrinkar, mm där folk brukar låta hundarna busa och även passa på att träna inkallning.

Kan han vara lös så har vi några fina ytor där de kan leka, bara man har en bra inkallning på hunden.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2013-06-02 17:57 #9 av: Maja2

#5 Ja, jag sålde henne för tre veckor sedan. Med stor vånda fattade jag det beslutet, och såhär tre veckor senare känner jag verkligen att det blev rätt. Hon passar perfekt som ensamhund, då hon inte hela tiden behöver försöka tyda de andra hundarnas signaler. Nu kan jag ju se hur lugn flocken är när hon är borta. Jag uppfattade nog aldrig riktigt hur stressande det var för de andra att ha en döv individ i flocken. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.