Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VALPAR & AVEL

tecken på dräktighet ?

2010-10-22 20:52 #0 av: IdaBabe

Jag börjar misstänka att en av mina hanar har hoppat på min ena tik och är orolig för att hon har blivit dräcktig.. Vi har varit väldigt noggranna med att hålla tikar och hanar särade medans hon löpte, men en dag hade någon av misstag råkat släppa ut hanarna tillsammans med min löpande tik. Hon är nu ca 3 veckor senare mycket annorlunda i humöret, lite mer aggresiv och mer trött av sig m.m. Hon har ändrat sig helt. Jag är själv inte så erfaren av avel.

Så hade varit väldigt tacksam för svar på olika tecken man kan se vid dräcktighet runt 3-4 veckor gången, så man kan kolla och få lite tankar ifall det kanske skulle kunna vara valpar i magen..

Tacksam för svar :)

Anmäl
2010-10-22 21:17 #1 av: Mariaaaaaa

Humöret var det första jag märkte på min tik, hon blev arg på andra hundar efter en stunds lek då hon inte ville leka mer. annars brukar hon leka hur länge som helst. Hon började få rundare mage och man kunde märka på juvrena ganska tidigt tycker jag. Och sen gjorde vi ultraljud så tidigt som det bara går. Så fort man kunde se alla fosterblåsorna. annars minns jag inte att jag märkte nå mer förns senare då.

=) Jag skulle hålla koll efter lite olika tecken tex de jag sett.. sen skulle jag också göra ett ultraljud så snart det bara går, rådgör med en veterinär!

Anmäl
2010-10-22 21:21 #2 av: IdaBabe

okej, tack för ditt svar :P jag har märkt att hennes juver har blivit svullna och är svullna runt om och har blivit mer rosa.
Men vi får väl ta kontakt med mr.veterinär och höra vad dom säger :)

Anmäl
2010-10-23 00:24 #3 av: Forest

2, det kan oxå vara skendräcktighet. Men har ni inte sett att hundarna vart lite små glada i varandra något?

Tikar kan må dåligt med och få en geleflytning men även humörsvägningar som heter duga. Det är någ för att de vill ha viss avstånd o göra säkert för sina valpar med samtidigt som de har hormoner som spelar in oxå.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-10-23 00:52 #4 av: IdaBabe

ja, vi har sett att hanarna har varit väldigt intresserad av henne, och hon har varit väldigt villig hon med. Jag har sett en av pojkarna var på henne och sedan dess var vi väldigt väldigt noggranna att ha dom särade då vi inte vill ha några valpar. Hon har inte fylt ett år ens och hundar under året ska man väl inte få fram valpar på, eller har jag fel ? Det är därför jag är lite smått orolig att det blivit någonting.

Anmäl
2010-10-23 01:16 #5 av: Forest

4, då ringer du vetrinären hon är lite för ung för att få valpar abortpiller rek jag om hon nu är dräktig villsäga. 

Att de kan föda fram tror jag någ går men hon är ju bara unghund själv.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-10-23 01:27 #6 av: IdaBabe

Ja jag får nog ringa och prata med vetrinären så snart som möjligt. Inte ska hon själv få bebisar när hon själv är min bebis :)

Anmäl
2010-11-13 22:47 #7 av: TrueBloodLover

du kan kolla om hon har en gulvit flytning i från slidan, om hon mått illa och kräks.

det bästa är att göra ett ultaljud och göra en ev abort om det önskas.

 

den här sidan har jag anävnt mej av :)

http://arcadians-kennel.com/Arbete%20om%20valpning.htm

Anmäl
2010-12-23 01:15 #8 av: IdaBabe

okej, tack så mycket :)

 

Vi har varit hos en veterinär och gjort ultraljud och hon var som tur inte dräcktig :)  bara skendräcktig som tur va :)

Anmäl
2010-12-23 10:33 #9 av: Forest

8 Skönt :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-12-23 20:08 #10 av: twinkime

Vad skönt att hon bara var skrendräktig Glad

Anmäl
2010-12-23 23:25 #11 av: Vosjes

Vad skönt att hon bara var skendräktig!

Det är otroligt jobbigt att gå runt och vara orolig ifall att hunden är dräktig och sedan börjar visa symptomer på det också!
Det har hänt oss så många gånger då våran yngsta tik blir skendräktig efter varje löp vare sig hon har träffat en hanhund eller inte men det är otroligt gulligt när hon bäddar för att sedan "valpa" en pipleksak eller plyshfigur.

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.