Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
ALLMÄNT

Lite arg och frustrerad

2011-10-14 22:37 #0 av: [Zorita]

Måste bara skriva av mig... På väg hem från jobbet stannade vi för att tanka. Mitt på bensinmacken var en lös hund, podenco förstås...

Han var sååå vacker! Vita strumpor på alla benen, liten, uppmärksam. Fortfarande inte smal eller med kala fläckar. Så troligtvis en nydumpad liten kille.

Vi köpte hundmat för att locka in honom, men då var han redan bortsprungen med en flaska i munnen. Vi gick en sväng men såg honom inte, och eftersom jag är på kryckor var det inte helt enkelt.

Andra podencon jag sett vid en bensinmack detta år... Nu håller jag tummarna för att han åtminstone inte försöker korsa den trefiliga motorvägen brevid. Stackars kille, skitmänniskor som dumpar sådär!

Anmäl
2011-10-15 15:33 #1 av: Maja2

ÅHHHH ..... hjärtat brister.... podenco åxå....   hoppas han klarar sig!

Anmäl
2011-10-15 15:43 #2 av: isafisa

Nej men :( Världen är full av människor som inte borde få ha med djur att göra... Hoppas han håller sig borta från vägen!! Lilla hjärtat <3

Anmäl
2011-10-15 23:19 #3 av: Forest

åh jag förstår hur att det smärtar jag fattar inte hur man kan dumpa sin hund bara så där :-( Ni har ju så mååååååånga hundföreningar man kan lämna sin hund till. Nu är väl dom överfulla men iaf hunden får en ärlig chans iaf.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-10-16 11:17 #4 av: [Zorita]

Vi har bestämt nu att vi ska ha en påse hundgodis och en handduk liggande i bilen för liknande situationer. Så vi har en chans att fånga in dem iaf. Fast det är svårt, de lär sig snabbt att akta sig för människor.

#3 Tyvärr är de flesta ställena sådana där hunden avlivas inom en vecka, ofta smärtsamt. Dessutom tror jag det kostar en slant. Så de flesta väljer att dumpa uppe i bergen. Podencos är väldigt lågt ställda i Spanien. Flera hundägare väljer att hänga dem i stället för att släppa dem lösa. Då är dumpande bättre i alla fall. Men visst gör det ont att se en så fin hund och inte kunna hjälpa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.