Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Spinger spaniel/border collie?

2013-06-01 02:34 #0 av: [gsandra1]

Hej!

Är det något här som har en blandis mellan ESS & BC, sk Sprollie? :)
Skulle så gärna vilja se bilder och höra om ägares erfarenheter av blandningen! :D

Anmäl
2013-06-01 17:46 #1 av: Frida B

Vad är det för blandras? Har du en sådan själv? :) *nyfiken, har aldrig hört talat om*

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2013-06-01 23:49 #2 av: [gsandra1]

Nej jag har inte en sådan själv, en vän till mig har stött på en och jag blev jätteintresserad av just den blandrasen! Känns som att det skulle vara en bra blandning & tänkte om det var någon som kunde berätta lite om den! :D 

Anmäl
2013-06-02 09:08 #3 av: vallhund

Hur skulle någon kunna något om en kombination annat än sin egen likadana hund? Det kan ju bli vad som helst, tom i samma kull.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-06-02 09:48 #4 av: Frida B

Kan ju säga såhär: Stackars hund. En fågelhund som hämtar fåglar, tar dom i munnen och springer tillbaka till föraren+en riktigt extrem vallhund som vallar allt den ser om den inte får utlopp för sitt vallbehov.  Det blir en väldigt förvirrad hund. Eller ja, det kan bli. Och som #3 säger, man kan aldrig säga hur en blandras kommer att bli, men man kan ju alltid spekulera. Alla dessa blandraser (puggle, sprollie som du nämner m.m) blir alltid olika, och att korsa ees med bc är enligt mig ganska dumt.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2013-06-02 21:27 #5 av: Forest

http://blandrashundar.ifokus.se/discussions/4dee55a8d4ebea590000ddb7-springer-spaniel-border-collie-mix
TS här har du en som har denna blaning

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-06-03 00:10 #6 av: [gsandra1]

#4 Där har du en poäng! Tänkte inte riktigt så långt! 


Ville mest bara höra om någon hade någon erfarenhet och kunde berätta lite. Vore intressant. Men men.

Anmäl
2013-06-03 21:39 #7 av: Forest

4 tror inte att de får båda egenskaperna dessutom är det väl rätt ovanligt att andvända bra vallhund till blandrasavel. Men som sagt man kan inte säga att egenskaperna är gämna då det är blandras, man vet inte alls vilka egenskaper som slår igenom.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-06-03 22:09 #8 av: Frida B

#7 tyvärr är det ju så att båda egenskaperna oftast kommer (jakt och vall) bara vid olika avsnitt på generna. Den kan få "the eye" mitt i jakten (inte för att någon skulle jaga med den blandningen, men vi säger det), eller börja valla fåglarna som egentligen ska sprängas upp. Eller blir det en vallhund, kan den börja försöka valla fysiskt med fåren. Hoppas du förstår vad jag menar :)

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.