Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

De började bråka

2012-01-04 15:36 #0 av: Kickilu

Det är juldagen ocj vi är hos mina föräldrar på middag. Hundarna är som alltid med. Under desserten så är våra två hundar samt mina föräldrars hund ute på tomten. Jag ställde altandörren på glänt men bara lite grann. Rätt var det är så går larmet i hemtelefonen och dottern ropar att hundarna slåss. Då fattade jag ingenting men nu i efterhand så tror jag att hundarna trodde det ringde på dörren och alla ville dit men kom ju inte in. Min golden som är lite valpig sprang förmodligen rakt över min andra blandras som blev irriterad och sa i från, golden svarade emot och bråket var ett faktum. Han höll blandrasen över huvudet i ett järngrepp. Minns inte riktigt vad jag gjorde och det kändes som en evighet fast det handlade nog kankse om någon eller några minuter. Tror jag försökte öppna munnen då inget hjälpte. Det var inte menat till mig det vet jag men hur som helst så satt min underarm i min goldens mun. Ryckte nog till i armen. Fick slänga vatten på hundarna för att kunna sära på dem. Sedan var det in med alla i bilen o till akuten. Behövde stelkramp och jag blödde rejält. Väl på sjukhuset var de tvungna att sy min arm på två ställen. Det var väldigt djupt och fult sa de.Hundarna hade fått sitta några timmar i bilen. När vi äntligen kom hem tog vi en kort promenad med dem för att se att de inte hade några aggresioner mot varandra. Allt var lugnt. Antibiotika åt jag men efter två dagar var jag så dålig att jag blev inlagd. Hade fått en väldig infektion. Nu går det åt rätt håll tack o lov. Tänk att mina två hundar kom ihop sig så. De är annars sådana himla bra kompisar. Det vi lärt oss av detta är att oavsett hur bra kompisar de än är så kan allt hända i trängda situationer där utrymmet är begränsat. Det var väldigt otäckt och jag hoppas verkligen jag slipper uppleva ett hundbråk dem emellan igen.

Anmäl
2012-01-04 15:40 #1 av: Maja2

Oj, det var inte kul det där, tur att du börjat bli bättre!  Ja, hundar kan bråka med varandra även om de är de bästa kompisar, precis som du säger, om de hamnar i ett trängt läge tex. 

Anmäl
2012-01-04 20:08 #2 av: Forest

Det är säkert som du tror, en tillsägelse från din andra hund o det ville inte golten ta riktigt utan ville kanske försvara sig.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-01-05 10:26 #3 av: Kickilu

Ja det är den ända förklaringen jag kommit på men fy så himla otäckt. Är inte något jag vill uppleva igen.

Anmäl
2012-01-05 10:39 #4 av: Forest

3 Ja det är verkligen inte roligt. Men ibland så är det inte mer än rätt att de säger ifrån. Enja hatar oxå bli nersprungen o säger givetvis ifrån sur det är för att försvara sig de säger ifrån. Skön att de är sams :) hoppas du läker o blir frisk lät inte vidare roligt att bli så biten :S

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-01-09 14:06 #5 av: Kickilu

#4 Jag kan tycka det är rätt att bli sur och säga ifrån. Det som var mest otäckt var känslan av att Prince inte tänkte släppa Alfons. Märkligt att det inte hände mer med honom med tanke på hur min arm ser ut. Fast ändå skönt.

Anmäl
2012-01-09 14:11 #6 av: Maja2

#5 Ofta är det så att det blir större bråk om man lägger sig i, skriker och försöker dra i hundarna.  För det mesta när det handlar om hundar i den egna flocken, så blir det knappt något blodvite om man själv håller tyst och inte stressar hundarna. 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.