Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Någon som kan svara?

2013-05-23 15:11 #0 av: [fantasilös]

Dessa valpar..

Nu är det tyvärr klagomål ,igen(!), på mina valpar.

Jag hade en kull för ett tag sen, min första.
Vid vet besiktning var det U.A (utan anmärkning), på varje valp.

Nu har ett par som köpte mina valpar hört av sig till mig om att hunden har fel på höften.
Jag var där igår och kollade på honom, och jo han gick lite konstigt, han haltade inte som ägarna sa till mig, men däremot så gick han "snett" eller hur man ska säga med vänster ben.
Ägaren sa att dom skulle till veterinären imorgon (idag) och är det något fel på honom så tänker dom absolut inte betala fullt pris!
Jag förklarade då att det beror på vad det är för fel, tex om dom (nuvarande ägare) orsakat felet så kan ju inte jag som uppfödare dra av något på köpesumman (ägarna har tagit valpen på avbetalning och har en-två gånger kvar att betala tills valpens fulla pris är klart).
Dom hörde av sig förut idag ich berättade att dom hade vart hos veterinären och berättade att hunden hade fel på ryggen, hunden har tagit blodprov och dom får svar imorgon.

Vad ska jag som uppfödare göra?
För dom är helt bestämda på att dom inte tänker betala fullt pris eftersom det är fel på hunden.

Tacksam för svar.
Mvh

Anmäl
2013-05-23 18:24 #1 av: Frida B

Vad står det i köpeavtalet? Har ni inte det skrivet vem som betalar vad vid en sådan här situation, så är jag rädd att dom faktiskt kan sluta betala... Har du dolda fel försäkring? Du kan ju be om att se kvittot från veterinären när de varit där, och visar det sig vara medfött är det dolda felförsäkring som tar det mesta (om ägaren också försäkrat valpen vill säga), annars kan dom nog göra som dom vill.. tror jag.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2013-05-23 23:10 #2 av: Forest

Jag tycker att man som uppfödare gärna ska vara med på vetrinärbesöket för att se vad vetrinären säger. Det är väl doldafel som gäller även på blandrasvalpar upp till 3 och 3 mån gammal. Det kan vara så att man får som uppfödare betala tillbaka hela summan för valpen eller erbjuda en frisk valp. http://www.agria.se/hund/artikel/juridik-for-hunduppfodare-med-anne-skogh

ett annan forum när jag googlade på konsumentköplagen då det är denna lag som gäller när man säljer valp. http://vovve.net/Juristen/question.asp?qid=170

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-05-24 05:36 #3 av: vallhund

Fast vad skulle ett blodprov kunna visa på för slags fel på ryggen? Låter som dom fiskar efter att slippa betala fullt pris.

Lå dom komma med veterinärintyg först, innan det finns något mer att prata om i denna fråga, o som lärdom kan du dra att aldrig lämna ifrån dig valp på avbetalning, oavsett vetintyg så kan dom skita i att betala o du står där med lång näsa, tråkigt men sant.

Hoppas valpen är frisk, för sin egen skull om inte annat.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-24 11:08 #4 av: [Djurenimittliv]

Att valpen har fått problem med ryggen behöver la inte vara medfött? Den kan ju ha lekt med en äldre hund som varit lite för hårdhänt eller vad som helst.
Tycker du ska kolla med vet personligen vad det är för ryggfel öht.
Om de är så att det försöker fiska pengar så kan de ju dra till med vad som helst!
Jag kan förstå deras frustration över att ha en skadad valp, men som sagt, kan lika gärna vara "deras fel" kan jag tycka.
Eller är jag ute och cyklar?

Anmäl
2013-05-24 12:24 #5 av: db-2

#2 Jag antar (kan ha fel) att TS inte har firma. I sådana fall är det köplagen (inte konsumentköplagen) som är det som gäller.

Anmäl
2013-05-24 16:33 #6 av: [fantasilös]

#1 okej, i köpeavtalet står det tyvärr ingenting om vem som gör vad i denna situation.
Jag skaffade heller aldrig någon dolda fel försäkring tyvärr, och vad jag vet så har nuvarande ägare inte heller någon försäkring på valpen.

#3 ja jag satt med och tänkte på hur ett blodprov skulle kunna visa vad det är för fel..

#4 ja precis.
Dessa ägare har ju en till vuxen hund, som dessutom flög på min valp sist jag var där, som tur va kom han undan med bara några lindriga bit och rivsår lite här och där, men stackarn vart ju livrädd..
Mycket möjligt att den vuxna hunden kan ha vart för hårdhänt mot deras valp med.
Jag kanske ska ringa veterinären och höra?
Då jag vet hos vilken veterinär dom va hos, det var också han som besiktigade valparna.

Tack så mycket för svar allihop.

Anmäl
2013-05-24 16:49 #7 av: vallhund

Huruvida du har DF försäkring eller ej är ganska ointressant, försäkringen tecknar du för att skydda din plånbok

Om det klassas som ett Dolt fel så blir du skyldig att betala köparna för vetvård etc, upp till ett valppris. Du kan oxå köpa tbx valpen till det priset eller byta mot en frisk valp. Fast knappast mer än det du redan fått från dem.

En veterinär får inte lämna ut några uppgifter om ett djur annat än till djurägaren.

Något OT, men har jag uppfattat det rätt, du parar din tik, du tecknar ingen DF försäkring o sen säljer du valpar på avbetalning till folk som inte försäkrar sin valp?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-24 17:04 #8 av: [Djurenimittliv]

#7 det är inte uppfödarens plikt att se till att de har sin hund försäkrad! Det är upp till varje hund ägare.

Jag tycker de låter som att valpen har skadat sig efteråt och de nu inte har råd att betala det och gör allt för att spara pengar. Dumt att skaffa hund öht om man inte har råd med ev oberäknade vet kostnader.

Anmäl
2013-05-24 18:23 #9 av: [fantasilös]

#7 okej.
Ja jag parar min tik, tecknar ingen df försäkring, sålde en valp på avbetalning till några som inte försäkrar valpen.
MEN jag tecknade ingen df försäkring då jag inte var så insatt i det då eftersom det var min första kull, och att nuvarande ägare inte försäkrat sin valp kan väl egentligen inte jag göra så mycket åt? Jag skickade med fyra broschyrer om fyra olika försäkringsbolag, samt berättade vilken försäkring jag tyckte bäst om och varför, mycket mer kunde jag väl inte göra mer än att hoppas på att dom försäkrar valpen..

#8 Det kan mycket väl stämma, då dom först inte ville åka till veterinären eftersom dom inte hade råd, jag fick "tjata" på dom och förklara att det är för valpens bästa osv, och till slut bokade dom som tur var tid hos vetten.

(När jag sålde valpen till dom så sa dom att dom kommer självklart ha råd med mat, tillbehör, veterinär vård och allt annat men att dom gärna ville ta på avbetalning pga en viss anledning. Men nu efteråt har jag fått reda på att dom har ekonomiska problem, skulder, osv, det var inget jag visste om när valpen såldes samt att jag litade på vad dom sa då. Lätt att vara efterklok tyvärr..)

Anmäl
2013-05-24 18:26 #10 av: vallhund

#8 Har jag skrivit något om plikt? Nej. Uppfödare brukar poängtera hur viktigt det är att sälja till bra hem.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-24 18:29 #11 av: [Djurenimittliv]

Ja det är inte lätt att veta och det kan hända alla tyvärr :(

Får jag fråga hur länge sen de va du sålde valpen? (Alltså hur gammal den är?)

Anmäl
2013-05-24 18:36 #12 av: [fantasilös]

Den blir 6 månader i början av juni.
Kan inte i huvudet när jag sålde honom exakt, men han var väl runt 12 veckor då.

Anmäl
2013-05-24 18:40 #13 av: [Djurenimittliv]

Men om han är sex månader så låter det ännu mer rimligt att han har lekt och skadat sig! De är ju rätt vilda vid den åldern!

Hoppas du får kontakt med vet.

Anmäl
2013-05-24 19:25 #14 av: vallhund

Veterinärer har tystnadsplikt, de får inte lämna ut uppgifter till annan än djurägaren, dvs valpköparen i detta fallet.

För att diagnostisera fel i rygg/höfter krävs röntgen. HD som är väldigt grav kan konstateras av de flesta vet, dvs så allvarliga att hunden måste avlivas, men så verkar inte vara fallet här. I annat fall krävs avläsning av Ortopedspecialist eller av förhandsbesked från avläsarna på SKK (SKK läser bara av HD).

Veterinärbesök, sedering o röntgen samt avläsning landar nog på minst 2 000 kr, vill ägarna betala det? Dom kan aldrig få mer pengar tbx från TS än summan de betalat hittills för valpen.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-24 20:19 #15 av: [fantasilös]

Pratade nyligen med nuvarande ägare till valpen. Valpen har dåliga blodvärden och en infektion i ryggen & dom ska hämta medicin för det imorgon som han ska äta några dagar framöver.

Men det räknas väl inte som ett dolt fel, eller?

Anmäl
2013-05-24 20:25 #16 av: Forest

15 ne det tycker inte jag att det räknas som dolt fel. Bra att de tog valpen till vetrinär nu hoppas jag att dom skaffar sig en försäkring på hunden och betalar klart summan.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-05-24 21:25 #17 av: [fantasilös]

Pratade med dom nu och sa att det inte räknas som ett dolt fel osv.
Då fick jag till svar att dom inte har några pengar alls att ge mig nu eftersom att veterinär besöket gick på nästan två tusen kronor samt att ingen betalar fullt pris för en sjuk valp.

Så hur gör jag nu?!

Anmäl
2013-05-24 21:32 #18 av: vallhund

Du kan inte öra någonting, iom att de betalt dig o låtit dem ta hunden så kan de skita i resten. Vill man leka bank så får man vackert behålla hunden tills den är färdigbetald, sen lämnar man den ifrån sig.

Hunden var ju inte sjuk när den lämnade dig, men den detaljen biter nog inte på dem.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-24 21:51 #19 av: [Djurenimittliv]

Skönt att de insåg DE iaf. Men det är ju inte ditt fel att den blev sjuk så trist att du ska behöva ta skit för det.

Jag är inte speciellt bra på detta så antar att jag inte kan komma med några bra råd men jag hoppas du får dina pengar! Eller om du köper tillbaka valpen för de som de än så länge har betalat (förutom vet kostnad då det ej är ditt problem, tycker jag)?

Anmäl
2013-05-24 22:55 #20 av: [fantasilös]

#18 okej, men jag har ju ändå alla papprena på hunden samt ett kontrakt om avbetalning?

#19 ja verkligen.
Ja hoppas kan man ju alltid göra.
Köpa tillbaka valpen går nog inte heller då jag gav dom det "förslaget" men dom vägrar även att lämna ifrån sig valpen :/

Anmäl
2013-05-25 02:08 #21 av: vallhund

#20 Det hjälper inte vad du har för papper, du har tagit emot betalning o lämnat iväg hunden, då är den deras, hur hade du täkt dig få resten av pengarna om de inte vill betala dig mer?

Inte ens SKKs jurister hade kunnat hjälpa sina medlemmar om de sålt valpar som du gjort.

Det enda du kan hoppas på är att valpen o de andra valparna får leva hos bra familjer som kan ge dom det som de behöver.

Innan du funderar på att kränga valpar igen så gå en uppfödarutbildning.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-25 12:28 #22 av: [fantasilös]

#21 det är väl inte deras förens dom står som ägare på hunden?

Okej.

Anmäl
2013-05-25 13:04 #23 av: [Djurenimittliv]

Nej det är inte deras först de står på papper.
Finns inga ägarpapper på att de är dem som äger hunden så är det fortfarande din hund.

Anmäl
2013-05-25 14:32 #24 av: vallhund

#23 Läs på är du snäll innan du ger råd. Att TS har papper på att hon äger hunden är ointressant i sammanhanget. Hon har tagit emot pengar o lämnat ifrån sig sin hund, då övergår ägarskapet till valpköparen.

Enda sättet att få tillbaka hunden är via kronofogden. Valpköparen har all rätt att då kräva inackorderingsersättning samt ersättning för alla veterinärkostnader om inget annat avtalats.

#11 Nej det kan inte hända alla. Det kan hända de som inte vet vad de sysslar med. Naturligtvis säger alla valpspekulanter/köpare att de har råd, vilket man uppenbarligen inte har om man vill köpa en hund på avbetalning. Privatpersoner kan begära kreditupplysning.

Visst är vi alla nybörjare ibland, då tar man hjälp av de som har erfarenhet, när det gäller hunduppfödning så är ens egen uppfödare ofta en bra mentor.

Som uppfödare har man ansvar för värnlösa liv, kan man inte ta det ansvaret skall man inte ta valpar på sin tik.

Arg


ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-25 18:29 #25 av: [Djurenimittliv]

Det kan visst hända att man åker på konstiga valpköpare som verkar kanoners innan. Jag tycker inte att du behöver klandra ner på TS och tala om hur dålig som människa hon är för det är det du värkar få henne att känna sig!
Hon har helt enkelt bara haft otur med en av valpköparna.
Detta är en sida där man frågar om hjälp, inte en sida där man ska bli ner tryckt i jorden för att vissa människor tycker det är skit kul att trycka ner andra för att man själv tror man är bäst på precis allt.

Så snälla, har du inget vettigt och säga som kan hjälpa henne positivt så låt bli bara!

Anmäl
2013-05-26 11:05 #26 av: Forest

Tror inte att Vallhund menar illa o klanka ner,  utan säger rent ut sanningen. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-05-26 11:55 #27 av: vallhund

#25

På vilket sätt har jag påstått att TS är en dålig människa? Jag har gett förslag o pekat på hur juridiken ser ut, på vilket sätt är det nedtryckande o hur har jag gett uttryck för att jag vet bäst?

Jag ha gett väldigt konkreta råd till TS, missat det?

Till skillnad mot dina inlägg i tråden så har jag kommit med fakta så som jag uppfattar det, anser du att det jag skriver är fel så är du välkommen att bemöta det.

Du däremot svamlar ang papper o ägarskap, vilka är totalt ointressanta för TS situation.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-26 12:05 #28 av: lillalycka

En fråga bara.. Om man inte kan skriva ett "gällande! kontrakt ang avbetalning  vid försäljning av valp ... hur kan man då bli skuldsatt om man inte betalar andra saker som man kan ha på avbetalning? TV, mobil osvosv. Borde väl gå att även sälja valpar på avbetalning och ha juridiskt stöd till att köparen betalar hela summan? 


Anmäl
2013-05-26 14:19 #29 av: [Djurenimittliv]

Det är samma regler med valp som med vilken annan vara som helst (skk) Och ett kontrakt är ett kontrakt oavsett.
Hoppas bara att valpköparna tänker följa kontraktet och inte bryter mot det!

Anmäl
2013-05-26 14:56 #30 av: [fantasilös]

Verkar tyvärr som att dom inte är villiga att följa kontraktet då dom vägrar betala några pengar, samt att jag skulle fått pengarna nu den 19e, men icke..

Anmäl
2013-05-26 15:00 #31 av: [Djurenimittliv]

Usch och förlåt! Men j*vla idioter!

Anmäl
2013-05-26 18:13 #32 av: vallhund

#28

Det är oftast företag som säljer varor på avbetalning, eller snarare den  bank/finansinstitut de samarbetar med.

Ytterst få uppfödare/valpförsäljare säljer valpar via sitt ev företag.

Jag förmedlar fakta, eller iaf det som jag tror/vet är fakta.

#25 På vilket sätt anser du att jag jag tryckt ner TS, jag har kommit med konkreta förslag, till skillnad mot dig som bara skriver vad du tycker.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-26 20:22 #33 av: lillalycka

#32 Okej. Ja, tanken slog mig bara. Fick för mig att kennlar är typ Enskild firma och då säljer valparna via företaget. Är verkligen inte insatt, men tack för bra upplysning :) 

Anmäl
2013-05-26 20:50 #34 av: Kalli

Alltså, jag är inte jurist men det ska självklart finnas sätt för TS att få sina pengar om köparna inte betalar resterande avbetalningar så länge det finns bevis på detta. Men det är ju inte alltid det går helt lätt ändå.

Anmäl
2013-05-27 07:33 #35 av: vallhund

#34 Ja TS kan stämma valpköparen, det kan bli väldigt dyrt om man förlorar.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-27 19:03 #36 av: Kalli

#35: Nja, jag gissar att det skulle röra sig om ett sk. småmål i och då handlar det generellt inte om några större summor man får ersätta även om man förlorar. Lite beroende såklart på vad man anser vara en större summa.

Anmäl
2013-05-27 23:14 #37 av: Charlott_

Får man fråg ahur mycket du sålde valpen för å hur mycket ho nhar kvar att betala?

Hmm. jag har också hört att hunden inte är ens egna förens man har papper på den. Men vet inte om de är så enligt lagen.
Att dom inte följer kontraktet, kan man inte prata med polisen då för hunden blev ju troffs allt sjuk under tiden den bodde där ju! :O

Anmäl
2013-05-28 00:47 #38 av: [fantasilös]

Sålde honom för 4000 kr, dom har halva summan kvar att betala.
Så det är ju inte så mycket pengar det handlar om egentligen, men dom ska ju ändå betala hela valpen!

Ja, det är ju vad jag med tror :)

Anmäl
2013-05-28 09:46 #39 av: Fridaaaa

#38 Ärligt talat tycker inte jag man ska köpa en hund om man inte har råd att betala de 4000kr direkt Snopen Men det är min åsikt. 4000kr är igentligen ingenting när man skaffar hund, annars får man spara ihop till det innan man köper. Men det är bara min personliga åsikt.

Hoppas du får de resterande 2000kr.
Är hunden skriven på dem eller dig?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-05-28 09:55 #40 av: TjockaBerta

Man kan kräva in en privat skuld genom kronofogden. Det var dock länge sen jag satte mig in i förfarandet så jag minns inte alla turer. 

Du kan skriva ut blanketterna från deras hemsida.

Anmäl
2013-05-28 10:51 #41 av: [fantasilös]

#39 jo precis.
Hunden är fortfarande skriven på mig. :)

#40 okej, tack :)

Anmäl
2013-05-28 10:53 #42 av: Fridaaaa

#41 Ok för då ska du ha rätten att ta tillbaka valpen i så fall eller att du kan kräva de sista pengarna. Vilket som, eftersom du står som ägare.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-05-28 11:45 #43 av: vallhund

Men varför skriver ni sådant som inte är sant? Så fort man betalat e enda krona o har tagit hunden hem så är det kört om inte de går med på återköp, för den summa som står på baksidan av SKKs kontrakt.

En pling till SKKs Juridiska avdelningen kan vara bra att kontakta. smt kontakta kronofogde o polis. Det är dom söm bedömer i första hand. TS kan då tvingas betala för omkostnaderna med hunden typ 15 kr/dygn.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-28 23:28 #44 av: Alex

Fast Vallhund, även du skriver saker som inte är sant. Man kan få hjälp av Kronofogden att driva in skulder som privatperson, bara det finns dokumenterat. Så det bör ju gälla även om det är en hund inblandad.

Fantasilös: Läs på den här länken, så borde du kunna få lite hjälp.

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2013-05-28 23:36 #45 av: [fantasilös]

#44 okej, tack! :)

Anmäl
2013-05-29 01:19 #46 av: vallhund

Ja skulden kan man få hjälp med att driva in om det finns något att hämta. Fortfarande har man inte rätt att hämta hem hunden.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-29 10:54 #47 av: Alex

#46 Nä, det vet jag inget om, men du har ju skrivit tidigare i tråden att köparna kan välja att inte betala mer och säljaren inte har något att säga till om i så fall, och det stämmer ju inte.

Ett exempel, från din kommentar #21:

"Det hjälper inte vad du har för papper, du har tagit emot betalning o lämnat iväg hunden, då är den deras, hur hade du täkt dig få resten av pengarna om de inte vill betala dig mer?"

Det var det jag kommenterade, inte om TS har rätt att hämta hem hunden.

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2013-05-29 19:13 #48 av: Charlott_

#43 Så länge det inte finns kvitto på det så tror jag du inte kan säga så. Jag har inte sett något om ett kvitto här :)

Anmäl
2013-05-29 21:06 #49 av: vallhund

#43 tillägg, trillade bort en 0:a 150 kr menar jag, ganska låg kostnad för helinackordering.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-30 13:40 #50 av: Forest

44 Vallhund skrev väl klart o tydligt att ts ska kontakta både polisen och kronofogden, eller är det jag som fattar förkortningen på  smt= samtidigt?

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-06-06 20:03 #51 av: [fantasilös]

Tänkte uppdarera lite. Tidigare igår kom valpägaren "oanmäld" hem till oss, band fast valpen vid vår altan och sa att vi får göra vad ***** vi vill med honom. Ägaren var full som bara den och även väldigt otrevlig. Några dagar tidigare hade han hotat med att avliva hunden i ved bon.. Aja, jag har fått tillbaka valpen & har förmodligen ett nytt hem till honom, det är en familj som även har en av syskonen till valpen. Så förhoppningsvis blir det bra tillslut för denna lilla krabat! :-)


(redigerat pga svordom)

Anmäl
2013-06-06 20:27 #52 av: Itchy

men vad i ******* är det för fel på folk Funderar

(redigerad pga svordom)

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2013-06-06 21:40 #53 av: Forest

51 himmel! Tur är väl det att nu är valpen hemma, jag hoppas att allt går bra för lillen.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-06-06 21:43 #54 av: Fridaaaa

#51 Vilken tur! Men sicka människor:S

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-06-06 21:47 #55 av: LindaBlue

Om "köparen" nu är en sådan som kommer hem till dig full och binder valpen och även hotat att avliva den i vedbon, finner jag som högst troligt att något hänt medan de haft hunden som orsakat ev haltning? Nu när du har hunden i säkert förvar hade jag nog försökt göra någon slaga anmälan på dem, om inte annat för att det ska finnas någon slags dokumentation om de blir inblandade i något djurskyddsfal framöver? Skönt att din lille är tillbaks i alla fall. 

Anmäl
2013-06-06 23:38 #56 av: [fantasilös]

Ja det finns verkligen folk till allt..
Väldigt skönt att veta nu att valpen verkligen har det bra (busat med sin mamma & bror konstant sen dom lämnade honom här) & även kommer få det bra i nya hemmet tillsammans med sin helbror. :-)

#55 (även en liten uppdatering till er andra som vill veta).
Dom som hade valpen innan sa till mig att han hade fel på ryggen, att dom varit hos veterinär, att han inte kunde gå knappt & i trappor vägrade han gå/hoppade på tre ben. Det stämmer verkligen inte, valpen skuttar upp i trappor som ingenting, han går som vanligt, inget haltande & han verkar inte ha ont någonstans vad jag kan se/märka. Däremot så "gungar" han lite när han går, men det beror på att han är väldigt överviktig.. så det blir att "banta" lite framöver, för det skulle göra honom gott att få gå mer dom där extra kilona. Annars en fullt frisk valp vad jag kan se! :-)
Däremot är han väldigt rädd för föremål har jag märkt, pinnar, rör, och andra saker med liknande form :-/
Vart kan jag då ringa för att anmäla dom? Är det polisen eller är det till något slags djurskydd?
Ringde polisen för ett tag sen ang dessa personer, att dom inte betalat valpen osv, men då svarade dom att dom inget kan göra..

Anmäl
2013-06-07 00:16 #57 av: LindaBlue

Länsstyrelsen, man kan ringa och anmäla anonymt, eller skicka mail, men då tror jag din IP- adress sparas. Såhär se det ut i hallands län , men vet inte var du bor. Googla länsstyrelsen, så kan du gå in på Djur och natur och sen "djurskydd". http://www.lansstyrelsen.se/halland/Sv/djur-och-natur/djurskydd/Pages/default.aspxAnmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.