Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Operation

2012-05-04 13:02 #0 av: skotty

På onsdag ska mitt lilla hjärta opereras...

I september förra året så lekte mina systrars kompis (förståndshandikappade) lillebror med våran hund. Mina systrar bodde tillsammans med deras kompis då, och kompisen fyllde år och hundarna var där och det var massa stoj med hela kompisens familj. De flesta är, precis som kompisens lillebror, förståndshandikappade. Iallafall, lillebrorsan lekte med Valle och mina systrar sa till honom gång på gång. Valle var 7 månader då, och nu som vuxen väger han 1,9kg.

Hur som helst, pojken slutade aldrig och tillslut fick han in en smäll på Valles ena knäskål. Valle skrek till och kunde inte gå på flera minuter. Sen hoppa han på tre ben. Mina systrar kom hem och nästa dag åkte vi in med honom och röntga hans ben.

Först såg veterinären inget fel, utan sa att det skulle bli bättre om några veckor. Men Valle fortsatte hoppa på tre ben, halta osv. Så vi åkte tillbaka och veterinären kolla på plåtarna igen och såg en skillnad på hans knäskål. Då har den flyttats typ. Men eftersom Valle var valp så kunde det rätta till sig själv när han växte. Så vi skulle vänta ett halvår.

Han va fortfarande inte bra då, och han röntgades igen. Då var muskeln även mindre på det benet, och knät va inte heller bra. Skulle vänta ytterliggare ett halvår, men så började vi höra hur hans ben knakade och knäcktes till typ.. Så vi åkte in med honom idag och nu är det bestämt: det blir operation. På onsdag.

Det gör så ont i mig att han aldrig kommer bli riktigt bra..

Så jobbigt när ungar inte kan lyssna när man säger SLUTA! Blir så arg.

Anmäl
2012-05-04 14:06 #1 av: Maja2

Blir du arg över att ett förståndshandikappat barn inte kan sluta när man säger till?? Visst är det väl hundägarens/hundvaktens, vuxnas ANSVAR att se till att inget händer hunden? Valpen skulle plockats därifrån givetvis.

Anmäl
2012-05-04 14:07 #2 av: Shettisar

Slutar inte den tillsagada så är det ägarens skyldighet att skydda djuret från att eventuellt bli skadad.. Min mening ...

Ett barn är ett barn oavsett tillstånd!

Anmäl
2012-05-04 14:32 #3 av: Fridaaaa

Skyll inte på pojken, eller bli arg på han. Ni skulle tagit bort honom från första början!

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2012-05-04 15:55 #4 av: AnneN

Håller med de övriga att det är hundägarens ansvar att skydda sin hund så att barn och andra inte får tillfälle att skada hunden.

Men jag hoppas att Valles operation går bra och att han återhämtar sig snabbt och blir bra i benet igen.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-05-04 17:30 #5 av: skotty

Jag var inte där, jag var 10 mil bort så jag kunde absolut inte ha gjort någonting. Men mina systrar hade absolut kunnat ta bort Valle. Men tycker ändå att han hade kunnat lyssna när dom gång på gång sa till både honom att sluta och hans mamma att säga till honom. SÅ förståndshandikappad är han inte. Och nej, jag är inte arg på ungen (som faktiskt va 12 år) utan jag är arg på hela situationen.

Anmäl
2012-05-04 17:36 #6 av: Maja2

#5 Jag kan förstå att du är arg på situationen, och att det överhuvudtaget hände, men faktum kvarstår att man som ägare eller hundvakt är ansvarig. Det är tråkigt att ni hamnat i situationen, men att bli arg på barn för att de inte lyssnar på nej ..... det är enligt mig alldeles för oansvarigt uttryckt. Nu vet jag inte hur gammal DU är, om det är Din hund, eller familjens ... men även om du inte var där, så skulle någon vuxen tagit valpen från situationen. Så är det.

Anmäl
2012-05-04 17:42 #7 av: skotty

#6 Det är mina systrars hund, på papper, men han bor hemma hos mig och mamma ungefär hälften av tiden. Iallafall, så ja, mina systrar borde ha gjort någonting åt det. De borde ha tagit Valle därifrån. Men jag tycker också att man som förälder ser till att barnet inte är på valpen. Det är trots allt Valles hem och han ska få ligga och sova i soffan utan att en unge håller på och leker med honom, på tok för "vilt" och "hårt". Men ja, mina systrar borde ha gjort nått åt det. Men det är inte bara deras fel, utan pojkens mammas också. Och han kunde faktiskt ha lyssnat.

Och nej, jag är inte arg på honom. Jag skrev inte att jag var arg på honom, jag skrev att jag blir arg när ungar inte lyssnar på vad man säger till dom. Säger man "nej" och "sluta" 100 gånger, och ungen fortfarande inte lyssnar, klart man blir arg. Vem blir inte det?

Anmäl
2012-05-04 17:46 #8 av: Maja2

Själv tycker jag att barn och hundar inte hör ihop överhuvudtaget. OM barnet inte lyssnar första gången, då MÅSTE man ta valpen därifrån. För bådas bästa.

Jag har två barn, nu vuxna. Jag har uppfostrat dem, och uppfostrat mina hundar så, att jag säger sluta EN gång, sedan VISAR jag. ATt stå och tjata SLUTA 100 gånger, ger ingenting.

Anmäl
2012-05-04 17:52 #9 av: skotty

#8 Jag tycker inte heller att hundar och barn hör ihop.

Som sagt, ungen bor inte med oss, det är inte vi som uppfostrat honom, inte vi som ska göra det.

Hade det varit min unge hade det aldrig hänt.

Anmäl
2012-05-04 21:22 #10 av: Fridaaaa

Hundar och barn hör ihop OM barnet vet hur den ska vara mot hunden,

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2012-05-04 21:49 #11 av: Maja2

#10 själva grejen med just Barn, är väl att man inte kan veta att de förstått, och praktiserar vad de lärt. Nu pratar jag små barn. Jag säger, utan att ha alltför mycket fördomar, att ett förståndshandikappat barn som är 12 år, inte är att jämföra med en normalbegåvad 12-åring.

Små barn har inget konsekvenstänkande. Små barn har svårt att förstå och praktisera, hur man ska bete sig mot, både djur och andra barn.

Anmäl
2012-05-04 21:54 #12 av: Fridaaaa

#11 Beror ju på barnet helt och hållet. Jag har t.ex alltid umgåts med hundar sedan jag föddes, aldrig varit problem just för att jag fick lära mig ifrån start.
Nej en som är förståndshandikappad brukar oftast behöva extra instruktioner eller tydligare instruktionär, men oavsett om man har handikapp eller inte, har ju dem vuxna huvudansvaret. Man ska aldrig skylla på barnen

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2012-05-04 22:16 #13 av: Forest

Håller helt med Maja2 här. Hoppas att det går bra med oprationen.

9 det tycker verkligen jag att de gör har många bevis för att barn o hundar funkar kalas ihop. Det beror helt på barnet o hur van den är givetvis. Vi har haft 3 barn med en drös katter,hästar,getter,kaniner,hamstrar mm inga problem När vi skaffa våran första hund fanns det inget som sa att hunden + barnen itne skulle funka. Har även vart barnvakt åt en förståndshanikapad flicka som älskade följa med mig till stallet o rida givetvis fick man vara med 110 % så inget inträffa hon är dessutom uppväxt med hund o lever idag med hund i vuxen ålder :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-05-05 00:33 #14 av: skotty

Denna pojken har alltid fått göra precis som han vill, han har inte haft några regler eller gränser. De hade själva en hund ett tag, men han fick tyvärr dåligt psyke där och blev väldigt sjuk på sin 2årsdag så han fick avlivas.

Det beror helt klart på vilken hundras det är också. Valle är en liten chihuahua, och det är ingen familjehund.

Anmäl
2012-05-05 04:55 #15 av: vallhund

Tja om det är partaj i hundens hem så tar man bort hunden, in i ett annat rum, ev med kompostgaller eller grind så hunden inte känner sig övergiven.

naturligtvis hoppas även jag att operationen går bra o att Valle kan använda alla sina ben efteråt.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2012-05-05 09:33 #16 av: Forest

14 det är ännu hundägaren eller den som har ansvaret för hunden som ska se till att hunden inte blir skadad, ansvaret lägger jag på den personen INTE på barnet.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-05-19 10:55 #17 av: skotty

Tänkte uppdatera lite..

Valle opererades förra onsdagen. Operationen gick bra. Lämnade honom runt 9 och hämtade honom vid 15. Han va jättesur på oss men annars så mådde han helt okej.

I tisdags vaknade mamma och såg att Valle tvättat upp såret. Inga stygn borta, men det var rött och så. Vi åkte tillbaks till veterinären, och Valle fick en ny, större, tratt. Han hade haft tratt på sig alltså men lyckats komma in med bakbenet i den iaf.. De tog ner sårkanterna och limmade, så det skulle bli svårare för honom att göra sådär igen.

Han kunde inte tvätta sig längre med den stora tratten, så vi trodde det va lugnt. Men i torsdags vakna mamma och såg att han låg med benet i tratten IGEN. Men denna gången hade han tvättat upp stygnen och såret var öppet. Var bara att åka in till veterinären ännu en gång, dock inte samma eftersom det var helgdag och stängt.. Han blev sövd, fick bedövning och han tog upp stygnen, satte tid plast rör typ och sydde om..

Han fick kompress på. Vilket jag är tveksam till. De andra sa att det skulle vara öppet.. Hm. Större tratt kan han inte ha. Han fick pencilin också, för säkerhetsskull.. Såret såg inte najs ut precis.

Usch, varför ska han vara så "duktig" för? :( Tur han är försäkrad, hehe

Anmäl
2012-05-19 11:43 #18 av: AnneN

#17 Oj det låter ju verkligen inte bra alls att han kommer åt att slicka på såret trots stor trattRynkar på näsan

Kanske kan han ha munkorg på nätterna så han inte kan slicka under tiden ni sover och inte kan hålla koll på han?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-05-19 11:52 #19 av: skotty

Nu ringde mamma, ska åka in till veterinären igen....

Finns ingen munkorg i hans storlek. Han är så liten..

Anmäl
2012-05-19 12:01 #20 av: AnneN

#19 Det finns små munkorgar som passar till och med chihuahua

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-05-19 12:49 #21 av: Forest

Hoppas det går bra för honom, som sagt det finns små munkorgar som även pasar små vavvor :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-05-19 14:56 #22 av: skotty

Vi har kollat på varenda djuraffär i stan, finns inte.. Men ska kolla runt på internet.

Hur som helst så är det riktigt illa med Valles ben. Han blir kvar på djursjukhuset över natten. Veterinären vi var hos i torsdags har gjort fel. Han tvätta inte rent såret som han skulle och knutarna på hans stygn har gått upp. Det är alltså inte Valle den här gången utan 100% veterinären. Mamma ringde dit för att kräva pengarna tillbaka (1700kr) men han la på i örat på henne så det blir anmälan på honom.

De behåller honom över natten för att kunna göra rent såret ordentligt, flera gånger. De kommer inte kunna sy det igen för att det är så infekterat. Så hans sår kommer få läka som det är. Kommer ta längre tid och kräva mycket skötsel.

Jag är så arg på allt. Arg på att han fick slaget på benet, arg för att vi inte väntade med operationen, arg för att Valle inte kunde låta bli det, arg för att vi åkte till den veterinären trots att vi visste att han inte är så bra. Men vad gör man i panik? När ALLA andra har stängt?

Lägger upp en bild, men kolla på den på egen risk. Det ser inte fräscht ut.


Sen ska vi ha valpar om en vecka också.. Så sjukt mycket som händer nu..

Anmäl
2012-05-19 15:31 #23 av: skotty

Jag önskar att jag kunde ta det onda ifrån honom. Jag lider hellre än ser honom lida.. Han är världens finaste hund och han förtjänar inte det här. Det gör så ont..Mamma pratade med veterinären nyss och han sa att det såg så illa ut i torsdags att han egentligen inte ville göra något. Han sa att det va infekterat redan då, och att det kanske skulle bli värre efter han gjorde som han gjorde. Detta informerade han INTE oss om, utan han sa att det såg illa ut men att han skulle fixa det. "Nu läker det bättre när jag gjort såhär", sa han. Jahapp, bra tänkte vi. Men hade han gett oss ett alternativ så hade vi valt att ta bort allting och låta det läka utav sig självt. Vi vill inte se våran bebis lida. Men han sa ingenting om det, och självklart litar man på en veterinär. Vi kan ju inget om sånt, även om det såg riktigt illa ut.. Så sa han att han nog skulle ge pencilin för SÄKERHETS skull, ifall det skulle bli infektion. Han ska även anmäla oss för vanvård.. Idiot.

 

Vi i bilen påväg hem från veterinären i torsdags.. Så stor tratt har han och ändå lyckas han få in benet.

Anmäl
2012-05-19 16:43 #24 av: skotty

ÄNNU VÄRRE.

Nu ringde dom från sjukhuset och sa att Valle måste till en specialist i Göteborg. Det är mycket värre än dom trodde. Det är öppet hela vägen in till leden..

STACKARS MIN BEBIS. Nu är mamma, hennes gubbe och mina systrar påväg till Skara för att hämta honom, för att sen åka till Göteborg.

Det här är det värsta jag varit med om sen mormors död.

Anmäl
2012-05-19 17:37 #25 av: joheck

Usch vad hemskt. Hoppas att allt ordnar sig!

Anmäl
2012-05-19 18:28 #26 av: Maja2

#23 På vilka grunder ska han anmäla er för vanvård?

Anmäl
2012-05-19 18:56 #27 av: skotty

#26 För att vi inte förhindrade att han tvätta upp stygnen.

Anmäl
2012-05-19 20:47 #28 av: [schäfernronja]

Oj herregud! Vilken hemskt situation du har hamnat i. Jag hoppas verkligen att allt löser sig som det ska.

Anmäl
2012-05-20 02:17 #29 av: skotty

Nu har dom kommit hem med Valle från veterinären. Han fick opereras igen och det gick bra. Han är ganska pigg men vägrar kissa och dricka, men det är inte så konstigt.

Nu blir det strikt vila osv för honom i 2 veckor. Vi måste hålla ännu mer koll nu, eftersom det är allvarligare. Det är infekterat men de kunde sy ihop såret iallafall, vilket är skönt. Så det slipper vara öppet.

Valle är verkligen en riktig kämpe. Jag beundrar honom.

Nu kan jag andas ut iallafall, när han är här hemma hos mig.

Tack till blå stjärnan i Gbg som var så trevliga och lät Valle gå före, eftersom dom hade så långt hem och det var såpass allvarligt som det var.

Håller tummarna nu för att han ska bli bra..

Anmäl
2012-05-20 11:52 #30 av: Forest

29, skönt o höra, håller tummar o tassar för lilla Valle.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.