Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Efter mörkrets inbrott.

2009-10-09 09:44 #0 av: [Hilo]

Nog har våra hundar små konstigheter för sig, men min tik är lite av en tvådelad personlighet.

När det är mörkt ute..
Hon blir som att hon går på styltor, allt är jätteintressant och allt är jättefarligt - speciellt "inget".
Hon blir också extremt busig, hon far och pratar och fintar en på gatan när man går, haha.

Blir era hundar annorlunda när det är mörkt ute?

Galen liten råtta fintar matte på trappen.. Kyss

Anmäl
2009-10-09 09:49 #1 av: [Hilo]

En bild till Glad

Anmäl
2009-10-09 11:48 #2 av: Karizma

 En fråga är hon van vid att ha på sig reflexvästen+ kanske gör hennes styltgång? Våran dam är lite mörkrädd ser lite faror här o där bla en papperskorg kan vara en gubbe som häger på en stolpe bäst o skälla, jag får gå o visa lite extra att det inte är något. Vi tränar på detta att även när det är mörkt finns det inte mer faror ute. Jag har ingen väst på damen men ska köpa en som du har, reflex halsband o koppel o sen jag har reflexer.

Anmäl
2009-10-09 12:19 #3 av: Tina-A

Ja, då min hund är mörkrädd kan det vara lite jobbigt att vara ute när det är mörkt. Jag är också mörkrädd, vilket såklart har direkt hoppat över på min hund. Nu har jag dock försökt börja skärpa mig och försöker slappna av när det är mörkt, men vi båda är på extra vakt när de är mörkt och speciellt Oliver.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2009-10-09 12:23 #4 av: spikes

Jag har ju haft småhundar i form av yorkar...och jag tycker nog att mindre hundar har en benägenhet att vakta mera vid gryning/mörker....tyckte dem att en stolpe med en nybytt skylt tex såg konstig ut så kunde dom morra åt den osv....sedan har dom alltid varit mera på sin vakt än de större på kvällen utomhus,men jag vill inte kalla det rädsla utan snarare vaksamhetFlört

Anmäl
2009-10-09 12:28 #5 av: Tixy

Idelma har ju trots allt Dobermann till större delen i sig, men hon kan vara extrem när det är mörkt. Människor och djur ska skällas på om dom bara låter men hon inte ser dom.

Anmäl
2009-10-09 12:36 #6 av: spikes

5,ja det är olika från individ till individ...men ska vi prata småhundar så vill jag nog ha det till att dom är piggare på det,just pgr av att dom är små och mycket snabbare/alertare än en stor hundFlört

Anmäl
2009-10-09 12:41 #7 av: [Hilo]

#2 Hon går styltgång även utan västen på sig Glad
Hon är dessutom van - så selen eller västen har inget med det att göra Glad
Men förstår att du tänkte på det, gjorde jag med i början.

#3 Ah okej. Ja då kan det vara lite knepigt.
Min är inte mörkrädd, inte vad jag kan läsa av i alla fall..
Hon blir lite överraskad om det rasslar till i en buske, men det blir hon även på dagen, bara att när det mörkt så skäller hon till ibland.

 

#4 Ja, så kan jag också uppleva det.

#5
Mjo, så kunde min dobermann/schäfer också vara.. Lite drygt ibland, men det gick.

Anmäl
2009-10-11 13:39 #8 av: KadjaNina

Troja blir extra vaksam när det är mörkt. Hon kan morra åt människor och det gör hon inte när det är ljust ute.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.