Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
HUNDMAT

Skillnad på hund och kattmat?

2012-05-24 12:09 #0 av: [RoxannaH]

Jag är lite nyfiken, vad är det egentligen för skillnad på hund och kattmat?

Är det farligt att ge en hund kattmat och tvärtom?

Inget jag gör nu mest nyfiken bara :)

 

Sen fick jag ett tips om ett hundfoder som heter Carrier, är det bra foder?

Carrier Junior Innehållsförteckning

Kycklingkött, fläskkött, majs, ris, korn, animaliskt och vegetabiliskt fett (sojaolja), linfrömjöl, betfiber, torkade äggprodukter, potatisprotein, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS), rosmarin & mineralämnen.

 

Anmäl
2012-05-24 12:18 #1 av: AnneN

Tror inte kattmaten är farlig för hundar (iaf inte för en frisk hund) men däremot så är det inte bra för katter att äta hundmat eftersom hundmaten innehåller för lite taurin som katten behöver mer av.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-05-24 12:22 #2 av: [RoxannaH]

Okej så om de smakar av varandra så är det inte farligt? :)

Anmäl
2012-05-24 12:39 #3 av: Forest

2 nej det är någ inte så farligt här äter katten gärna hundarnas mat det är inte så bra för han pga foderallergi så här är det ombytta råller på vem som snor vems mat :P Jag har själv kattens torrfoder ibland som godis till vovvarna. Flört men jag rek att hundar äter hundmat o tvärtom om vi nu pratar vad de mest äter :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-05-24 14:40 #4 av: [RoxannaH]

#3 Haha okej, min kattunge äter gärna hundmaten om den står framme, och vovven äter mer än gärna kattmat om katterna kastar omkring maten, använder också kattmat som godis då hon verkar så himla frälst i den ^^

Men självklart har katterna sina matskålar med kattmat och vovven med hundmat :)

Katterna har maten högre upp där vovven inte når :)

Anmäl
2012-05-24 15:17 #5 av: Fridaaaa

Katter ska ha vissa syror (minns ej vad dem heter nu) som är viktiga för dem, därför är det väldigt viktigt att katter får kattmat och bra kattmat dessutom.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2012-05-24 15:58 #6 av: [RoxannaH]

Mina får Eukanuba :)

Anmäl
2012-05-24 20:37 #7 av: Forest

5 det är någ turin som AnneN skrev? det är viktigt för missarna. 

Att de småäter tror jag inte är farligt. Jag har haft svårt med blötmaten som katten får den tar gärna hundarna men lösningen var enkel dottern ger katten mat i hennes rum o dit in har hundarna lärt sig att man inte får vara.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-05-25 08:34 #8 av: fidojunior

Jag skulle inte ge enbart kattmat till en hund, kanske som godis eller om den råkar smaka är det ingen fara men inte annars.

Här finns ett svar också

http://www.veterinaren.nu/fragelada/hund/kattmat-till-hund/501

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.