Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR

Den Brasilianske Gatuhunden

2012-09-03 12:39 #0 av: sarae

Tänkte ta och presentera familjens hund Mickie samt dela med mig av hans lite speciella bakgrund. Anledningen till detta är att killen nu uppnåt en ålder av minst 16,5 år... antagligen mer, och även om han har en del krämpor och man märker att han börjar bli lite gammal, så är han "still going strong" med tanke på sin ålder, men man märker att han nog inte har jätte lång tid kvar. Så han förtjänar att få lite uppmärksamhet ;)

Vi flyttade till Brasilien 1997, och det tog inte lång tid innan vi fick upp ögonen för Mickie, då gatuhund som så många andra. Han var ledaren i sin "flock" och levde, trott eller ej, vad som såg ut som ett riktigt bra liv på gatorna i närheten av vårat hus. Alltid med en viftande svans, alltid pigg, i god kondition och såg så glad ut. Anledningen till det var antagligen alla snälla människor där som matade dem regelbundet och saktade ner när de sprang över gatan. En dam hade följt mickie och hans kullsyskon från det att de var valpar så hon visste att han var född senast 1996, men kanske tidigare (äldre  dam med dåligt minne).

Under en period såg vi inte Mickie i området längre, och vi började oroa oss. Hans kompisar var kvar, men inte han. Men så en dag när vi ska handla ser vi ett blodigt knytte ligga nästan vid ingången - Mickie. Han hade fått skabb och till följd kliat av sig all päls och nästan all hud. Han var bara et blodigt köttstycke med stora infekterade sår. Smabbt fick vi tag på djurambulansen som hjälpte oss att få honom till den veterinärklinik vi alltid frekventerade (jag praktiserade där och vi hade redan tagit dit en rad gatuhundar i behov av vård). Efter 5 månader på kliniken var Mickie äntligen helt återställd och vi hade sen länge beslutat att behålla honom. Sagt och gjort - Mickie lämnade gatan för gott. Men det tog bara ett par veckor så had eMickie plötsligt tappat all sin päls igen. Det visade sig att han hade utvecklat allergi mot precis ALLT: Antagligen p.ga att han plötsligt utsatts för för mycket olika allergener han inte var van vid. Så återigen var grabben naken. Det tog 4 år med allergivaccinationer innan han blev helt frisk och tålde allt igen.

Problem som han däremot alltid kommer att dras med är kroniska mag och tarmproblem (det blir nog lätt så när man är van vid att äta konservburkar och stenar) samt en dåligt läkt fraktur i revbenen (antagligen någon so sparkat honom).

Han har alltid varit världens snällaste hund, däremot är han reserverad och vill gärna hålla avstånd till folk, men inte på ett vis som får en att tro att han är rädd. Han trivs helt enkelt bäst med att själv få söka kontakt. De gånger ha kommer fram och lägger huvudet i ens knä så vet man verkligen att det betyder något!

Hemma ligge rhan mest och sover, och är inte intresserad av sånt som många andra hundar är. Men går man ut och går med honom och släpper honom lös rusar han över klipporna som en unghund och man hade aldrig kunnat gissa att han är närmare 17 år!

Så ja... här har ni den Brasilianske "Vira Latan" (Betyder "den som lever av burkar" och är brassarnas ord för gatuhund) Mickie!

Någo som vågar sig på att gissa ras?

Min personliga gissning är en korsning mellan Stig Helmer, en raggsocka samt draken i "den Oändliga Historien"

 

Anmäl
2012-09-03 12:40 #1 av: sarae

Han tog emot Önska med Öppna tassar och försvarar henne nu mot precis alla andra hundar... suck

Anmäl
2012-09-03 12:41 #2 av: sarae

Det kanske finns en gnutta Kakmonster i honom också..

Anmäl
2012-09-03 12:42 #3 av: sarae

<3

Anmäl
2012-09-03 13:44 #4 av: AnneN

Vilken stilig gammal herre, ser inte alls gammal ut på bilderna fast svårt att se den gråa nosen på en vit hund.

Och vilken härlig berättelse om honom Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-09-03 13:48 #5 av: sarae

#4 Tackar! Nej.. han ser inte speciellt gammal ut faktiskt, förutom att han i våras hade tumörer vid ögonen, som innan de opererades bort gjorde att han såg väldigt sliten ut. Men han klarade både operation och narkos, och återhämtade sig snabbt! Just nu får han däremot lite rinniga ögon då och då, vilket gör att han ser trött ut om man inte tvättar rent. Sen har han ju lite godartade knölar och tumörer lite varstans på kroppen som han då och då slickar hål på, men annars verkar han inte så besvärad av dem... och ja.. vad ska man säga.. han lever helt klart på övertid ;) Veterinären är övertygad om att han är odödlig ;)

Anmäl
2012-09-03 16:09 #6 av: Maja2

Lite Gandalf över honom :)  JÄttefin!

Anmäl
2012-09-03 16:42 #7 av: Forest

Vilken fin herre ser verkligen inte gammal ut på bilderna, kul att han tog Önska som sin bästa kompis på sitt lilla vis ;) Jag hoppas att han får lite tid till.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-09-03 20:38 #8 av: TjockaBerta

Vad skönt att få ha ett bra liv ända till slutet. Vilken fantastiskt historia. Sån tur att ni träffade varandra.

Anmäl
2012-09-04 11:23 #9 av: Friida

Jättefin!

Anmäl
2012-09-04 11:37 #10 av: sarae

Han tackar och bockar!

Haha Gandalf! Ja det stämmer verkligen ;)

Anmäl
2012-09-04 19:49 #11 av: zoolatri

Jättefin kille! Eller gubbe kanskeFlört Kul att läsa om hans historia! Och hans ålder är minst sagt imponerande!

Anmäl
2012-09-05 04:49 #12 av: vallhund

Underbart vacker hund. Vilket fantastiskt livsöde!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.