Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Hund som älskar vatten, men får lätt fuktexem?

2013-05-06 22:06 #0 av: liiillap

Hallå! 
Jag har en labbe,schäfer,rottis och amstaff blandis tik på 3 år. 
Och mitt problem är nu att hon älskar vatten. Iaf att bada men att duscha är en annan sak.. Men iaf. hon får väldigt lätt fuktexem på simhuden mellan trampdynorna. Det resulterar att hon slickar väldigt mkt på tassarna. vad kan jag göra för att motverka fuktexemen? 


Sen en annan fråga hon är väldigt torr i huden speciellt på ryggen och svansen. Vad kan man göra för att få den mindre torr? 

Anmäl
2013-05-07 11:57 #1 av: tuvab

Hydrokortison brukar vi använda om hunden får fukteksem mellan trampdynorna:)

Anmäl
2013-05-07 12:50 #2 av: [Nightcat]

Potatismjöl! ;)

Anmäl
2013-05-07 15:43 #3 av: [daytona]

http://www.millhorse.se/prob-tass-salva/92-0

Det här kan ju vara bra :)


Har hunden mkt päls under tassarna? Jag klipper min väldigt kort både vinter o sommar för att slippa snöklumpar o fuktproblem.


Anmäl
2013-05-07 22:58 #4 av: liiillap

# 1 hydrokortison är vadå? :P 

#2 Potatismjöl har jag testat .. och hon tyckte det var väldigt gott så hon slickade mer än vanligt på tassen 

#3 hon rakas under tassarna med jämna mellanrum :) 

Anmäl
2013-05-07 23:14 #5 av: [daytona]

zinkpasta ska tydligen gå bra åxå


Anmäl
2013-05-07 23:43 #6 av: Forest

Det är inte svamp hunden får? Jag rek att man torkar hunden väl vid bad. Om hunden har svamp kan man ta ett tassbad med jodopax i några minuter varje tass för sen torka lätt av men låta tassen luftorka. Det är viktigt att päls och hud får torka. Om hunden ligger o slickar o gnager på tassarna får man skaffa tratt på hunden. En vetrinär sa att man kan även smörja in med fotsvampsalva men då får inte hunden slicka i sig detta.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2013-05-09 17:29 #7 av: liiillap

#6 inte svamp då det blir irriterat och sårigt. men försvinner efter några dagar, sen kommer det tbx. 
Besökte veterinären angående detta, men det ända dom sa var att hon förmodligen är allergisk mot något, vilket jag inte håller med om. då det kommer och går och dyker bara upp på svansen och tassarna.. 
Tratt funkar inte, då hon kommer åt ändå på något vis :S 

Anmäl
2013-05-12 22:47 #8 av: tuvab

Hydrokortison kan man köpa receptfritt på apoteket, det är till för lätta eksem och det funkade med våran hund:) kan vara värt att testas! Även att klippa bort eventuell päls mellan trampdynorna då det snabbare blir torrt då!

Anmäl
2013-05-14 13:34 #9 av: League


hundsockar/skor? Kan avhjälpa problemet. Sen har jag hört om flera hundar som var känsliga mot medlet man använder när man torkar av golven, och får irriterade tassar pga det. Men då känns det ju konstigt att hon får det på tygg/svans ochså, OM det inte är så att hon reagerar allergiskt och får utslag där hon har lite känsligare hud... Man kan ju spekulera i mkt. Torka henne med en fön efter bad? Tar ju tid, men hen blir torr in på huden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.