Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Immunmedierad hemolytisk anemi (IHA) hos hund

2010-06-27 02:02 #0 av: AnneN

En sjukdom som jag själv aldrig hört talas om innan, men tänkte att det kanske kan vara av intresse för någon att läsa om. Den ska tydligen vara en ganska vanlig orsak till anemi.

Här kan du läsa om IHA.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-05-29 19:19 #1 av: SundblomMaria

Gillar denn länk, under vaccinering kommer det mer info om detta: http://www.doggyrapport.se/doggyrapport/09/rapport0209.pdf

Anmäl
2011-05-29 19:20 #2 av: SundblomMaria

En av Chilis avkommor ligger inlagd sedan i fredags med denna åkomma, inte bra, veterinären kan med stor säkerhet säga att detta utlöstes av kennelhostan hon haft och aldrig riktigt blev kvitt, ung som hunden är så har hon ju inte tagit det så lugnt som brukligt, därav uppstod detta.

Anmäl
2011-05-29 19:48 #3 av: SundblomMaria

(IHA förkortas även AIHA, samma sak)

En till intressant och lättfattlig text: http://www.simbi.nu/acanisacademy/103-juni-2008

Anmäl
2011-05-29 21:24 #4 av: AnneN

Tack för fler länkar Maria, hoppas lilla Hera blir frisk snart! Har hon blivit något bättre sedanhon åkte in eller?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-05-29 23:25 #5 av: SundblomMaria

Hon äter iaf och orkar vifta på svansen, men knappt någon förändring, veterinären trodde kanske att hon var liiiite piggare idag men det var för tidigt för att våga säga med säkerhet, vet mer imorgon, dom ska ta nya prover på morgonen. Hon är väldigt anemisk med hjärtklappning som följd. Inte bra.

 

Anmäl
2011-05-30 12:39 #6 av: SundblomMaria

Vart inte klokare idag, antingen var det något fel på provsvaren eller så har hon så låga värden så att det inte går att mäta, fel på provsvaret hoppas vi, dom skickade iväg ett nytt idag. Hon kan vara något piggare, djuskötarna upplevde henne något piggare, blir helt slut av att gå ut o bajsa o kissa. Så hon är långt ifrån säker än, hon är i för dåligt skick annars hade dom kunnat operera bort mjälten vilket hjälper till att lugna ner nedbrytningen av dom röda blodkropparna. Bara  vänta och hoppas att hon börjar producera egna.

 

 

Anmäl
2011-05-30 20:03 #7 av: Forest

Hopps att hon blir frisk och att ni får bra svar på vad det är med henne genom provsvaren. Aldrig hört denna sjukdom innan ska läsa era länkar snart.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-06-01 00:44 #8 av: SundblomMaria

Hon svarar INTE på cortison behandlingen, värdena något sämre. Tror idag är den 6.e dagen som inlagd.

Hennes matte med mor körde hit i ilfart ikväll, dom fick ta med sig Hera över natten, så dom sover här allihopa, har gjort iordning ett rum åt dom.

Imorgon ska Heras mjälte opereras bort men först ska hon få blod.

Dåliga utsikter men men jag tror på att Hera fixar detta, känns bara så, finns liksom inga alternativ. Och hon verkar då iaf må klart bättre än vid inlämningen även om hon snabbt ser lite ansträngd ut.

Det skulle enligt veterinären inte alls göra någonting om dom dom med henne över natten, det kollade dom noga upp så att ingen försämring skulle ske bara därför, men så klart ska dom ta det lugnt.

Anmäl
2011-06-06 00:19 #9 av: AnneN

Hur har det gått? Håller tummarna

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-06-23 07:26 #10 av: SundblomMaria

Räkningen från djursjukhuset tickade iväg och var på över 40000 kr, som hon är försäkrad till så hon fick komma hem för någon vecka sedan, hon blir bättre och bättre om än det iaf till en början gick sakta, tar prover på henne med jämna mellanrum och trappar ut cortisonet i takt med förbättring. Så det verkar då gå bra!

Anmäl
2011-06-23 07:28 #11 av: AnneN

#10 Hoppsan! Vilken tur att hon är försäkrad iallafall, blir ju dyrt nog ändå med självrisk och alla kostnader runt om.

Vad skönt att hon fått komma hem iallafall och att hon blir bättre.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-07-02 20:09 #12 av: Forest

10 skönt o höra att hon är hemma, hoppas hon blir sitt gammla jag inom snar framtid.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-07-03 09:12 #13 av: SundblomMaria

Hon går på mycket mindre mediciner och är skogstokig och vild som förr, så hon är tillbaka :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.