Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Hund som blivit slagen som liten

2011-07-04 14:10 #0 av: [iurochskur]

Hur mycket kommer en hund ihåg av en sådan händelse där ett barn slagit och dragit i den? Tror ni att det liksom blir men av det i framtiden?

 

Anmäl
2011-07-04 14:13 #1 av: smurfan-13

Det beror jättemycket på hur känslig hunden är, hur mkt barn/människor den träffat och fått bra erfaenheter av (innan den utsattes för övergrppen) samt hur kunnig man själv är när det kommer till rehabilitering av hunden.

Jag tog över en tvåårig hund för dryga två år sen och han saknade bra socialisering som valp, råkade illa ut och är än idag (trots enorma framsteg) en mkt rädd och osäker hund i många situationer. Jag tror aldrig att han kommer bli fullt normalt fungerande, utan det kommer alltid krävas en viss del av anpassning från vår sida för att han skall få ett bra liv.

Anmäl
2011-07-04 14:21 #2 av: Itchy

mammas Amris blev väldigt illa behandlad i sitt förra hem, och var väldigt slagrädd & skygg...han visste inte heller hur man lekte, eller att man ska gå på gräsmattan, han var mer eller mindre livrädd för allt :(

han hade även problem med småbarn med väldigt ljusblont hår då familjen han bodde hos hade en dotter som inte alls var snäll mot honom som hade det, men med mkt arbete så kom han över sina problem

 

nu börjar han bli en gammal gubbe, och verkar ha glömt bort det som har hänt, men ngn bushund har han aldrig varit då han inte fick leka när han var liten :(

You can't spell Bitchy without Itchy

Anmäl
2011-07-04 14:59 #3 av: [iurochskur]

Min Shanti blev som liten slagen och dragen i så därför jag undrade. Hon har morrat och nafsat efter barn som velat komma fram och hälsa. Därför jag undrade. Jag kommer inte låta barn hälsa på henne mera, för jag är rädd att hon en dag biter till. Mina egna barn går bra dock, men dom är ju hundvana med och jag har varit hård på att dom inte ska hålla på med henne då hon ligger och vilar eller om hon gått undan lite. Jag fick rådet om att DAP ska mildra hennes oro mot barn då vi är ute och går så hur är erfarenheten kring det här på sajten?

 

Anmäl
2011-07-04 15:46 #4 av: Vosjes

Det beror helt på individen hur mycket den kommer ihåg/hur traumatiskt eller hårt det var för hunden och självklart hur mycket hunden i sig har kommit över situationen psykiskt.

Det är lättare för vissa hundar att bearbeta tragiska situationer än andra hundar och vissa hundar kan även mer eller mindre hålla rädslan inom sig eller visa den genom något annat beteende som vi människor inte uppfattar eller kopplar ihop med en obehaglig händelse.

Jag tror däremot att man kan bearbeta och jobba bort rädsla för det som hänt innan om man vet vad som hänt så man kan bearbeta liknande situationer på rätt vis och lära sig läsa sin hund då en del hundar reagerar med rädsla, flykt, aggression och mycket mer

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-07-04 15:54 #5 av: [iurochskur]

#4 Ja precis. Jag vet ju exakt vad som hänt med Shanti och kan därefter jobba med det.

Anmäl
2011-07-04 18:50 #6 av: AnneN

En kompis har en papillon som hon tagit som omplacering och i det tidigare hemmet blev han ordentligt misshandlad av småbarn. Det var till och med så illa att ett barn bitit honom i ögat så han har en skada på ögat efter det.

Han är inte alls speciellt förtjust i små barn (äldre barn typ 12år och äldre går bra). Han har aldrig bitit någon, men han varnar om det är något barn som han tycker är för påträngande.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl