Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
- Jakt, Spår & Sök

Ni KAN avge spår-prov med icke SKK-reg. hund!

2011-06-18 14:18 #0 av: lunaliahund

Hej!

Det är så ofta att jag stöter på att folk tror att en inte kan avge spårprov med icke SKK-reg hund (förmoldigen för att du ej kan göra det inom SBK).

Därför vill jag lyfta fram att en faktiskt KAN det.

SHK (Svenska Hundklubben) anordnar spårprov som numera desstom är frikopplade från lydnadsdelen. Där behöver hunden inte vara registrerad i SKK.

Bara så ni vet!

Anmäl
2011-06-18 17:48 #1 av: AnneN

Men visst är det så att man ändå behöver ha tävlingslicensen?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-06-18 20:36 #2 av: Forest

1 Anne du som vet lite Flört Jag vart rätt paff när jag satt o titta live-tv på SM agillity idag, satt o spana på de som var med o tävlade hundar o raser. Blandras fanns med flera st men i lag. Det trode jag inte o vad glad jag vart :) satt o titta för Emöke var med i i hennes lag är en blandistik på 12 år med :)

Men är det så att man får tävla SM med blandras i lag men inte enskilt? lite löjligt om det är så o hoppas att det blir ändrat så blandraser för tävla i allt och på samma vilkor med. Glad

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-06-18 21:17 #3 av: AnneN

#2 Jag är inte helt 100% säker då jag inte är så insatt i agilityreglerna, men av vad jag läst så ska det vara tillåtet för blandisar att tävla individuellt i SM. Kan ju vara så att det kanske inte var någon som hade kvalat till det, eller något sådant.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-06-19 17:13 #4 av: lunaliahund

SHK kräver ingen tävlingslicens, inte heller medlemsskap, för att en ska kunna tävla.

Anmäl
2011-06-19 18:27 #5 av: Forest

4 låter kalas o tackar för jätte bra info :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.