Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Varning för oseriösa personer i hundvärlden

Oseriös "uppfödare" i Skaraborg!

2011-11-22 03:10 #0 av: League

Har efter mång om och men bestämt mig för att skriva av mig ang denna person (kommer EJ att nämna namn)

Men det kommer många annonser från denna person ut på blocket, och jag är ytligt bekant med denna personens son/dotter, har altså sett och träffat hundarna i fråga. I annonserna står det ort: Falköping. Annonserna är ofta kortfattade och "tråkiga" att läsa, ex 2-3 rader om hur söta de är. Samt bild på vad som ska vara en chihuahua-blandis-valp.

Hundarna bor i, i mina ögon riktigt dåliga hundgårdar dvs aldrig städade eller iaf sällan, ca 10-15m2, ETT mål mat om dagen, billigt skitfoder där de får en stor skål att dela på till 3-6 hundar i samma hundgård och det finns 3 eller 4st sådana hundgårdar. Hundgårdarna är byggda i något sorts skiv-material på ca 1.2 meters höjd till chihuahua-blandisar av olika slag (shipperke, chihuahua, shitzhu, lhaza apso, mfl) i dessa hundgårdar står en husvagn som tydligen ska utgöra hund-koja. Hon har även hundar av vad jag tror är sankt bernhard blandisar (alt renrasiga). Ingen av hundarna är spec. socialiserade, med ej rädda för folk. Men alla hundar ÄR väldigt smutsiga och ser mer eller mindre ut som gathundar från något annat land där hunden inte står så högt i kurs som den gör i dagens sverige.  Denna dam har egentligen hundförbud, men hon har sin address på en annan gård, fast bor på denna gård och hundarna står på hennes sambo, fast är hennes. Då det är väldigt svårt att sätta dit henne eftersom läget är som det är, så tänkte jag att jag iaf kunde varna folk för att köpa valpar eller hundar av henne.

Anmäl
2011-11-22 09:50 #1 av: Skyress

Tycker det är bra att du skriver inlägg på detta så det kommer ut till folk som eventuellt ska köpa hund. Får hon inga valpköpare så slutar hon avla på sina hundar, hon kan ju inte ha hur mycket egna hundar som helst som det blir till slut.

 

Du kan ringa kommunen om detta missförhållande för hundarna, även om hundarna står i sambons namn så kan han få en prick på sig och varning. Det kan hjälpa hundarna till ett bättre liv i framtiden hos någon som uppskattar dem för vad de är istället för att bo i missär.

 

Anmäl
2011-11-22 10:43 #2 av: Sophey

Jag sager som Skyress

Anmäl
2011-11-22 12:06 #3 av: League

Vad jag har förstått, så anmäler många av dem som köper/är o kolla på valp henne/dem. Och senaste svängen med anmälningar var nu i somras, då en kompis till mig agerade "fodervärd" åt henne, men det har komit fram senare att hon skeppade ut några hundar och sa till kommunen att komma o kolla på hennes nu radikalt bantade "kennel" och sen när de vart o kollar så ringde hon hen sina hundar igen :/

Denna människa vill heller inte skriva några som hellst papper på uppgörelsen/foderavtal, då hon vill få tillbaka sin hund och/eller klämma köparen på ett par (!) kullar valpar.

Anmäl
2011-11-22 12:53 #4 av: AnneN

Jätte bra att du varnar, blir så arg att dessa oseriösa uppfödare kan få fortsätta på detta sätt.

#3 Det går ju att fortsätta anmäla, tillslut måste länsstyrelsen inse att det inte är hållbart hur de håller på.

Har själv varit i en situation där det tog lååång tid innan något hände, men vi var några st som ringde och anmälde minst 1 gång per vecka och vi gav oss inte.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-02-05 21:34 #5 av: League

Denna person är i farten igen! "chihuahua kors" tror jag annonsrubriken lyder. Säljes av "valp" mkt kortfattad text och på en av biderna är det en tattuerad arm som håller en av valparna. (gul gardin, kylskåp finns  ochså med) inlagd 1februari 18:31

Anmäl
2012-02-06 15:14 #6 av: Shettisar

Kollade annonsen och fotona.H*n skriver att de är bes och vacc, reagerar inte veterinären om valparna verkar miss skötta? Dessutom om det säljs valpar ofta? Jag hade vänt mig till djurskyddet och förklarat så de åker ut och kollar upp boendemiljön för hundarna.Sådana "valp fabriker" ska inte stödjas genom att köpa valpar därifrån.

Anmäl
2012-02-06 20:32 #7 av: League

Finns 2 olika vet man kan åka till här i stan, sen finns det i Alingsås, skara... O de är ju inte så långt att åka. Sen är ju läget inte speciellt enkelt, då hundarna står på tantens sambo, o hon på en annan adress. Vilket utifrån ser ut som att hon ej bor där. Men jag hoppas på att de valpköpare som åker dit o kollar ej köper valp utan åker hem o anmäler henne. Varnar bara de potensiella köparna som finns här på forumet

Anmäl
2012-02-07 16:06 #8 av: Forest

Och om man vill veta om vilka anonnser detta gäller så tycker jag man hör med TS via PM så man aktar sig att köpa valp av denna uppfödare, tycker det är kanon bra att du varnar folk genom medela detta :) Hoppas fler aktar sig för skaffa valp av dom/h*n

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-08 21:26 #9 av: Sarah!

Hittade annonsen på blocket, usch va hemskt!! Jättesöta valpar oxå! Som #5 sa så är hon tatuerad:( och valparna kostar 4500 kr. du kanske kan lägga upp det här på andra ifokus-sidor som handlar om hundar så att dom oxå kan få veta;) jättebra inlägg tycker jag :)

Anmäl
2012-02-08 22:31 #10 av: Forest

9 har med sett den anonnsen, billiga valpar lär säljas för det är bra pris samt söta valpar hua hoppas att fler o fler anmälder denna uppfödare  :-C

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2012-02-09 10:23 #11 av: TjockaBerta

Det är tråkigt att det finns köpare till alla dessa blandisvalpar.

Samtidigt förstår jag oerfarna hundköpare. En av valparna är så söt så jag själv skulle vilja ha den och så är det ju så väldigt billigt också.

Tyvärr leder många av köpen till omplacering efter en kort tid.

Farligt!

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2012-02-09 16:38 #12 av: Sarah!

#10 Japp, de får vi hoppas... :(

Anmäl
2012-07-12 10:44 #13 av: Lööv

Tycker det är oseriöst av alla som annonserar om söta valpar på Blocket eller  var de än annonserar.  Man ska aldrig köpa en liten valp för att den är söt eller billigt. Inte kattunge häller. Eller avla ungar för de är söta.

Man ska ta hand om ett djur hela livet med mat motion aktivering kärlek omtanke.

Har en bekant som jobbat i djuraffär och hamstrar och gebiler och möss som inte säljs inom 6 månader blir orm mat.

Alla vill ju ha ungar och då de blir äldre vill ingen ha dem.

Fy för dem som inte oekar ge  alla djur mat och kärlek. De är inga handels varaor de är liv 10-15 år som ska ha  bara det bästa. Blossas Matte

Anmäl
2012-10-19 09:58 #14 av: League

Nu finns det valpar ute igen! Denna gången är det hennes berner tik och hane som fått en.kull berner sennen valpar. sist dem hade sådana valpar vart valparna skitiga som sjutton och fula i pälsen, hoppas bara att hon har dem.inomhus denna gången, eftersom.det är ganKa kallt ute såhär års...

Anmäl
2012-10-19 10:38 #15 av: [Timantis]

# 14

då du har så bra koll på denna människa ring miljö o hälsoskydd. Så måste dom komma ut o kolla. Tyvärr så måste det gå väldigt långt innan dom gör något.

 

Vid bra vårdad uppfödning ser jag ingen anledning till att inte kunna ha valparna ute. En berner är ju ingen ömtålig ras direkt.

Anmäl
2012-10-19 11:08 #16 av: Frida B

Vad heter annonsen?

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2012-10-19 11:26 #17 av: League

berner sennen valpar.

Anmäl
2012-10-20 09:15 #18 av: Mischa

Tipsa skatteverket om personens lilla inkomstkälla, så fort man drar in en vinst på sin hobbyverksamhet så skall även det deklareras.

http://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteinkomst/inkomster/hobby.4.58d555751259e4d661680003940.html

 

Anmäl
2012-10-20 10:42 #19 av: polgara

Spelar väl ingen roll vem som äger hundarna, far de illa ska det anmälas oavsett, står sambon som ägare på dom så får ju han en tillsägelse att förbättra hundarnas tillvaro

Anmäl
2013-05-31 08:41 #20 av: League


upplösning: dessa människor har nu fått djurförbud. Akka djur som fanns på gården är omhändertagna. Känns så bra att dem inte behöver leva i den skiten o i den situationen. Jag är glad att alla de "valp-hund-köpare" som har anmält och sett till att detta kunde ske.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.