Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Cykla med hund, vad säkrast?

2012-03-05 20:26 #0 av: gickan87

Hur cyklar man säkrast med hund?

Vi har tränat mycket på att springa fint i kopplet bredvid cykeln men min tjej vill helst ligga lite före vilket leder till att hon drar i kopplet.

Funderar på en springer? min tränare avrådde dock detta då det tydligen är vanligt att hunden drar med cykeln till skogs om dem (som min tjej) drar efter t.ex vilt?

Kan det verkligen vara möjligt springern fästs ju vid bakhjulet där den mesta tyngden från cyklisten ligger och borde således inte vara så lätt att dra omkull en?

Är lite rädd för att cykla med kopplet i handen sedan förra sommaren då min tjej satte sig och kissade när vi cyklade så jag for i asfalten och fick ligga på sjukhus 2 dagar pga mina skador.

MVH Erika :)

Anmäl
2012-03-05 21:22 #1 av: Forest

Nyfiken på svar då jag inte andvänder springer, samt cycklar inte mycket med Enja :P

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-05 22:52 #2 av: AnneN

Jag använder springer då jag cyklar med hund och kan absolut rekomendera det. Velvet blir heltaggad då vi cyklar och drar som en tok, men med springern så känner jag inte av dragandet alls.

Den är dessutom konstruerad som så att om det händer något tex att man ramlar med cykeln så det blir ett plötsligt ryck så löser den ut så hunden kommer loss och inte riskerar att bli skrämd av att ha en cykel släpande efter sig.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-03-06 08:39 #3 av: annika85

Aj aj, vilken tur att din tjej inte blev skrämd av olyckan, själv så älskar jag att cykla med min munsterländer. Är enda sättet att trötta ut honom:0)

Cyklar alltid med koppel i handen, att binda fast det i styret upptäckte jag snart var förenat med livsfara. Har aldrig provat en springer, gillar inte tanken på att hunden skulle dra eftersom det inte tolereras i några andra situationer.

Ni som använder en, hur lärde ni era hundar att använda den?

MVH

Anmäl
2012-03-06 08:45 #4 av: AnneN

#3 jag lärde in det genom att först sätta fast henne i den och bara leda cykeln runt kvarteret, sedan då det fungerade så cyklade jag sakta korta sträckor (100-200meter) för att sedan öka både sträcka och hastighet anpassat efter hunden.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-03-06 09:34 #5 av: Forest

Jag antar att sele är oxå att föredra när man cycklar?

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-03-06 15:37 #6 av: AnneN

#5 Oj ja det glömde jag nämna, skulle aldrig dröma om att ha annat än sele (ej antidrag) på hunden då jag cyklar med den. Huvva vilken mardröm om man har halsband och det händer något så hunden får nack/halsskador eller rent av stryps! Förvånad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-03-06 18:08 #7 av: [Empisen]

Jag slutade cykla med hundar sen kopplet åkte in i hjulet och jag flög ett antal meter. Ena hunden sprang iväg och den andra kom fram och satt vid mig under hela tiden jag låg där, min fina Hugo <3. 
Sen den olyckan är jag livrädd för att cykla..

Synd, för det är jäkla bra motion..

Men jag kan tänka mig att en springer är det bästa.

Anmäl
2012-03-11 20:20 #8 av: gickan87

#2 Är det en sådan här springer du har då?

 

MVH Erika :)

Anmäl
2012-03-11 20:58 #9 av: StinaKarlsson

Om det ÄR säkrast vet jag inte, men FÖR MIG känns det bäst att cykla med kopplet i handen... Då hinner man släppa ifall vovve får för sig att stanna... :) Nu springer iofs min hund framför i sele och drar mig vilket han älskar, så problem med att han stannar är inget som förekomemr så ofta precis... :P

Anmäl
2012-03-11 22:05 #10 av: AnneN

#8 japp det är exakt en sådan jag har Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-03-12 08:50 #11 av: Ellenfyrkant

Intressant tråd! :)

För mig funkar det jättebra att ha kopplet i handen då jag har en snäll kille av mindre storlek som inte drar efter varken vilt eller mötande. Men det skulle inte alls kännas säkert med en stor hund som drar dit den vill som t.ex. schäfern i #8. Man flyger ju som en vante efter! Glad

Anmäl
2012-03-12 09:13 #12 av: Forest

11, hur kan du tänka så? Jag menar om nu din hund stannar du tror inte den flyger efter dig då som en vante?

Själv anser jag ovasett hur man cyklar så är det en träningsak oxå :) Stor som liten kvittar man ska lära huden nu cyklar vi i denna takt. Jag cyklade lite i sensommras/höstas med Enja liten hund oxå då först lära henne cykel träna in så hon lyssnade även på de saker jag lärt in stanna höger/vänster/ifrån  cykla bara i trav o visst det gick inte snabbt kan jag lova.  Jag har henne i kopplet i handen, komanona hjälper oss att slippa olyckor. Sele och välrastad innan är ett måste iaf enligt mig :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.