Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR

borderterrier/tax?

2009-03-04 17:58 #0 av: silvery

någon som har en bland mellan borderterrier och korthårig tax? ska nämligen få hem en och vill gärna veta hur ni upplever era och se bilder etc =) tar hemskt gärna emot tips gällande rumsrenträning

Anmäl
2009-03-05 11:54 #1 av: sagalisa

Har ingen blandning men en tax har jag, korthårig. Men däremot tycker jag att båda raserna är enormt intressanta och var nära att köpa en borderterrier för ett halvår sen.

Tror det kommer bli en underbar hund....men med mycket temperament i och vilja=)

Anmäl
2009-03-05 12:36 #2 av: Firinella

Min första hund, Snuffi, var den blandningen. En envis liten bjäbbig sak som krävde mycket uppfostran men sedan gick det bra... ja hyfsat i alla fall. Mycket lojal med familjen och snäll.Tyckte om att åka i cykelkorgen. Skrattande  När jag sedan fick barn så vaktade hon bebisen. Tyvärr gick hon bort i cancer bara 6 år gammal. Lycka till med nya hunden...

Anmäl
2009-06-13 00:17 #3 av: busbus

Vår ena tik är är borderterrier + strävhårig tax. Hon är en mycket envis och klok liten dam - som skäller ut alla hundar och hästar som har fräckheten att passera utanför staketet. Hon är intelligent och lojal, och vet att bestämma själv i vilket takt det ska ta för henne att komma på inkallning ...Hon hatar andra tikar, utom hennes "syster" ( renrasig borderterrier) som hon är som ler och långhalm med. Husets två katt-killar är hon mycket mjuk och fin med. Dessutom  har hon en otrolig förmåga att läsa sinnestämningar. En fantastisk rar hund, som behöver att man är bestämd med henne. En negativ sak: hon blir hög som ett hus om hon lyckas döda igelkott...Det har tråkigt nog hänt...men med modig grythund ggr 2 i generna, så kan det nog inte bli annat.Så vi älskar vår lilla tös i alla lägen. Lycka till med din blandis - du kommer att få en stor hund i ett litet och lätthanterligt format!

Anmäl
2009-06-14 03:31 #4 av: studs

Jag hade tills i augusti förra året en sådan blandning, han vart 12 år,fick tyvärr avlivas på grund av glaucom(stavas?) i båda ögonen Gråter

De va den underbaraste hund jag någonsin ägt hittills..

Lättlärd,posetiv,arbetsvillig och full med glädje och energi. bra till agillety och sällskap.. funkade hur bra som helst lös och med andra djur,riktigt klok..

skyddande för familjen men inte till överdrift..

 

skulle mer än gärna köpa mig en likadan blandning ignen.

vi fick klippa våran då han vart så lång men tunnhårig ¨på sommarn.

 

Ang rumsrenheten kan jag bara säga: gå ut i tid o otid... de har funkat jätte bra för min del alla ggr.. har haft min nuvarande valp instäng med mig i sovrummet undernätterna,just för att han ska kunna pipa o jag vakna,de behövdes 1 v sen va han torr .. man kissar juh inte där man sover..

så gå ut i tid o otid, på morron,efter tupplurer,innan/efter mat,efter bus ja hellre för mycke än för lite..=)

Anmäl
2011-09-26 10:59 #5 av: Mr. T

Jag tror att vi har en sådan blandning. Han är en hittehund och vi såg en hund på en bensinmack som liknade honom så mycket! Dennes matte sade att den var en sådan blandning. Tyvärr så vet jag inte om mamman eller pappan var tax på den hunden och tyvärr så vet jag inte heller om vår hunds mor/far var just tax. Veterinären var säker att någon var tax!

Han är bäst i världen. Snällast, gosigast, osv. osv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.