Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Imorgon ska plutten till vetten..

2012-10-28 21:01 #0 av: Annso_

Imorgon ska min älskade blandras opereras pga ständigt läckande analsäckar..Hoppas det går utan komplikationer och att allt fungerar fint efteråt..

Är dock ganska orolig då vi var med om tråkiga komplikationer efter kastreringen..

Någon som har några bra tips som man ska tänka på efter en analsäcks operation ?? Annars ville jag bara skriva av mig lite..

Anmäl
2012-10-28 21:04 #1 av: Fridaaaa

Lycka till! :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2012-10-28 21:09 #2 av: Annso_

Tack så mycket ! :)

Anmäl
2012-10-28 21:17 #3 av: AnneN

Var fodervärd för många år sedan till en schäfer som hade extrema problem med analsäckarna och hade fått operera bort dem helt. Dock var det före han kom till mig, så har inte egen erfarenhet av operationen och eftervården.

Önskar lycka till och håller tummarna för att ni slipper komplikationer denna gång.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-10-29 11:56 #4 av: Hera

Håller tummarna jag med. Det viktigaste är att han inte kommer åt såret efter OP.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-10-29 16:21 #5 av: Annso_

tack så mycket ! Rocky är nu hemma och det var ingen trevlig syn att ta emot honom hos veterinären..Sitter i bajsställning och viftar inte ens på svansen..Han går några meter och bajsar sedan på golvet och skäms som en tok, satte mig bara ner och berömde honom och klappa om honom..

Han skakar ganska mycket och försöker bajsa bort smärtan antar jag, sen kanske stygnen känns som att det är bajs..

Men han är så duktig min älsk, han ligger i mörka sovrummet i sin bädd och sover nu..

Anmäl
2012-10-29 20:27 #6 av: Annso_

Nu så ska jag bära ut madrassen från sängen o lägga den på golvet i vardagsrummet ! Inte överger jag min lilla hund ensam på golvet (han brukar sova brevid mig) nu när han inte kan ta sig upp o ner i sängen själv...
För övrigt så har vi vart ute o då kissade han o bajsade, dock med lite konk o stön..

Kollade han noggrant i rumpan förut för att vara säker på hur allt ska se ut och blev förvånad när han är Uppskuren(??) eller spräckt från analen och en bit neråt, det lär ju göra ruskigt ont =/

Anmäl
2012-10-30 08:37 #7 av: mi1973

Stackars liten.. Hoppas att det läker fort. Så fint att du ger honom din värme och trygghet även om han ej kan komma upp i sängen.

 

Kram till er

Anmäl
2012-10-30 19:33 #8 av: Veramia

du kan väl fråga veteinären ;)

Anmäl
2012-10-30 20:13 #9 av: Annso_

Oj en riktig stalker som är medlem här :) Jag frågade om det finns något speciellt man kan tänka på efter och där finns det mycket vanliga personer vet som inte veterinär vet, som te.x min hund nu då som inte kan gå själv, det var inget dom visste

Men "eller kan det tyda på att man inte fått bort alla stenar?" Det är nog större chans att en veterinär vet svaret på O.o

Anmäl
2012-10-31 10:43 #10 av: Forest

Oj stackars liten låter verkligen inte skönt att de skär upp analen så pass för att operera bort analsäckarna. Jag har väl hört att de gör ont efter bortagning av dessa men inte att de skar upp så pass på hundarna. Jag hoppas han läker fint fin.

själv har jag oxå en hund med lite stuliga analsäckar o funderat lite på ta bort dom men nu blir det verkligen att fråga ut vetrinären hur de gör. (har inte haft strul med dom på över 6 mån men visst har tankarna funnits kvar iaf)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-10-31 10:55 #11 av: Annso_

Det som eventuellt var uppsprucket/upskuret har iaf läkt ihop istortsett nu, det var ju inget jätte djupt för det var inte sytt.. Jo tack han har jätte jätte ont stackarn :( Han får metacam 1 mg per dygn men jag såg på FASS att om dom väger mellan 7,5-10 kr ska dom ha 1 mg men väger dom 10,1 - 15 kg ska dom ha 1,5 mg och Rocky väger 10,5

Sitter och försöker få tag på vetten för att jag märker att han får ont på kvällarna och nätterna, ger metcam på fm..

Kan det vara därför han får så ont för att Metacam dosen egentligen är för liten ?? Det är ju liksom 1/3 av dosen som han går miste om när han inte får 0,5 mg till som han ska ha efter hans vikt

Anmäl
2012-10-31 10:59 #12 av: Annso_

Rocky läckte stora pölar ur sina analsäckar..Kan ju säga att jag skulle avvakta om din hund inte läcker så det stör hans vardag eller att det kommer stora mängder..Jag ångrar nästan att jag gjorde det fast dte var ett problem just för att han har så jädra ont, och har stygn i hela rumpan..Han går inte ens själv, vi får bära runt honom...

Anmäl
2012-10-31 11:19 #13 av: Annso_

Fick precis tag på vetten och dom hade gett precis under det rekommenderade för att man helst håller ner doserna lite om det går..Men det var absolut inte meningen att han ska ha så ont så nu får han 1 1/5 tablett per dygn och i några extra dagar..

Så han verkar ha lite ondare än det "normala"

Anmäl
2012-10-31 12:05 #14 av: Hera

Hoppas smärtan går över!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-10-31 16:08 #15 av: Annso_

Det gjorde den tyvärr inte :(

Fick åka med Rocky till Annalysen idag eftersom han hade så ont..Såret såg jätte fint ut men han var jätte röd o svullen runt om så nu äter han en ännu starkare smärtlindring (metadon) + den smärtis han redan hade (Metacam), plus antibiotika. Så nu får vi hoppas han blir nöjd :) Och TACK till Annalysen som klämde in mitt lilla hjärta mellan två andra patienter, och ännu större Tack för att jag inte behövde betala för besöket + att jag fick smärtlindringen :)
Anmäl
2012-10-31 18:14 #16 av: Annso_
Fy vad jag hatar mitt liv just nu !! Just när man tror att Rocky ska få en lugn kväll så får han en allergi chock av Metadonen som han fick idag :( Kraken flåsade som aldrig förr ( har aldrig sett en hund flåsa så) och kunde knappt andas o skakade..Det har lugnat ner sig men vi måste hålla koll på han närmaste timmarna..

Vad ska man säga ... :'(


Sånt här händer f*n bara mig !!
Anmäl
2012-11-01 08:24 #17 av: mi1973

God morgon,

Hoppas natten varit lugn och att det är bättre nu. Tänker på er..

Anmäl
2012-11-01 08:37 #18 av: Annso_

Godmorgon !! Vi åkte aldrig in med Rocky igår för hans flåsande gick aldrig upp igen, han andades lite tungt men inget som vi tyckte var akut..Så vi somna runt 22-23 tiden och fick sova till kl 7 :)

Och idag har han gått sin första lilla promenad sedan i Måndags morgon ! :D Jiippi! :D 
Han fick välja väg själv och först skulle han kolla om grannarna en bit bort var ute, Ludde och Mimmi (och nej han hade itne fått leka om dom vart ute bara nosat genom staketet) men dom var nog inne och sov så då bestämde han att han skulle gå till morfar ;) min pappa alltså.

Visserligen så försökte han springa mer än vad han gick och han stannade ibland för att det irriterade väl lite. Så pappa körde ner oss sen, men han bajsade 2 gånger och kissade 3 gånger, det är mer än han gjort på en hel dag sen op :)

Anmäl
2012-11-01 09:41 #19 av: Forest

Skänt o höra att han är så pass bättre Kyss Håller tummar o tassar här för att han ska läka snabbt o bra Glad

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-11-02 09:30 #20 av: mi1973

Så härligt å höra att det går åt rätt håll. Ha en mysig helg och ta hand om varandra.  Glad

 

Kramiz

Anmäl
2012-11-04 18:09 #21 av: Annso_

tack alla !! Idag har Rocky vart utan tratten hela dagen :) Han har försökt slicka ett få tal gånger och eftersom vi är med hela tiden så är det bara att säga snällt men bestämt Nej så lägger han sig ner istället :)

Han har inga problem att ligga ner och kan nu gå på hala golvet utan att få panik, vanliga promenader går jätte bra :D

DET ÄR SÅ SKÖNT ATT HA FÅTT SIN HUND "TILLBAKA" <3 <3 <3

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.