Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
HUNDEN OCH LAGEN

Länstyrelsen, djurskyddsverket - Hembesök

2010-10-01 18:10 #0 av: [nataschaj]

Idag kom Djurskyddsverket på besök....

Jag har blivit anmäld för "hundmisshandel" av folk som inte kan någonting om hundar å dess uppfostran och allt annat kring hundar.

Här på detta område som jag bor vid, är folk snabba med å snacka skit å ringa runt å anmäla för allting man gör, och de e ganska tråkigt, just med att samma person har hotat mig med å att be mig flytta härifrån osv.

Men i alla fall, så hitta dem ingenting, de fanns ingeting å påpeka och de visste ja juh, men ämdå inte roligt att folk ska anmäla saker å ting.

Dem var här i 45 min å de va trevligt! Å ja ser fram emot å få protokollen och de hem. men sa te dem att ja vet vilka de är som gjort de.

Jag tycker de e synd att folk har för mkt fritid och för lite å göra, dessa som anmälde mig, sköter inte sina hundar direkt bra, de e folk som inte ska ha hund för dem kan inget, ena hunden får bara vara ute i 2 min sen in igen å dem  dricker å den naadre, ja falska väner har man gått om.

Hur är folk vid erat område? får ni ens säga åt hunden (med röst osv) innan folk lägger sig i? Ja får inte ens använda min röst för å säga ett nej elr stanna innan folk anklagar mig för hundmisshandlare å att ja ej ska ha hundar. Tråkigt med sånt folk, men efter som ja visste att de inte skulle händamig nått så gjorde de inget.

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2010-10-01 18:22 #1 av: AnneN

Här där jag bor nu är det under alla 3 åren endast en person som lagt sig i och det var för att jag sa till Velvet då hon stannade och skulle inspektera en fläck mitt i lydnadsträning med fotgående. Då var jag tydligen en djurplågare Förvånad

Men annars så har jag inte haft några problem alls med någon i området Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-10-01 18:23 #2 av: spikes

Tråkigt,men vad var anledningen till anmälningen då?,för dom åker ju inte bara ut hur som helst...och sen kan jag meddela dig att står folk och ryter/gapar åt sina hundar så kan även jag reagera,beroende på situation förstås,inte så att jag anmäler men talar om ett och annat gör jag definitivt....

Gillar heller inte att du säger väldigt ofta att andra inget kan om sina hundar,kan du det då? är du så gammal och har så mycket på benen så du kan säga att andra inte kan?.

Anmäl
2010-10-01 18:27 #3 av: [nataschaj]

2 som de står "hundmisshandel" bara för ja sa åt min ena hund, nu orkar ja inte dra upp hela histiroen då ja redan har upprepat den ett antal gånger till folk, men många tycker inte man ska få fostra elr ens säga ett nej till sin hund.

å enligt deras sida så måste dem åka ut om dem får in en anmälan.

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2010-10-01 18:44 #4 av: spikes

3,Ytterst sällan dom åker ut bara pgr av att någon säger nej eller annat till sin hund.......men du verkade ju vilja dra historien igen här,så då får du väl räkna med att folk frågar.

Hur har det blivit såhär i erat kvarter då?,för det kan ju inte bara bero på ena sidan,det är ju aldrig en människas fel att 2 träter....

Jag har diverse olika hundägare här,men lägger mig inte i om jag inte ser en regelrätt misshandel av en hund...

Anmäl
2010-10-01 22:54 #5 av: Forest

Jag har aldrig haft problem lr fått inspektör hemma eller i stallet. Därimot så såg jag till att få lite hjälp av en ang alla dessa mott som gäller stall :)

3 du måste väl känna dig lite ledsen om nån tror att du slår dina hundar? Jag hade tagit åt mig iaf...

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-10-01 22:58 #6 av: [Liiillap]

Mina grannar har inte frågesatt mitt sätt att uppfostra min valp.. som är 5 månader nu,.. som säger bara " hon är valp, det är bra att hon lär sig i tid" m.m. Fast du har jag dom som kan hundar omkring mig och dom som inte har hund lägger sig inte i.. utan frågar mest om min valp bara

Anmäl
2010-10-02 00:40 #7 av: [nataschaj]

4 jo dem är tvynga nu å åka ut på alla anmälningar dem får, va dem sa i alla fall.

Men folket här e kännsliga man ska bara inte få säga åt sin hund, men så e de, just nu okrar ja inte formulera historien, så de kmr senare i såna fall. Men sen e de folk som inte gillar mig, därav alla problem jag får vid detta område.

Ha en underbar dag!

BLOGG schaferlivet.blogg.se Handlar om min schäfer, och allt runt om kring.

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus!

Anmäl
2010-10-02 09:38 #8 av: spikes

4,Kan det inte vara så att du inte gillar dom också?.

Ja dom är tvungna att åka ut det har dom alltid varit men det är inte ofta det efterföljs.

Anmäl
2010-10-03 01:27 #9 av: [rightPAW]

TS, det är trist att det ska behöva vara så men om dem snackar skit måste du ju höja ribban och bete dig bättre än dem. Här skriver du att dem inte kan nånting om hundar och sånt, är inte det lite lutat åt skitsnack det med? Nu vet jag ju ingenting om dina grannar men dem kanske missuppfattade hela situationen, du kanske såg arg och frustrerad ut, kanske höjde handen, gjorde nån sorts utfall med kroppen, omedvetet alltså. Det är ju lätt hänt om man inte är lugn och sansad att det blir lite fel. 

Kommer du inte överens med dina grannar föreslår jag att du helt enkelt låter dem vara ifred så låter dem nog dig vara det med :)

Här i mitt område är det inga såna problem, bara att många byter sid på vägen när man kommer eller skriker åt barnen att akta sig för kamphunden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.