Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Vad anser ni om denna blandning?

2013-04-20 12:14 #0 av: Wellcraft

Hej!

Vad anser ni om denna blandning: amstaff/pitbull/labrador retriever.
Har nämligen denna blandning och får ofta höra att han kommer explodera mentalt en vacker dag pga att han är en korsning mellan förarvek och vänlig ras och självständiga och hårda raser, är det sant? Han har alltid varit jättesnäll.
Han har mest pitbull och labrador i sig, minst amstaff. Alltid köpt rashundar men denna hund är omplacering.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2013-04-20 12:15 #1 av: Fridaaaa

Man kan aldrig förutspå det.
Men anser inte att det är någon lämplig blandning och att den som fött upp hunden, inte har tänkt igenom det noga.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-04-20 12:20 #2 av: Wellcraft

#1 Vissa är verkligen allvarliga med att min hund kommer brista någon dag, blir lätt orolig när det gäller hundarna och jag har lärt mig att inte lyssna på fördomar men när hundkunnigt folk verkar helt säkra på sin sak då blir man lite orolig, liksom han har aldrig någonsin visat sig aggressiv trots världens sämsta valptid och ungshundstid :/

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2013-04-20 13:28 #3 av: dynamitella

Ingen kan säga att vovven kommer få psykbryt. Däremot kan alla säga "Ha! Vi saaa ju det!" om det händer.

Det är bara att ha extra koll på honom :) Var extra noga med uppfostran och socialisering med andra hundar. Skvallerträna. Gör du allt du kan för att människo/barn/hundsäkra din hund så kan du ju inte göra mycket mer. Slår det slint i skallen på grund av genetiken och föregående hem så ligger inte du att skylla på. 

Men vovve ska inte avlivas eller behandlas dåligt för att "kunniga hundmänniskor" dömer ut honom som farlig utan att ha sett tendenser till det :) Stå upp för din vovve.

Anmäl
2013-04-20 14:52 #4 av: Mischa

Vilka av raserna är självständiga och "hårda"? enligt vem?

Att blandningen skulle göra att hunden havererar mentalt är BS, däremot spelar det ju roll vad för individer hunden har bakom sig och vad för egenskaper hunden fått, slutligen beror det ju också på dig, hur du hanterar dom förutsättningar som hunden har.

Läs på mycket om raserna för att veta ungefär vad du kan förvänta dig, är det verkligen pitbull i blandningen så är det förslagsvis den rasen du börjar med att läsa på om.

Anmäl
2013-05-18 02:17 #5 av: [Ace_]

Fast vilka av de raserna är hårda? Vet inget om labrador, men de är väl rätt förarveka?

För det är amstaff och pitbull också. Förarveka, vill säga.

Anmäl
2013-05-24 11:48 #6 av: [Djurenimittliv]

Jag tycker personligen att det är väldigt dumt att lyssna på vad andra säger om hur ens hund KOMMER att bli. Inte för att jag inte tror att de kan men risken finns att man går och grubblar över det och så slutar det med att hunden blir så iaf. Jag tycker att man som ägare känner hunden allra bäst och vet vad hunden har för personlighet. Så länge hunden är fysik och psykisk tillfredsställd så finner iaf inte jag någon anledning att oroa sig. Lite kruxet med just blandras är att man aldrig riktigt kan veta vilken av rasens personlighet den kommer att få eller om den får en blandning av lite allt möjligt. Jag har en blandning mellan rottis och beardedcollie och ena dagen är hon snabb som sjutton i huvet likt en beardedcollie och andra dagen är hon en rottis som lyssnar när hon har tid. Så svårt att säga.
Men visst, ju äldre de blir ju mer kräver det av träning men så länge du vet hur och tillfredsställer hunden så tycker jag inte att du ska behöva tänka på framtiden och HUR det kommer bli! Det göt iaf inte hunden! :)

Anmäl
2013-05-24 12:08 #7 av: vallhund

Hur vet du att det är mest APBT i hunden?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-05-24 13:21 #8 av: Wellcraft

Tack för era svar.
Vet i stort sett allt om labbe, lite om amstaff. Pitbull vet jag inget om mer än att de används som kamphundar i USA och inte finns som registrerad ras i sverige (?).

Det går bra med vovven i alla fall, jag tycker han är myycket lik en labbe i psyket. Han är inte alls självständig och nästan mer lyhörd än labben jag har hand om, däremot leker han hårt med människor. Det är svårt för folk som inte känner honom att lugna ner honom det enda som funkar är att ta tag runt hans nos och sedan lägga honom ner (försiktigt, inget slit och släng) och sen klia honom på magen eller klappa honom och prata lite med honom, då tar han det lugnt och varvar ner.
Han har ibland lekt för hårt med hundar, så den andra hunden skrikit till och dragit sig undan, det är något som kommit de senaste månaderna, han har dock aldrig orsakat skador..

Vet inte säkert att det är mest apbt i honom, men det sa hon jag köpte/fick honom av och jag har inget annat att gå på :/

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.