Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Hundrastgård/ar

2012-03-07 23:19 #0 av: MammaMonica

Har ni hundrastgårdar där ni bor?

Hur funkar det?

Här där jag bor har vi inga, hörde med kommunen om detta men de menade att vi hundägare måste sätta i hop en styrelse, står för all matriel själva och uppbyggnad och sedan skötse och då kanske få arrendera mark av kommunen....

Inge vidare förslag tycker jag och många med mig.

 

Anmäl
2012-03-08 00:31 #1 av: vallhund

När jag bodde i Märsta (Sigtuna kommun) fanns det 3 större hundrastgårdar.

Att Norrtälje kommun inte fixar sådana är ganska begripligt, det är stora områden o inte så tättbefolkat. men kommunen eller bostadsbolagen borde kunna tillhandahålla marken utan kostnad.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2012-03-08 11:01 #2 av: hundegare111

Vi har 2 hundgårdar där jag bor, en stor för de större hundarna och en liten för de små.

 

Tyvärr kommer jag nog aldrig gå dit igen, folk är alldeles för korkade. Nu det senaste har folk haft rävskabb på sina hundar o släppt in dem i hagen, de släpper in sina hundar med löss och kennelhosta också.

 

Så visst att man kan få det utanför hundgården med, men numera undviker jag hundgården just för att puckon släpper in sina "smittade" hundar där.

Anmäl
2012-03-08 12:09 #3 av: fidojunior

Här där jag bor finns det flera stycken. Men jag brukar inte vara i dem, mest för att jag inte vill känna press på att gå därifrån om det skulle komma någon annan som vill in dit, då jag inte vill att mina ska leka med vilka som helst. Brukar istället släppa mina i en tom hästhage nära mig. :) Dessutom har det inte varit så fräscht i rasthagarna, ligger bajs som ägarna inte plockar upp.

Finns både stora och små rasthagar här och det är bra.

Anmäl
2012-03-08 17:29 #4 av: MammaMonica

Tack för era svar..

tyvärr kan jag se mera negativt för rastgårdar än poitivt med dessa svar som underlag..

Sorgligt kan jag tycka..

Anmäl
2012-03-08 18:13 #5 av: Zipzee

Här finns 3 rastgårdar i olika storlekar. Rastgårdarna hade varit jättefina OM det hade funnits någon styrelse eller liknande som skötte om dem. I nuläget är dom enbart smutsiga, fullt med bajs överallt och jag är inte det minsta sugen på att släppa in min hund där. Så trist när dom skulle kunna vara så trivsamma.

Anmäl
2012-03-09 00:33 #6 av: Catta-

Här finns det en på ca 10x10 m... Har aldrig sett någon använda den :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.