Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Valp

2011-09-14 20:21 #0 av: lars blomen

Hej jag har en valp som är fem väckor som jag tror

Har förstorad matstrupe o undrar om jag kan få råd om hur jag ska göra med den ..jag vill ha kvar valpen för den är pigg o glad ...den gräks så fort den fått mat men den äter upp det på en gång o sen blir alt bara bra ..hoppas jag kan få råd här...lars

 

 

Anmäl
2011-09-14 20:27 #1 av: Fennec

Gå till veterinären och få råd. Har du avlat fram valpen själv eller har du köpt den?

Anmäl
2011-09-14 20:33 #2 av: Aneema

Hade en hund tidigare som vi tror hade något fel på övre magmunnen om han åt eller drack för snabbt så kom det upp igen. Inte som att han mådde illa utan bara som retur. Fungerade bättre om man gav honom lite mat/vatten i taget och undvek att ge honom mat/vatten när han var uppe i varv, alltså såg till att han lugnade ner sig först. Minns inte hur han var som liten valp men han hade det problemet hela livet. Inget problem för honom bara för matte som fick städa lite extra ibland om hon inte tänkte sig för.

Anmäl
2011-09-14 20:51 #3 av: lars blomen

Jag var hos en vät i dag o han trode att den hade en en felande strupe

jag har tiken som fick valpen o den har inga fel inte hällen hanen vad jag vet

Anmäl
2011-09-14 20:56 #4 av: lars blomen

Den kräks så fort den fått mat men då han äter upp det så går det bra

i morgon ska jag prova att je valpen i en nappflaska få se om det går bra

Anmäl
2011-09-14 20:57 #5 av: Fennec

Det är väl möjligt att det kan vara något fel med hans strupe och det behöver inte vara genetisk utan det skulle kunna vara att han äter för fort som många valpar kan göra eller att han växer på ett felaktigt sätt så att hans strupe antingen växer för snabbt eller för långsamt. Vilken ras är hunden?

Anmäl
2011-09-14 21:06 #6 av: lars blomen

Det är en finspets som har jämte i sig

Anmäl
2011-09-14 21:23 #7 av: Fennec

Det är möjligt att ha hundar med Megaesophagus beroende på hur illa hunden påverkas men eftersom din valp kan faktiskt äta och hålla det inne av sig själv verkar han inte vara mycket påverkad.
Jag vet inte mycket om själva sjukdomen mer än att de behöver burkmat och någon att antingen mata dem eller se till att de äter ordentligt.

Förhoppningsvis är det inte sjukdomen och det kommer förhoppningsvis att växa bort.

Anmäl
2011-09-15 05:46 #8 av: lars blomen

du ger mig ett litet hopp om att min valp kommer att bli bra..det har gått bra i natt för den så vi får se hur det går

Anmäl
2011-09-15 08:39 #9 av: AnneN

Har pratat med en bekant som har vuxen hund med denna diagnos, för dem har det fungerat att ge blöttfoder i små portioner och ha mat & vattenskålar på en ställning så att hunden slipper böja sig ner för att äta/dricka.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-09-15 21:12 #10 av: lars blomen

Jag tackar för det stöd jag fått här men jag tog bort min valt i dag o det blej mycke tårar hoppas ni klarar era hundar bätre   ...valpen började o kräkas så mycke att att han blev så slut o jag gav den mer mat o vatten men det gick inte mer så jag kunde inte se den lida mer ..hoppas ni alla har mer tur en mig ..lars

Anmäl
2011-09-16 08:47 #11 av: LinaK

Så tråkigt! Beklagar verkligen. Tycker nog att det var ett klokt beslut av dig.

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.