Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
BETEENDE

Vad gör Maja?

2011-01-27 12:23 #0 av: Trollhassel

Jag har varit dagmatte till en liten blandrastik på 8 år, nu sedan slutet av November. Det går jättebra med henne och hon sköter sig tillsammans med min dotter (11 månader). Dock är hon inte gosig mot henne, men inte dum heller.

Nu undrar jag en sak. Hon snor Julias nallar, går undan till ett annat rum och "parar sig" med dem.

Jag har varit med om dominanta hundar som juckat på allt och ingenting men då har de ju inte gått undan för det. Det känns int som att detta är av samma anledning?

Varför håller Maja på så? Det är ett beteende som jag inte varit med om tidigare.

Anmäl
2011-01-27 16:10 #1 av: AnneN

Hur mycket motion/mental stimulans får hon? Många gånger så kan juckandet vara en överslagshandling pga under-/överstimulering, stress, mm.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-01-27 16:52 #2 av: Trollhassel

#1 Jag vet inte hur mycket hon får röra på sig hos sina ägare. Jag försöker få henne att gå några varv runt parken i alla fall när jag har henne men hon vill bara in. Fryser så hon skakar och vill inte gå. Rynkar på näsan Hon är ganska tjock (lite fyrkantig i formen) och det är ju aldrig bra men det är ju inte jättemycket jag kan göra för hon är ju inte min.

Hennes ägare håller på att flytta och jag märker på henne att hon är lite stressad för det. Lite orolig är hon.

Anmäl
2011-01-27 17:00 #3 av: AnneN

#2 Om hon inte gjort så tidigare så kan det absolut bero på stress pga flytten

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-01-27 17:02 #4 av: Forest

tror som Anne att hunden är lite stressad samt säkert har lite tråkigt jag tycker det inte är dagmattes jobb att aktervera hunden mer än promenader o rastas :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-01-27 20:39 #5 av: Trollhassel

Tack för svaren! Jag ser till att Maja får rastas, mat, gos och sällskap på dagarna. Det är vad jag och hennes ägare kommit fram till. Naturligtvis så skulle jag ju ha kunnatgöra mer för att aktivera henne men jag har ju en 11 månaders dotter att ta hand om också. Maja har det bra här, det vet jag. Hon är jätteglad när hon ska hit. Hoppas inte det är vistelsen här hon blir stressad av :( Kan tänka mig att det blir lite kluvet för en lite äldre hund att plötsligt vara hos en ny människa på dagarna i stället för hemma.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.