Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Vilken dag för vovven

2012-06-21 17:53 #0 av: [Vargnatt]

Puh, äntligen hemma igen efter en lång dag inne i Karlstad. Vi hade tid hos veterinären tjugo i nio i morse. Aramis har visat att han har lite ont i munnen så vi åkte in och skulle kolla vad det var.

När vi kommer dit blir han sövd och veterinären kollar igenom munnen, ser att det är svullet runt en tand längst bak i underkäken. Vi har sådan tur att deras tandteam var där idag och hade fått avbokningar så vi fick chans att få det bättre kollat på en gång.

Uh mitt mattehjärta hade det inte lätt när jag var tvungen att lämna honom hos veterinären, de trodde då att de skulle få dra ut en tand. Jag och sambon fick åka iväg och hämta ut smärtstillande färdigt under tiden, trampade runt i Karlstad och försökte få tiden att gå.

Efter ett tag ringde veterinären, sa att de hittat 3-4 tänder till som var lösa men att de inte kunde hitta anledning till det. Men i alla fall, så sa hon att det var lika bra att ta dem nu också, annars hade vi i alla fall fått komma tillbaka inom en snar framtid och göra det.

Ännu mer tid att fördriva. Sedan ringer veterinären igen och säger att de ska skicka iväg någon tand på analys för att se om det låg någon sjukdom bakom.
Efter långa timmar ringer de till slut och säger att han är redo att åka hem.

Kommer dit, 11 tänder har de fått dra ut! Jag höll på tappa hakan i golvet. Nu väntar vi på att få höra vad analysen visar, det blir antagligen i mitten av nästa vecka.

Men Aramis har varit så duktig under dagen, fick beröm av veterinärerna för att han var så snäll och innan vi åkte gosade han ordentligt med tjejen som kom ut med honom. Nu blir det en lugn kväll, med smärtstillande tabletter och mjuk mat för honom, det ska det vara i en vecka.

Mitt duktiga hjärta.

 

Anmäl
2012-06-21 18:06 #1 av: AnneN

Hoppsan! Hoppas att det inte är något som sprider sig till kvarvarande tänder och att det läker fint.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-06-22 08:05 #2 av: PiganX

Lät inte kul att han blev av med så många tänder. Hoppas att det inte sprider sig till de andra tänderna, som #1 också sa.

Hoppas ni får en bra midsommar!

Anmäl
2012-06-22 16:15 #3 av: [Vargnatt]

Ja vi håller tummarna här hemma att det inte blir värre. Väntan på vad analysen säger är ju nervös, torsdag tror jag de skulle försöka ringa på.

Anmäl
2012-06-23 17:07 #4 av: Forest

Stackars liten tur att ni åkte o fick ut alla tänder 11 st var många jag säger som 1 o håller tummarna för att det inte är något som sprider sig på resten av tänderna.  Fin bild du bjuder oss på :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-06-23 19:00 #5 av: [Vargnatt]

#4 Tack för hållna tummar :)

Anmäl
2012-06-24 12:01 #6 av: Forest

5 ingen orsak.Flört En fråga hur är det med din mammas hund?

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-06-24 14:37 #7 av: [Vargnatt]

#6 Lilla Nitro? Glad Jo han har det bra där uppe i Kiruna! Jag saknar honom väldigt mycket, det blev liksom ännu mer full fart om dagarna med en galen terriervalp att hjälpa till med Skrattande.

Men han har charmat alla, i helgen har han varit med min syster och hennes familj till deras stuga. Och han har hållit sig borta från veterinären nu! Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.