Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
FÖRSÄKRINGAR

försäkringproblem??!!

2011-02-16 17:11 #0 av: Tolouse

Hej!!

Jag undrar om det kan bli problem med försäkringsbolaget om man har en blandis? Är rädd att de inte ska täcka vissa åkommor pga att de är försäkrade som blandras..=(

Tänkte på om man t.ex. har en amstaffmix/amstaff utan stamtavla, som har stor risk att kanske få hudproblem och HD-problem och detta då inte täcks av försäkringen eftersom hunden inte får försäkras som amstaff. Förstår ni vad jag menar ? svårt att förklara..

Nån som har erfarenhet av detta? Eller några råd till mig

Anmäl
2011-02-16 17:17 #1 av: AnneN

De råd jag kan ge dig är att först kolla med försäkringsbolaget att de tar emot den typen av blandning (har vart med om att en del inte gör det) och fråga då även vad försäkringen täcker och om det finns några inskränkningar pga att det är den blandningen.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-02-16 21:57 #2 av: Forest

ring runt till olika försäkringsbolag o rådfråga ställ dessa frågor, jag tycker du har lika stor rätt som en renrasig amstuff och har för mig att det är ett par försäkringsbolag som tar imot amstuff blaningar :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-17 14:58 #3 av: Kalli

Tar inte alla försäkringbolag emot "kamphundar" nu för tiden? Och tidigare var det väl främst Pitbull som inte gick att försäkra, inte Amstaff?

I vilket fall är det enklast att kolla med bolagen vilka restriktioner de har, ex. Folksam vet jag inte täcker HD på blandraser som innehåller raser som ingår i SKK:s hälsoprogram.

Anmäl
2011-02-17 15:02 #4 av: PetraKarin

Jag håller med, ring runt till de olika försäkringsbolagen och kolla upp exakt vad som gäller, fråga massor av frågor och be dem berätta om det finns några reservationer i försäkringen eller tillägg du bör ha.

Även om alla försäkringsbolag tar emot alla blandraser nu är det bäst att kolla med respektive vad som gäller för det kan ändå vara olika och hunden kan hamna i olika grupper beroende på vilka raser som ingår i mixen.

Anmäl
2011-02-17 18:44 #5 av: [Driva]

Jag vet att HD kan man bara försäkra mot om hunden blivir röntgad innan fyra månaders ålder.

Anmäl
2011-02-17 19:05 #6 av: PetraKarin

#5 När jag tecknade försäkring för min hund frågade jag om detta.
HD/ED täcks av försäkringen så länge det inte är något problem som hunden behandlats för innan.
Ska vel tillägga att hon är av en ras som inte ingår i SKKs häsloprogram för HD/ED.

Man ska heller helst inte röntga hundar förrän de är färdigväxta, 18-24 månaders ålder, för att resultatet kan se annorlunda ut då.

Anmäl
2011-02-17 20:28 #7 av: Vosjes

Jag har haft typ fem stycken blandraser försäkrade i Agria och har faktist aldrig haft problem och jag tycker att dom täcker mot relativt mycket.

Ring runt och kolla och lycka till Glad

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-02-17 20:33 #8 av: Forest

5 va!  4 mån o rönkar det låter ju sjukt eftersom man inte får rätt resutlat sa vetrinären det ska man göra när hunden är färdigväxt Obestämd

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-17 23:12 #9 av: Tolouse

Tack för alla råd, jag ska kolla runt . Jag hoppas på Agria, jaghar mina katter där nu, har inte haft problem med de iaf. Såg att de nu har tillval för HD =)

Anmäl
2011-02-18 19:05 #10 av: Forest

9 Jag har If jag har förmig att de tar imot även din blandras men inte 100% säker på det Lycka till med försäkringsletandet  :)

5 menar du att man röknar valp på 4 mån för ad/hd? du menar inte 4 år? För en valp ger ju knappast rätt resultat på rönken man ska ju röknka när hunden är färdigväxt Obestämd

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.