Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

hund namn

2011-12-10 17:51 #0 av: WolfWalk

jag har en hund som heter Poncho, jag skulle vilja ha valpar med henne så säg vilken hund ras som skulle passa, valp namn helst på P och hur skall jag få min mamma med på att Poncho skulle kunna få valpar hon vill inte ha valpar. Men jag vill ha på 1000% valpar. Minhund är bladras mellan: golden, schäfer, norsk älghund.

H. WolfWalk

Anmäl
2011-12-11 14:37 #1 av: [nataschaj]

för att se om jag har fattat rätt så vill du

1 ha ett kullteama namn på p?

2. avla på din tik?

3. du vill övertala din mamma att para eran hund?

för det första ska du inte övertala din mamma, med att para eran hund.

och vad vill du ha ut med denna kullen?

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-12-11 15:19 #2 av: WolfWalk

det där  sista fattar jag inte???

Anmäl
2011-12-11 15:34 #3 av: Fridaaaa

En fråga: Varför vill du ha valpar på din tik?
Finns redan så många hemlösa hundar.
Marknaden är övermättad på hundar.
Och sedan medför det risker för tiken.

Hur gammal är tiken?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2011-12-11 17:19 #4 av: [nataschaj]

varför vill du para din tik för??? när man parar en tik samt hane så gör man de för att dem har nått som tillgodtar raen i fråga, elr så har dem nått extra att föravidare. och förstå man inte det, så skaman inte ta en kull, bara för att. inget illat menat, men du borde verkligen avstå från detta.

 

har ni ens ekonomi till att ha ca 10 valpar? å om nått går fel, då ostar de jäövligt mkt pengar.

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-12-11 19:15 #5 av: Forest

Hur man ska övertala sin mamma :P Jag är själv mamma o vet att valpar kräver massor med tid o dessutom kostar det mycket att avla. Först skulle jag hälsotestat tiken rönkat höfter o armbågar, vet inte men hur är det med ögonen så kanske ögonlysning med. Val av hane skulle man ta en som gjort hälsotester o har samma likhet som min tik o helst renrasig men ofta finns inte renrasiga tillgängliga för blanrasavel. Sen ska man ha någon som kan mycket om avel en mentor, läsa på om avel o även ha vetrinär som har öppet nattetid eller kommer ut vid akuta fall, om något går åt pipsvängen med valpning.  Jag har valt bort avel lite just för att jag inte har tid, kunskaper ska jag skaffa o har mentor om jag funderar på börja avla. Men tid o kostnad gör att jag inte gör det de närmaste åren iaf :)

Har ni pengar o tid, så är mitt tips gör helsotester. Visst är det drösvis med valpar redan på marknaden se över markanden innan ni avlar. Vet flera som står med sina valpar osålda så från haft 1 hund har de nu 4 st varpå 3 st är valpar som kräver en massa tid o träning phu  det är tufft :S

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-12-12 18:18 #6 av: WolfWalk

hon är 3 år och jag bor i Finland.Det finns en hund hem i Vasa.Jag skall se om jag hittar hundhem med valpar. Ge gärna e.x. om det finns några hund hem i sverige som kan ta emot euro.

Anmäl
2011-12-12 18:21 #7 av: [nataschaj]

6 ursäkta??, jag har svårt att förstå dig å dina meningar, så ja e lite efter, men menar du att du ska kolla om de finns nått hundstall som kan ta emot valpar som ev kmr från din tik?? här i sverige?

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-12-13 07:13 #8 av: Anibaz

Jag hoppas hela tråden är ett skämt, om inte, gud hjälpe mig.

Du kan inte på fullaste allvar mena att du ska sätta ett gäng valpar till livet enbart för att placera ut dem till olika hundstall? Är du helt från vettet eller?

Para inte din tik. Du har noll koll på vad som krävs av dig som tikägare och uppfödare, du månar inte ens om liven du tänker sätta till världen. Så gör dig själv och många andra en tjänst och avstå från att para din hund.

Anmäl
2011-12-13 13:20 #9 av: Sophey

Jag uppfattar det som att ts letar efter ett hundhem som har valpar och tar emot euro som valuta. Jag kanske har fel men sa uppfattar jag det som.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.