Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

har ett hundproblem.

2011-09-25 21:46 #0 av: [saandra1]

Jag och min pojkvän köpte en hund för ca 2 månader sen och är 4 månader nu. Han är en Karelsk björnhund/Alaskan malamute (Boss). Han fick träffa mina föräldrars hundar och det är viktigt att de kommer överens eftersom jag bor här ibland. De gick bra från början när han kom in i deras revir. När det gällde mat så gick det inte alls bra. De har varit i slagsmål ett antal gånger och de fick vara tillsammans under uppsikt och när det inte var mat i närheten för då gick det bra.
Mina föräldrar har köpt en till vovve (Hamilton) som heter Sammy eftersom den ena av våra hundar dog nyligen och de funkade till en början när de skulle nosa på varandra men sedan så helt utan förvarning så högg Boss Sammy så det började blöda ganska mycket.
Jag tror att han försökte vakta mig eftersom jag stod emellan dem när Sammy kom fram. Men det gör mig även osäker på om det går att träna bort när han är så osäker mot andra hundar och människor redan.

Boss morrar även åt småbarn och han är morrig mot nytt folk som kommer in. Jag tror han är rädd också.

Jag kommer att köpa en munkorg till Nisse eftersom han inte är säker mot andra hundar och använda den när vi ska träffa Felix.
Jag har läst en hel del om att både karelarn och malamuten kan vara hundelaka i "rasen" eller vad man nu säger. Men går detta att träna bort? Ge mig tips på vad jag ska göra.

Ska kastrera honom och har hört att det kan vara bra att låta Boss vara med äldre mer säkrare och större hundar som kan uppfostra honom men om vi ej får möjlighet till detta så vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.
Känns ju tråkigt att han ska få ha munkorg hela tiden han ska träffa en ny hund.

Ge mig tips! Har ni varit med om liknande? Går det att träna bort? HUR isåfall??

Har säkert skrivit ganska luddigt men jag hoppas ni förstår.
(Ursäkta för lång tråd)

Anmäl
2011-09-25 21:49 #1 av: [saandra1]

Nu blev det fel på namnen i texten ser jag.
Satt och såg på film och var i andra tankar.
Hihi förlåt :)

Men jag hoppas ni fattar ändå.

Anmäl
2011-10-03 12:07 #2 av: [saandra1]

hallå??

Anmäl
2011-10-03 12:20 #3 av: Forest

Högg din 4 månaders valp en vuxen hund? eller tvärtom? Detta med att hundarna ska komma bra överens kan vara knivigt, den ena hunden kan vakta allt i sitt hem. Det man kan göra är att ta bort allt, leksaker,mat,tuggben. Säga starkt ifrån när den vaktar något eftersom det inte är okej. Detta med barn är ganska vanligt fenomen, vad jag har själv gjort är att sitta vid ett dagis då informerat personalen varför jag sitter där :) sen belönat våran hund när hon är avkopplad på detta visa har våran hund lärt sig se lite hur barn rör sig. Nu har jag barn men yngsta är 9 år men livlig är hon, dok har större barn normal kropprölese :) Det är ofta där hundar reagerar på.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-10-03 18:20 #4 av: [nataschaj]

Att en 4 månaders valp hugger en äldre hund rejält är inte normalt beteende...

Ska man låta hundar träffas, så tycker jag personligen att man ska gå en promenad, utan att dem har hälsat först, får att känna av poch läsa av varandra, sen efter ca (gärna längre, men ni vet hur länge era valp orkar så) 30 min kan man gå nånstans och släppa dem. Då är spänningar m.m borta.Detta kan ni redan göra nu, fast dem har hälsat. Jag brukar låta min sura herre (i koppel) få gå igenom denna procidur, och de är en stor skilldnad! Så de lönar sig.

Har man en hund som vaktar måste man ta ort saker som utlöser de, och hejda hunden när man ser att den är på väg. Och belöna vid rätt beteende.

Ni måste jobba med era roll som ledare, bygga förtroende osv innan ni låter eran valp träffa andra m.m... eran relation är inte på topp om man säger så.

Lycka te

 

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-10-03 21:33 #5 av: [Driva]

Som du skriver är de hundarna väldigt skarpa, och ska socialisers väldigt tidigt med bra hundar. Nu är den ju 4 månader och det kan ju vara svårta tt veta hur haft hundmöten tidigare. Men det är viktgit att socialisera valpen.

Och en fyra månaders valp som hugger äldre låter som tidigare inlägg sagt inte helt bra eller normalt...

Anmäl
2011-10-03 22:05 #6 av: Forest

TS, hur är det högg din valp vuxen hund? eller tvärtom för inget av det anser jag "normalt". En vuxen hund hugger itne en valp så den blöder kraftigt eller en valp hugger inte en vuxenhund. Det är något som är galet fel anser jag i båda fallen då.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-10-06 22:00 #7 av: [saandra1]

Nejnej, våran hund och Sammy är i samma ålder. Bara några dagars skillnad.

Anmäl
2011-10-06 22:04 #8 av: [saandra1]

Vi började med att de skulle få träffas ute, det gick OK. Vi gick sedan en promenad och de funkade. Boss skulle ibland försöka hoppa på Sammy men jag skulle tro att det var Lite mer än lek och det var inte förrän vi kom in som Sammy fick sig ett hugg.

Men Boss och våran gamla hund kom i slagsmål en gång när mat var i närheten vilket jag inte heller tycker är normalt.

Anmäl
2011-10-06 22:30 #9 av: exitingsvillemo

När Boss och den äldre hunden hamnade i slagsmål, pga maten, vad hände då? Var det Boss som gick till attack eller var det den gamla hunden som helt enkelt lessnade på att ha en störig valp i sin matskål?

Anmäl
2011-10-07 12:27 #10 av: [nataschaj]

2 gämnåriga 4 månadersvalpar skall inte heller bråka så bloden forsar (lite överdriv med forsar) de är inte normalt heller. Visst kan dem ryka ihop, men inte så att de bli kött sår m.m... För nmig e de inte normalt beteende heller..

(kan förstå om man har ren pit av dem linjer, och amstaff/staff m.m)

Men jag tyker ni ska ta å kontakta nån hundinstruktör eller ta in på bruksklubben! För snart är dem stora nog att vålla ännu större problem och jobbiga att handskas med...

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-10-07 12:33 #11 av: [saandra1]

Ja vi måste göra något iallafall. Känns ju taskigt att bara vänta på att något ska hända mot någon så min sambo inser att våran hunds beteende inte är normalt.

Vi måste nog ringa någon hundinstruktör. Hoppas det finns någon i den lilla stad vi bor i.

Anmäl
2011-10-07 12:58 #12 av: [nataschaj]

#11 finns dem som åker hem till än, visst de kan kostya, men de e värt pengarna. Annars sälj hundarna, eller den ena.

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-10-07 13:36 #13 av: Forest

11 Din sambo har rätt detta är inte normalt betende på så ung hund det är bara en valp och vill man att den ska funka resten av livet med andra hundar. Så ta hjälp av en instruktör det finns som sagt var dom som kommer hem o hjälper än. det kan vara det bästa för se hur han är.

En sak jag annars tänkte på har ni vart hos vetrinären nyligen? Tänkte så han inte har ont någon stans o därmed reagerar så här.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-10-07 23:22 #14 av: [saandra1]

nataschaj. Jo vi ska ringa och höra med en hundinstruktör som jag fått tips om :-) 
Jo, annars hade det varit altenativet. Däremot så vet jag att hunden mina föräldrar nyligen köpt har större energibehov än Boss som vi har och det är då svårt för en hund att acceptera. Man ska aldrig köpa en hund med större energi! Men det är såklart så att de inte ska vara elaka och bitas.

 

Forest: Jo för någon månad sen så. Men vi ska testa med en hundinstruktör och han ska även dit för en vaccination så då kan jag fråga om han kan titta på honom lite extra :)

Anmäl
2011-10-08 00:33 #15 av: exitingsvillemo

#14 omhunden får utlopp för sin energi på ett bra sätt, tränas, arbetas både fysiskt och mentalt, så är det inga problem att ha hundar med olika temperament.

En energifull hund som inte får utlopp för sin energi kan däremot börja hitta på egna saker för att lösa detta.

Anmäl
2011-10-08 17:17 #16 av: [nataschaj]

Mina 3 hundar har olika energi den yngsta 4 månader är hög engeri, han e jobbig att få trött oavsett hur man gör, men de går. Nu bär han då väska, vilken han tycker e kul.

Min tik har  medel energi men lätt att trötta ut med wp'n

gammel gubben på 5 är den som lägst, och kalrar sig me de "lilla" han får om man säger så.

Andra hundar ja har haft i hemmet och "hundkompisar" med högre å lägre hr aldrig vart problem med..så de dära, tror ja inte ett dugg på...utan allt har med hur mkt man sälv orkar att gå/jogga m.m med sin hund/ar...

Nu tar ja hundarna 1 och 1 vilket tar en väldans tid, men ibland tar ja dem ihop på en redit lång promenad och senare får dem ensam tid

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2011-10-19 12:56 #17 av: [saandra1]

#16. Jag tror på vad ceasar milan säger faktiskt. Ser ofta programmen och jag vet också att det GÅR men att energin kan vara en orsak till varför de inte går ihop. Det spelar ingen roll hur mycket motion Sammy får och hur länge de är ute i skogen och jagar så är han aldrig riktigt lugn och nöjd. Han är en stövare och många är oftast väldigt flamsiga och rörliga.

Men vi ringde till hundintruktören som har det väldigt fullbokat just nu och sa att vi skulle ta det sakta men säkert. Vi brukar fara dit så de får iallafall se varandra och det går faktiskt bättre för varje gång.

Jag tror att energibehovet har betydelse. Vi brukar ofta motionera våran hund innan vi far och hälsar på andra vovven som våran hund har svårt för. Rejält. Vi brukar ta promenader, fara och promenera i skogen och ha dem lösa vilket jag tycker är det bästa sättet för då får de springa av sig hur mycket de vill + lite till eftersom vi kör hårt med honom.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.