Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Siberian husky mix

2012-07-22 14:26 #0 av: michellekrantze

Finns det någon här inne som äger, har ägt eller känner någon med en renrasig Siberian husky eller blandningar med t.ex. Schäfer?

Skulle vilja höra lite om olika individer, hur ni aktiverar era hundar, hur dem fungerar i vardagen och vid olika aktiviteter.

Lägg gärna in bilder!

Anmäl
2012-07-23 00:08 #1 av: AnneN

Känner några med huskymixer, men har ingen själv.

De jag känner aktiverar sina hundar med drag sommar som vinter, lydnad, agility, freestyle, diverse trix, spår, sök, mm.

Hur menar du med hur dem fungerar i vardagen?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-07-27 18:30 #2 av: Reptile-Lovers

Jag har haft husky.

Men nu har jag en malamute kille ;)

Anmäl
2012-07-27 19:08 #3 av: dynamitella

Jag växte upp med en husky/pointer och en husky/rottis. Rottismixen var som en typisk husky, och därmed envis som en åsna och självständig som en katt.

Båda vart 50/50 blandisar, men trots det var de HELT olika.

Bilden är på Ronja, rottis/Siberian husky.

De krävde båda minst 1 timmes utforskning i skog och mark varje dag, och ytterligare 5-6 timmar i vår stora trädgård (gärna med oss barn jagandes dem).Så det är ingen ras som går att ha i knäet/lägenhet och kisse-rundor. Det är spann, cykling, löpning, spårning eller liknande aktiviteter som håller dem passande inomhus.

De förstörde huset när vi inte var hemma om vi inte aktiverade dem under dagarna, och fick när de var unghundar bo tillsammans i garaget när vi var hemifrån längre stunder. Fungerade dock väldigt bra mitt i staden och med alla sorters djur. Båda älskade att bada och busa i havet (och jag har aldrig hört talats om en husky som inte älskar vatten).

Det enda som var ett problem var att huskyn kröp fram ibland och trotsade oss. "Kom hit" var ibland involverat med långa blickar och en suck innan de lydde :)

Anmäl
2012-09-01 08:30 #4 av: pho3nicx

Jag har en Siberian Husky/Rottweiler hane på ca 1 år.

Mamman är Rottweiler och pappan Husky.

Här kommer lite bilder.. Eller rättare sagt en bild eftersom det fan inte går att ladda upp flera samtidigtCool

Kan säga att han har fått de bästa egenskaperna från båda raserna, det tåls även att nämna att han har en MYCKET stark personlighet.

Med rätt uppfostran och mycket kärlek samt att vovven får socialisera mycket med andra hundar så blir oftast hunden väldigt stabil.

Så trött på dessa självutnämnda experter som tar sig för pannan så fort dom får höra att man har en blandras med tex raserna Rottweiler/Husky som jag då har.

Har haft hund sedan jag var väldigt liten, två renrasiga Huskys samt en Alaskan Malamute.

Så länge som man kan ge dom den tid som dom behöver samt aktivera och motionera hundarna ordentligt så kommer hunden att må bra och växa upp och bli en vän för livet.

Och ja, jag hade hundarna i en lägenhet och inte dog dom för det.

Som jag skrev innan så finns det fullt av "experter" tror sig veta allt om vissa raser, trots att dom oftast aldrig ens sjävla har ägt en hund av rasen ifråga.

Min hund får massor av motion och uppmärksamhet, långa promenader, joggingturer samt en hel del drag med sele.

Fler bilder kan läggas upp om så önskasSkrattande

 

 

Anmäl
2012-09-01 08:41 #5 av: pho3nicx

"En Husky är livsfarlig att ha nära katter"

Som sagt, fler bilder finns om det önskas.

Ha en bra dag alla hundälskare

 

//PHNX

Anmäl
2012-09-01 21:18 #6 av: [RMSLiners]

Blev ombedd att svara i denna tråd så jag gör väll mitt bästa. 


Har som många säkert redan vet en korsning mellan Siberian Husky, Vorsteh och Pointer, alltså en Alaskan husky kort och gott.

Hon är en energisk tik med mycket motor, hög vilja, mycket självständighet och jaktinstinkter. Helt enkelt en krävande hund.

Med henne kör vi barmarksdrag och nordiskt drag, framöver kommer hon få smaka på att stå i spann och i framtiden är det tänkt att hon ska användas i spannkörning. Hon kör drag 4-5 dagar i veckan, ibland bara 3. Kommer köra sin första barmarkstävling i Oktober.

Annat än draget aktiveras hon med lydnad, freestyle, sök och viltspår. Viltspåret mest, för att tillgodose hennes jaktinstinkter. Vi använder även hennes nos till att spåra riktigt vilt istället för blod och klöve. Vintern 2011 lyckades hon spåra upp tre gryt av hare, tomma dock. 

Nu håller hon på att lära sig kantarellsök också då hon visat intressen på svampar utomhus. Ett intresse jag vill göra något av och uppmuntra.

Hon har alltid fungerat bra i vardagen men det är så länge hon får arbeta med det hon är avlad för dvs draget samt får spåra. Skulle vi plocka bort draget och viltspår skulle hon bli en durasell kanin med eld i baken 24/7.

Hon är outtröttlig men inte rellativt svår att få nöjd. Däremot är det svårt att få henne lika nöjd som hon är efter drag med enbart långpromenader eftersom hon kräver draget. 

Annat än det följer hon med oss på hiking respektive fjällvandring. Sommar/höst/vår får hon bära klövje och vintertid kommer hon få dra en fjällpulka alternativt en nordisk släde.

En liten påpekning, Siberian huskys liksom alaskan huskys går att ha i lägenhet/hus/hundgård/slott/koja/tält/stuga... De finner sig i det mesta så länge de får utlopp för det de behöver. Har men en husky som förstör inomhus så har man en understimulerad hund alternativt stressad.


Anmäl