Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Varför valde ni den blandningen er hund har?

2013-04-07 09:32 #0 av: camilla85

Skulle vara roligt att veta varför ni valde den hund som ni har. Vad var det med blandningen ni trodde skulle vara bra och hur trodde ni att hunden skulle vara? Var den som ni trodde? Vilken av raserna lyser genom mest?

Jag har en pudel/jack russel tik som är 1 år nu och tycker nog att hon blir mer och mer jr. Hade nog hoppats på att pudeln skulle lysa genom mest då jag egentligen inte är så jätte mycket för jr men hon är helt underbar och jag skulle så klart inte vilja byta =).
Jag letade efter en hund som skulle passa med barn och som var aktiv och lättlärd och det hittade jag verkligen. Ville också ha en hund som inte hårade massor då sambon kan känna av vissa hundar lite. Var meningen att vi skulle ha hennes syster först men sen blev det ändrat och Alva fick följa med oss istället =).

Anmäl
2013-04-07 09:55 #1 av: [madelaine]

Det enda jag vet med säkerhet att Lily har i sig är JRT.
Jag blev väldigt intresserad av rasen för flera år sedan när jag mer eller mindre bodde i stallet och en i personalen hade just en JRT. En sån otroligt charmig hund. Jobbade senare i ett annat stall och även där var det flera i personalen som hade JRTs som charmade mig totalt.
Ytterligare nåt år senare var det äntligen min tur, och även om det är mycket hund i liten förpackning har jag aldrig ångrat mig och skulle mycket väl kunna tänka mig en till ;)


Anmäl
2013-04-07 12:56 #2 av: Josse5233

Min hund är en korsning mellan Tibetansk spaniel/Lhasa Apso. :)
Jag och min mamma är allergiska så vi sökte efter en hund som inte fällde så mycket och sedan så ville jag ha en aktiv hund som jag kunde träna med i olika hundsporter och gå på långa promenader med.
Jag hittade Casper (som han heter) av rena slumpen och vi fick hem honom då han var 9 veckor. 
Jag hade läst om Tibetansk spaniel och Lhasa Apso sedan innan men jag hade inte tänkt skaffa någon av de raserna lustigt nog. :)

Anmäl
2013-04-07 21:17 #3 av: camilla85

Plötsligt händer det och man hittar bara rätt. Hade tittat på alla hundar på blocket tror jag och så kom annonsen upp på Alva och hennes syster. Kände mig tveksam i början eftersom det är jr i henne men av någon anledning så kände jag bara att jag måste träffa dom och det blev ju så rätt =).

Anmäl
2013-04-07 21:18 #4 av: [tintilar]

Den äldsta hunden är border collie med lite schäfer. Honom såg jag på en bilföd när han va tre år och sa till mig själv att den där hunden vill jsg ha. Jag fick hans husse på köpet. ;) Det är mest border collie som slår igenom och han är mkt pigg, följsam och vill vara till lags. Väldigt intelligent och lätt att ha o göra med.
Aldrig stressig, kopplar lätt av.

Andra hunden är border collie med lite golden. Han är bara 11 veckor än. Honom valde vi utifrån raserna i honom och psyket på hans föräldrar. Vi ville ha en aktiv familjehund som orkar med många timmar i stallet, är följsam och gillar att följa med på div aktiviteter, arbetsplatsen etc. Mao en hund som är så lik den första som bara går för det är en fantastisk hund. Vi får se vad det blir av honom men änsålänge verkar han mkt följsam, positiv, stabil och framåt. Det är helt klart border som slår igenom mest och det visste vi när vi valde honom.

Anmäl
2013-04-07 23:52 #5 av: Gullan402


Har en korsning mellan schäfer och labrador. Tja, vi valde inte utan det bara blev så  eftersom Findus valde oss. Men trivs med den blandningen även om nästa hund kommer att bli en liten/mellnstor. .Findus tar lite "för mycket" plats. Vill ha en hund jag kan lyfta och som inte behöver så stor bil:)

Anmäl
2013-04-08 14:58 #6 av: vallhund

Senaste blandisen jag hade var en senior som jag kände o som behövde seniorboende på landet. Han var såld som BC/Schä blandis men var helt uppenbart mest Terv med en anings Schäfer i sig.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-04-09 23:35 #7 av: Piich

Min är schäfer/bordercollie/golden/labrador.

Varför? Tja det kan man ju nu i efterhand fråga sig.... Hade man vetat att alla fyra raser skulle lysa igenom hade det med handen på hjärtat inte köpt honom. Han är i sin värsta trotsperiod någonsin just nu så vissa dagar är han inte så populär. MEN jag tror på ödet och det fanns en mening med att vi köpte just honom <3.

Om det är någon som har sett filmen "Marley och jag" så beskriver det våran hund rätt bra.  Han blir för upphetsad vid agillty, har för dåligt tålamod för lydnad men han är en hejjare på viltspår - vilket verkar vara hans starka sida. Men stark som sjutton (vilket man inte kan tro när man ser honom). Han går oftast fint i koppel -  men när han väl får för sig något så får man hålla emot.  Och mentalt väldigt stark.

Men vi älskar honom ändå, och han  oss tydligen. <3

Anmäl
2013-05-24 14:51 #8 av: [Djurenimittliv]

Jag valde faktiskt inte min blandis utan hon valde mig. :)
Skulle inte ha en blandras egentligen men så träffade jag min tjej en dag och så vips va hon min! Hon va mammig redan innan jag fick henne och de va helt enkelt rätt :)

Anmäl
2013-05-24 15:15 #9 av: Wezza

Jag skulle inte ens ha hund, men sen träffade jag Smiley som valde mig Hjärta

Medarbetare på Hundparkour.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.