Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
HUNDMAT

Färskfoder, ekologiskt utan spannmål?

2012-10-03 18:32 #0 av: [TrollKvinnan_66]

Hejsan, letar färskfoder helst men kan gå med torrt också men ekologiskt och utan spannmål...ett mera naturligt foder (färskt/torrt)

Vad finns det för märken?

Har sökt runt lite och hittat lite olika märken men vill gärna höra från er som nyttjar färskfoder vad ni har för erfarenheter?

Jag vill bara få tips och råd på bra färskfoder, utan spannmål ekologiskt eller om man lagar maten själv, hur man gör då tex.

Tack på förhand!

Anmäl
2012-10-03 19:16 #1 av: lodjuret

Vad kul att du också är intresserad av färskfoder. Själv jag att alla hundar borde äta det Skrattande.

Min hund har ätit färskfoder i stort sätt sen hon var valp. Hon har aldrig varit sjuk eller haft problem med tänder eller annat.

Hon har ätit BRAVOS färskfoder. Det ser ut som fyrkantiga hamburgare som man tinar upp ur frysen. Hamburgarna finns ampassade för olika hundar t.ex. hårt arbetande, normal m.m.

Just nu äter hon vom og hundemat som vi köpte istället för bravo eftersom dom vi köper av inte tar hem det något mer.
hundemat finns också till olika slags hundar. Det är som en korv istället som man skär upp och kan lägga ner i en plastlåda och ha i kylskåpet, där den håller sig i ca 5 dagar.
Eftersom hunden kan bli hård i magen av det fodret så ska man ha i ganska mycket vatten. Att dom blir hårda i magen annars beror på att tarmen suger upp all näring/all mat så bra. Därför måste man tillsätta vatten till det.

Det är vad jag ger min hund och jag skulle inte kunna tänka mig att ge torrfoder eftersom jag tycker färskfoder är det perfekta fodret.

Anmäl
2012-10-03 19:51 #2 av: vallhund

Hur man lagar/förbereder rå mat till hundar är en helvetenskap, inget du kan få recept på via ett forum du måste sätta dig in i det själv. På http://www.jipotimas.se hittar du en del recept.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2012-10-03 20:02 #3 av: [TrollKvinnan_66]

Okej, VoH har jag just läst om :) och undrade vad det innehöll, hittade inget om det förutom ägg...

Tyvärr får ej fodret innehålla, mjölk, gluten (spannmål) soja eller ägg - då vi själva är super allergiska och skall ju kunna hantera maten också...Har läst lite på just näringslära och hund...

http://www.mustela.se/naringslara.htm

funderar lite också kring hur man gör egen mat rent av och får med allt som hunden behöver...tankarna är många kring detta, just nu...

Men vet att torrfodret han nu äter kommer jag INTE fortsätta ge i alla fall, så alla tips tas emot tacksamt...

Anmäl
2012-10-03 20:05 #4 av: [TrollKvinnan_66]

#2 tack, skall kolla där, hittade även denna sida...

http://barf.ifokus.se/

någon som vet om det är bra...? Som har provat eller...

Anmäl
2012-10-03 20:21 #5 av: vallhund

Mustelas hemsida är ganska gammal, Marianne har varit död i flera år. Alla VoH produkter innehåller inte ägg eller spannmål (ris), mjölkprodukter hittar jag inte i någon: http://www.vomoghundemat.se/index.php?option=com_content&view=article&id=59:faerskfoder&catid=34:produkter&Itemid=53

Lite länkar:

http://www.rathunters.dinstudio.se/news_1.html Barf o pray under info om hundar

http://uk.groups.yahoo.com/group/NordBARF/

http://www.kurant.se/Kurants%20Hundtj%C3%A4nst/indexh.htm

http://pets.groups.yahoo.com/group/K9Kitchen/?yguid=290279616

http://www.rawmeatybones.com/

Klass har en variant med bara vom o en med bara köttkross, Nordic har en med bara lax. Dessa är dock inte helfoder.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2012-10-03 20:26 #6 av: [TrollKvinnan_66]

Tack för alla länkar, nu har jag lite att läsa och studera...skall kolla också om återförsäljare mm. Om jag inte kommer laga själv!

Detta är mycket intressant, tycker jag och viktigt att hitta ett bra, nyttigt och hälsosamt foder!

Anmäl
2012-10-04 13:59 #7 av: [TrollKvinnan_66]

Nu har jag försökt läsa lite *hm* och leta svenskat...så tack för alla länkar...någon mer som vill berätta om egna erfarenheter?

Anmäl
2012-10-04 17:17 #8 av: lodjuret

Jag visste inte att det var ägg i, jag är nämligen också väldigt allergisk mot ägg speciellt om jag får i mej det Förvånad.

Som tur är så tar man ju med gaffel som man sen diskar men det finns ju fortfarande kvar i skägget på hunden Flört.
Vet inte om det är ägg i just den "smaken" min hund har dock..

Anmäl
2012-10-04 17:31 #9 av: [TrollKvinnan_66]

Det är lite jobbigt just då man själv är så allergisk och behöver ett foder som ej innehåller det man själv är allergisk =) så man inte blir sjuk av hundens mat eller dess saliv osv.

Anmäl
2012-12-23 09:41 #10 av: [TrollKvinnan_66]

Man kan ju laga maten själv med kött, grönsaker och tillsätta olja (fett) och benmjöl och immun för magen som man kan köpa som mjöl färdigt hos tex. Standardt

Om man har tid, ork och tror sig fixa detta, har nu testat ett tag att laga hans mat själv och visst funkar det och han mår gott på det men så himla enkelt var det inte och då vi har en sådan sits hemma att det även finns assistenter här så skall även dom då läras in på detta då hunden är dotterns och dom jobbar kring henne...och det var inte det lättaste *suck* och sen skall även dottern fixa komma ihåg allt kring maten för sin hund och då är det enklare med antingen färdigt färskfoder eller torrfoder...

Eller så finns ju Musch numera i Sverige - alternativ till VoH och om hundar blir hård i magen av färskfoder, som många blir för att tarmen suger upp all näring och endast små, små lortar kommer ut som är hårda så kan jag rekommendera att man häller på vatten och rör ut det med, så det blir mera vätska i vilket kan ge mjukar avföring men ändå tillräckligt hårt så hunden kan tömma analsäckarna själv vid bajsning tex. en del tillsätter lite extra olja (fett) också men det gäller att hitta en bra olja som funkar och där vet jag inte, vi ger ju linfröolja då vår hund ej tål fisk men laxolja kan även funka, dom har också olika korvar med alla möjliga köttmixer och en grönsaksmix så man kan ge grönsaker en dag i veckan tex.

Har även hört att dom eventuellt efter nyår kommer försöka få till mera portionsvänligare former för just små hundar =)

Musch >>

Då det gäller torrfoder, är det svårare, då vi dels har en liten blandras TAXCHI som ej tål fisk och sen är vi människor hyperallergiska mot en hel del som hunden inte får äta för då kan vi ej gosa med honom eller hantera hans mat...och dom flesta foderna innehåller antingen spannmål (ris, vete, majs, havre, hirs, korn, råg, havre) sen innehåller en del mjölk eller soja och dom flesta innehåller ägg!

Har mejlat med Brit Care som skall ha tagit bort ägg numera ur sina foder (hoppas det är sant för på påsarna står det ägg ännu) och dom skrev dom hade spannmålsfritt men innehåller ris som är ett spannmål, har skrivit tillbaka kring detta!

James Wellbeloved har en del också utan vissa saker men innehåller ofta ris, vilket ej funkar då...men annars bra innehåll!

Svårt att hitta ett torrfoder faktiskt som är helt utan spannmål och sen utan ägg, fisk, soja/mjölk...

Någon som har några tips på just torrfoder?

Som det är nu äter han klart det gamla torrfodret (innehåller tyvärr ägg) och sen Bozita blötfoder, som jag inte alls gillar *blä* skall kolla upp Brit Care som har också både konserver och pastoriserad korv färskfoder enligt dom själva...men det innehåller ris och om det är värmebehandlat kan ju näringen "försvinna" eller???

http://www.brit-petfood.com/products/dogs1/premium/wet1/brit-sausage-with-lamb-rice/

Hittat detta men det står endast omega3 olja inte om det är fisk eller annat, så jag får nog mejla om det *suck*

http://wellbeloved.se/kattfoder/torrfoder/kalkon-gronsaker-utan-spannmal/

Anmäl
2012-12-23 11:22 #11 av: [TrollKvinnan_66]

Listar nu upp lite olika foder jag hittar...
http://www.1stchoice.se/nya/s18.php

------------------------------------------

Ziwi Peak
http://animail.se/ziwi-peak-dog-lamb-5kg.html
- fast det innehåller fiskolja

K9 Natural frystorkat hundfoder.
http://animail.se/k9-natural-lamm-4kg.html
- fast det innehåller hela ägg

Dessa två är svindyra dock

------------------------------------------

Färskfoder/Barf:
Barvo
Nordic
VoH
Brit Care (pastoriserad - värmebehandlad?)
Klass
Emmzo
Priima
Fodax
Halla
Musch
Pommy

------------------------------------------

Fyll gärna på med mera om ni vet av nått...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.