Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
HUNDAR I MEDIA

Hund angrep matte pga fästingshalsband

2011-07-20 11:06 #0 av: [Rocky70]

http://ltz.se/nyheter/inrikes/1.3731333-hund-i-fastinghalsband-angrep-matte

Anmäl
2011-07-20 14:42 #1 av: Fridaaaa

En länk till: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13349441.ab

Ett stort bevis hur dåligt/farligt halsbandet är!

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2011-07-20 17:36 #2 av: Forest

Collies är kännsligare har jag för mig oxå för detta men jag anser att det är ren gift man sätter på sin hund. Jag är tyvärr ingen bättre ägare utan jag droppar gift på min Rynkar på näsan Ja vet det är itne alls bra men hon kan inte ha halsband av bärnsten lr andra halsband pga pälsen tovarsig så in i havet snabbt isf, och det är ofta halsband annars av olika slag man får välja men vi kan inte ha smycket lr annat på. Så vi får ge droppar i nacken det är ju ren nervgift man duttar på hunden. Jag ger mycket mindre än vad hennes vikt o på det viset känner jag mig iaf lite snällare. Vet flera hundar som fått kramanfall då de haft på sig fästinghalsband 3 st har förts i illafart till vetrinären pga detta, man ska akta sig även dessa droppar i nacken är farliga.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-07-20 17:53 #3 av: [Empisen]

Scalibor skulle jag Aldrig sätta på min hund.
Finns många, mycket bättre alternativ...

Anmäl
2011-07-20 18:02 #4 av: AnneN

Skulle inte välja att sätta scalibor på min hund eftersom det innehåller nervgift och både kortvarigt användande och långvarigt användande kan resultera i skador på nervsystemet hos hunden.

Man ska dessutom aldrig låta barn klappa en hund med det halsbandet eftersom risken finns att de då får nervgiftet på fingrarna som de sedan kanske har i munnen.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-07-20 18:04 #5 av: Sophey

Ja dessa halsband ar verkligen riktiga gift bomber!
Jag kommer ihag att mina hundar blev helt dackade av halsbanden, de blev helt lealosa i kroppen och varken at mat eller drack vatten och efter att vi avlagsnat fasting halsbandet blev de pigga och goa igen, aldrig mer en sadan giftbomb.

Jag funderar att kopa antigen en skudo pet eller ett barnstenshalsband.

Anmäl
2011-07-20 20:57 #6 av: [Zorita]

Finns det något annat halsband som skyddar mot myggor och flugor?

Här i spanien är det farligt för en hund att inte ha scalibor då de kan få leishmania, som är en rätt farlig sjukdom. Då min ena hund redan har det måste han ha på halsband hela tiden annars riskerar han att smitta den andra via en mygga... Fästingar är jag inte alls rädd för, bara dessa nedriga leishmaniaflugor...

Har inte märkt några problem med halsbanden, men bara undrar. Scalibor är ju ganska dyrt...

Anmäl
2011-07-20 21:07 #7 av: Forest

6 en fråga om sjukdomen. Kan hunden aldrig blir frisk från den? Får man ta in såna hundar isf hit till sverige, låter som en sjukdom man inte vill ha hit Tyst

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-07-20 21:19 #8 av: AnneN

#7 Här kan du läsa en massa om leishmania

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.