Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Rottweiler info tack.!

2011-06-01 12:07 #0 av: Bluey

Jag vill gärna ha information om rottweilern som ras, från dem som levt med den rasen eller leonberger. Kommer eventuellt att ta hand om en omplacering, ung tik med mest rottis i men även någon fjärde/femte-del leonberger, och vill gärna höra vad människor med erfarenhet av dessa har att säga. Har själv levt med flera rottweiler/schäfer-blandningar men inte blandat med leonberger. Gärna detaljer om hur de oftast är (individuella skillnader räknar jag med) OCH hur är det med dominansen hos tikarna inom rasen? Fungerar de med hundar av samma kön om det är ca två års åldersskillnad? Jag vet att de kräver tid och engagemang, men undrar ändå, uppfattar ni dem som krävande jämfört med andra raser ni ägt? Om man jämför med till exempel schäfern, vilka likheter finns och vilka olikheter. Mycket tacksam för positiva svar.

Anmäl
2011-06-01 12:08 #1 av: Bluey

Blev två likadana inlägg men med olika rubrik, tyckte denna rubrik var mer tydlig. Om admin. vill ta bort det andra inlägget så är det helt ok...

Anmäl
2011-06-01 16:15 #2 av: Nuttra

familjens kompis har en rottis och han är helt underbar!

hur go som helst och ingen jakt eller vaktinstinkt, men en i området som har en rott har sjukt mycket vaktinstikter, och ifall en hund springer mot henne får hon upp jaktinstinkterna och då handlar det om att skada fö henne,(händer ej om hundarna får hälsa lungt) 

Du kan kolla in leonbergern och rotten på skk {#emotions_dlg.wink}

Bifogr länkar;

Rottweiler

Leonberger

Anmäl
2011-06-03 13:57 #3 av: Michaela-N

#1 Hittar inte det andra. Är det redan borta kanske?


Anmäl
2011-06-05 17:49 #4 av: [Thiger]

 

Vi har en rottis hane här hemma, världens snällaste och lugnaste! Jagar ingenting, bryr sig inte om löptikar osv.. Han följer med mig till sthlm när jag är där, åker tåg/tunnelbana utan problem. Ja jag har faktiskt ingenting negativt att säga om honom, jo kanske att han är för lugn ibland! Han fungerar med alla hundar, tikar som hanar.

Här kommer en bild på honomSkrattande

 

Anmäl
2011-06-06 08:00 #5 av: Forest

4, så fin. tycker du har en trevlig hund alltid roligt o träffa trevliga rottis :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-06-06 21:37 #6 av: Chilli10

Vår första rottis Max blev 11 år. Han var en cool kille, helmysig på alla sätt och vis. Dock så gillade har inte när jag och min syster (vi var små då ca 5-8 år) ville ta hans ben/boll whatever, då fick pappa vara med och säga till. Max tyckte att han bestämde över oss småglin. En väldigt dominant hanhund, när han var unghund och vi bodde i stan var det vissa hanhundar han inte alls tålde, eller de tålde inte varandra. Pappas fru blev omkulldragen av honom x antal ggr.
Men med åldern blev han lugnare. Men han var "hård" och behövde mer än ngt annat en fast hand. Sen ändå hur snäll som helst, när vi flyttade ut till landet igen var jag o min syster 8 och 10 år vi var ute dagarna i ända och lekte lekar av olika slag. Max var med oss nästan alltid, lös och lekte med oss, lyssnade på oss.

Vår andra rottis Castor blev 9 år. En mer mjuk och snällare kille får man leta efter. Lite av en vekling i vissa lägen. Hur lydig som helst, han ville göra allt för oss i familjen, alltid vara tillags osv.
Har ALDRIG varit något problem med andra hundar. Till skillnad från Max, dock så tror jag att Max är mer ett vanligt exempel då det förekommer en hel del hanhundsaggressivitet inom rasen.

Båda två var som stora nallebjörnar, snälla, lugna och älskade att mysa i soffan eller gå långa promenader i skogen. Men på vissa sätt så olika. Saknar dem både enormt mycket. Någon gång ska jag ha en egen rottweiler!

En bild på Castor i det väder han gillade allra bäst, SNÖ! :D
(Rottisar över lag är inte så värmetåliga).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.