Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

Överdriven parning eller ej?

2011-06-08 21:05 #0 av: ellaaannnn

Kollade runt lite i blocket pga har ganska tråkig, men...

Vad hittade jag? Enligt mig tycker jag det är överdriven blanding av hundar vad jag läste... "blandras mellan schäfer,papillon,amstaff."

 

Vad tycker ni? Går det att para ihop dessa 3 olika raser?

För mig verkar eller ja.. verkade det omöjligt då det låter galet...

 

Tror inte man får lägga in URL här på den sidan, men om man får så får ni säga det på kommentarerna :)

 

Vill veta andras åsikt också, vad tycker ni?

Anmäl
2011-06-08 21:35 #1 av: [Rocky70]

Undrar ju lite hur dom fått in papillon i den blandningen och hur det yttrar sig.Har själv en amstaff/schäfer korsning och kan inte se hur papillon skulle passa in.

Anmäl
2011-06-08 22:22 #2 av: Forest

Man kan ofta se raser man funderar lite på hur lyckas dom men att hundarna klarar av det är inget konstigt sett en tax göra det med storhund o tvärtom de har sina knep :P Jag kan tycka det är lite charmigt med en udda hund i smeten. Nu är det väl ganska poppis iaf om man ser via anonnser amstuffblaningar då på mellan/större hundar menads en jag tror toppar bland småraser är väl shizu (stavel) som är inbakad med olika raser. Kanske var det så att papillonen bara finns med en liten bråkdel o jag anser att man ska nämna alla raser i blandingen oavsett % är. Är det så att den är helften papillon ja kanske ville dom ha ner storleken? få den spralligare? lite mer päls? eller så kanske det rent av var en tjuvparning :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-06-08 22:24 #3 av: KKajsa

Ett strålande exempel på "Man tager vad man haver..." & "Nu vill Matte/Husse ha lite mer deg i plånboken". (Fast optimist som jag är så hoppas jag verkligen att papillion hanen tjuvparade familjens Amstaff/shäfer korsning. )

Anmäl
2011-06-08 23:12 #4 av: AnneN

Vi vet knappast exakt hur det hela hände, men min gissning är att det är att tiken är blandning schäfer amstaff och att en papillon hane tjuvparade tiken vid löp.

Man kan tro att det ska vara svårt men de rackarna är uppfinningsrika och är tiken villig så är det absolut inga problem för en liten hane att para en stor tik.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-06-09 09:19 #5 av: Chilli10

#4 Inte tvärt om heller. en släktings jämthund tjuvparade sig med deras lilla tax. Man kan ju undra hur de fick till det egentligen :P De gjorde iaf abort då de sbsolut INTE ville ha sådana valpar.

Anmäl
2011-06-09 14:43 #6 av: Michaela-N

Haha men gud sådan sötnos!


Anmäl
2011-06-09 18:26 #7 av: ellaaannnn

Haha, ja det är intressant och se hur alla ni tänker. Själv tycker jag att man skall se till så det inte blir tjuvparningar (om det nu var så). Men om det inte var så, så är det farligt att bara para vilken ras som helst, med tanke på vad för följder det kan få. Som är känt att det kan hända osv. Exempelvis så har jag en Papillon/shih tzu och skulle aldrig para henne med annan ras än papillon eller shih tzu. (om det skulle vara aktivt om några år), och det tror jag ej) :P

Anmäl
2011-06-09 21:47 #8 av: Forest

7 Du har blandis vet du med 100% att din bara har 2 raser i sig? såg du färderdjurens stamtavla och tog du då reda på varför hon hade blandisuppfödning? Jag struntar i hur många raser det är i blandras bara man avlar friskt allså fäderdjuren ska vara uppkollade rastypiska tester har den då 1-10 raser ska man se vilka tester som bör genomföras. Att det händer tjuvparning är inget ovanligt och det är inget ovanligt heller att man helt plötsligt har en tik som valpat utan att man visste om det heller.  Vad är det som är farligt med para en stor ras med liten? Obestämd kan vara intressant då jag känner ett par ovanliga blandraser bla jr-rottisblaning o en storpudel-shihtzu Obestämd 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-06-09 22:09 #9 av: ellaaannnn

min hund blev en tjuvparning, men fick se stamtavlorna av både honan och hanen och dom va enrasiga. Har ingen erfarenhet om uppfödning osv men tyckte det lät konstigt 'blandras mellan schäfer, amstaf och papillon'. Min åsikt ^^ och så ville jag få lite information och det har jag fått också :) roligt och lära mig nytt.

Anmäl
2011-06-09 22:22 #10 av: Forest

9 ja visst det kan finnas jätte konstiga blandraser. När jag såg jr-rottisblaningen vart jag paff dels ser den ut som en mindre rottis med kapade ben säkert han ser lite ut som en rigälare tax fast något högre ben. Det var oxå av tjuvparning han ägde hanen o fick ta sitt ansvar genom hjälpas åt med "oösnskade" valpar som hade anlänt därmed spara han en avkomma. Trevlig liten hund söt var han o väldig pigg men ändå lugn :)

Jag tor det är lite risk oxå har jag förmig iaf med abort på hund? hade våran tik blivit tjuvparad hade jag funderat för o nakdelar men samtidigt måste man någ tänka på detta med tid o kostnad med valpar. man får inte glömma heller att vad gör man om man inte får en ända valp såld? Hur gammal tiken är osv.  jag hade väl valt abort pga tid,kunskap och kostnad. och som du säger en tjuvparning ska inte ske det ska vara omöjligt :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-06-09 22:59 #11 av: [Empisen]

En väns släkting har skaffat en Schäfer/Västgöta spets/staff/tax blandning...
Tror tyvärr inte det är en lyckad blandning...

Anmäl
2011-06-09 23:12 #12 av: ellaaannnn

#10 , ja, men det är sånt som kan hända. Men det ska vara så omöjligt som det kan gå!

Anmäl
2011-06-09 23:15 #13 av: ellaaannnn

#11 , jadu.. alla raser är inte lyckade att blanda :) men många som tyvärr försöker och tror allt alltid ska gå bra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.