Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA

Världens sämsta hundägare!

2011-02-17 15:37 #0 av: Gasoline

(måste får snacka av mig, jag känner mig som världens sämsta hundägare!)

Har haft min hund sedan han föddes, han blir 11 år detta år. Han har aldrig varit sjuk, dock föddes han med ena pungkulan i jumsken. Han har dock haft öronsvamp samt öronskabb 1 gång vardera i sitt liv.

Det senaste året har han haft öronsvamp på öronsvamp, han har haft tansten som vi fått tagit bort samt skadat tassen. Det har kliat på honom mer eller mindre kostant på han sedan någong gång i mitten eller slutet utav sommaren -10.

Jag har varit till veterinären, köpt och gjort allt jag blivit tillsagd. Vart så himla noga med allt vad gällande honom och jag snålar inte ett öre på att han ska bli frisk!

Jag känner mig så värdelös, jag vet att det kliar på min hund, men hur jag och veterinären än försöker så vill han inte bli frisk.

Jag har behandlat emot skabb, mot öroninflamation, provat att bryta en evt ful ovana (att klia sig) med tratt men kommit på att det verkligen kliar. Just nu behandlar vi honom för svamp igen, på hela kroppen. 1 tablett dagligen samt duschning med shampoonering 2 dagar i veckan med tillhörande sanering i hemmet.

Foderallergi sa veterinären att vi nästan kunde utesluta, då han har haft samma foder i flera år och borde vara alldelles för gammal för att utveckla en foderallergi.

Jag vet inte vad jag ska göra, kan man känna sig mer värdelös som djurägare än när man inte kan få sitt djur friskt även om man försöker?

Ursäkta det långa inlägget, men måste skriva av mig...

Jag saknar den tiden som tratten inte va min hunds konstanta följeslagare! Tratten har han när jag inte kan ha så pass bra uppsikt över honom att jag kan hålla koll på om han kliar sig eller inte, annars kliar han upp en massa sår i ansiktet.

Anmäl
2011-02-17 15:39 #1 av: Gasoline

När han hade sår på tassen va det bandage som gällde....

Anmäl
2011-02-17 15:44 #2 av: Gasoline

Ett av såren han fått utav kliandet, när vi glömt tratten.=( Dålig bild, men det ljusa är såret

Anmäl
2011-02-17 15:49 #3 av: Gasoline

Just nu är han klippt, då det blir enklare att schampoonera honom samt att få ner schampoot till huden. Men såhär såg han en gång i tiden ut, denna kille saknar jag!

Anmäl
2011-02-17 15:56 #4 av: Gasoline

Älskar min lilla snutt!

Anmäl
2011-02-17 16:00 #5 av: AnneN

Förstår att det känns jobbigt då ni inte ännu hittat vad som är orsaken till klådan Rynkar på näsan

Håller tummarna för att ni ska hitta orsaken, att det går att bota och att vovven får förbli frisk och kry i några år till.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-02-17 16:10 #6 av: [Driva]

Det kanske är en självklar sak som ni redan har uteslutit. Men det kan inte vara så att han är känsligt för foderkvalster?

Jag ahr en bekant, hennes hund är allergisk mot kvalstrena så de måste frysa allt sitt foder för att hundstackarn inte ska få utslag och klia halvt sönder sig.

Anmäl
2011-02-17 16:13 #7 av: Gasoline

#5 Tack för dina ord!

#6 Har aldrig hört talas om det. Ska framföra detta tillveterinären och höra vad hon säger om det.

Anmäl
2011-02-17 18:13 #8 av: Hera

Inget kul när man inte lyckas hjälpa sin älskling! Håller tummarna på att ni hittar någon som hjälper!

Vår hund är allergisk mot kvalster och vi ger honom en spruta var 3:e vecka.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-02-17 18:16 #9 av: Gasoline

#8 Men hur stor är chansen att han blir allergisk när han är så pass gammal?  Men jag ska helt klart ta upp det med veterinären då jag tyvärr inte ser något resultat av pågående behandling =(

Anmäl
2011-02-17 18:37 #10 av: [Driva]

jag tror absolut de kan bli allergiska trots att de är äldre!
Allergi kan utlösas av massa saker och behöver inte vara något medfött :) Precis som hos människor

Anmäl
2011-02-17 18:39 #11 av: Hera

Jag tror inte ålder spelar roll när det gäller allergi. Max var 4 när han blev allergisk. Och kan man utveckla det vid 4 års ålder borde man kunna utveckla det vid 11?

Eller vad i kroppen förändras vid den åldern så att dom inte kan bli allergiska? Fråga veterinären det om den säger att gamla hundar inte kan utveckla allergi. Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-02-17 19:05 #12 av: Forest

jag kan säga om jag ser på min son o hanns allergi så var han friskare mot pälsdjur som 1åring då med katter än när han var 7 år utan katter, det visa sig att kroppen arbeta o byggde upp ett försvar när man tog bort nu katterna försvann det då inte kroppen behövde det försvaret. Nu har han växt ur det mer eller mindre ändå 15 år gammal är han. Men jag har haft andra djur med allergi bla en katt som inte tålde sin egna päls hur sjukt är det?! Kvalser i pälsen så honom fick jag bada 2 gånger i veckan som tur var var han så snäll o gilla vatten :) Men han var 8 år konstaterades den allergin medicin schampo och medicin varje dag. Samma katt flyttade med mig till ny lägnehet o där var det torrare luft i lägenheten det gjorde det hela sämmre samt att vattnet var hårdare det var inte så bra så, det är otroligt lite som kan göra stor skillnad.

Men jag tycker någ man ska prova just detta ang kvalserallergi elelr allergi för det tror jag inte heller har någon ålder i sig o göra. Sen skulle jag fundera lite på just foderallergi prova ett foder ett tag utan sädesslag torrfoder tror jag orijen är bra. elelr färskfoder. Lycka till!

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-17 19:06 #13 av: Forest

Glömnde säga att du är defenitivt inte dålig hundägare Glad Du gör mer för din hund än vad många kanske skulle göra, hoppas att ni får svar på varför han kliar sig så mycket Lycka till´! Ps himmla söt hund :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-17 19:24 #14 av: Gasoline

Veterinären sa att det va så liten risk att han skulle utvecka allergi vid denna ålder om han inte utsattes för något nytt, tex ny mat. Om han skulle ha någon allergi för något i hemmet borde han ha utvecklat den tidigare.

Så hon sa alltså inte att han inte kunden ha, utan att risken va så liten att vi nästan kunde utesluta det. Dessutom har han återkommande svampinfektion i öronen, vart kommer den ifrån?

Anmäl
2011-02-17 19:58 #15 av: Forest

Svampinfektioner brukar väl vara ett problem som återkommer? Men han har ju "rätt" öron menar inte tunga hängöron, har ni andvänt olika preparat kanske han blivit resestent eller så har inte svampinfektionen bahandlas helt utan finns kvar o sen blommar upp mer o mer? Grannens hund för ca 3 gg per år öronsvamp :(  trots att hon rakar öronen även undersidan och rycker öronhår så har hon tyvärr problemet (ickebadande hund) så det är klurigt att vissa åker på sånt lättare och ofta som din. Men lite kanske hela hör ihop? Det är sånt man får klura på med sin vetrinär. Menar både klåda och öronsvamp, tål han sin medicin? Kanske är det som ger han klåda på hela kroppen? Lite kanske o fundera på :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-17 20:06 #16 av: Gasoline

#15 Öronsvampen har jag varit tillbaka och kontrollerat att den försvunnit då den dykt upp gång på gång, och den ska ha varit borta då när hon kollat. Varför får han problem med öronsvamp 11 år senare? Det är ju de som är kostigt... För att han har bra öron för att dra på sig sådant förnekar jag inte, tyvärr. Han har bara knaprat piller i perioder, alltså inte konstant. Han är även rödrosig i huden på ansiktet.  

Ska snart ha telefontid med veterinären igen, så jag får bolla dessa ideer med henne. Har ni några mer förslag?

Anmäl
2011-02-17 20:28 #17 av: Forest

16, lycka till jag ville bara ge dig lite funderingar o lite mer o spåna i vem vet kanske är det till nytta Flört

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-17 20:59 #18 av: Hera

Immunförsvaret blir ju sämre när hundar blir äldre (människors också), det kan vara orsak till svampinfektioner, och kanske också allergi.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2011-02-17 21:50 #19 av: AnneN

En undran bara, har ni bytt skurmedel, tvättmedel, sköljmedel den senaste tiden?

Kan ju vara sånt man inte tänker på direkt men ganska vanligt att djuren kan reagera på.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-02-18 00:15 #20 av: Sophiies

Usch låter inge kul alls. Hoppas att allt löser sig och att han blir frisk! Kämpa på! :)

Anmäl
2011-02-18 10:38 #21 av: Gasoline

#19 Jag har funderat lite på det där jag med. Men kan inte komma på något direkt =/

Anmäl
2011-02-18 13:32 #22 av: [imaginepeace]

Känner igen mig i din situation och jag lider verkligen med dig. Jag vet hur det är att ha en sjuk hund och inte veta vad som är fel Obestämd Min familjs hund började bli dålig vid ungefär 3 års ålder. Halsinfektioner, örininflammation, eksem osv. Det tog ungefär 3 år, otaliga veterinärsbesök och tillslut byte av veterinär för att inse att han var allergisk mot pollen och kvalster.
Arcos var visserligen nästintill frisk under vinterhalvåren då han slapp allpollen (tänkte på vinterbilden med tratten), men tycker definitivt du ska kolla upp om din hund är allergisk mot inomhuspollen och kvalster.

Angående ålder och allergier så sa min veterinär att det oftast bruakr dyka upp vid 3-4 års ålder.
Du har inte märkt att han haltat på något av frambenen lite av och till genom åren? Behöver inte vara mycket alls. Arcos gjorde det och det kunde tydligen vara tecken på pollen el kvalster-allergi.

Hoppas verkligen det löser sig och ni hittar felet på honom!
Styrkekramar! ?

Anmäl
2011-02-18 13:37 #23 av: Gasoline

#22 Nja, han va mycket halt de första åren/året och det berodde på en pungkula i jumsken. För övrigt har jag inte sett att han haltat mer än när han har "tuggat" på tassarna pga snö osv. Hur kommer det sig att sådant har ett samband med kvalster och sådant? =/ Låter skumt, men kan ju stämma.

Tack

Anmäl
2011-02-18 15:04 #24 av: [imaginepeace]

#23 Jag har ingen aning faktiskt. Vet inet om det bara var den veterinären som sett ett samband eller om det är något hon lärt sig någonstans. För det var då inget fel på Arcos framben.. Utan han kunde bara börja halta på vänster framben av ingenting och göra det i kanske en dag för att ha ett uppehåll på en vecka osv.

Anmäl
2011-02-18 15:48 #25 av: Gasoline

#24 Hmm, vad konstigt =/

Anmäl
2011-02-18 18:29 #26 av: Forest

Detta med tvättmedel o rengörningsmedel bra att du tog upp det AnneN 19 för jag skaffa ariel tvättmedel stor förpackning himmel hade ett barn som fick stora utslag o de klia samma veva börja hunden klia sig som tusan oxå Rynkar på näsan Kör med parmfymfritt tvättmedel o mildare sköljmedel kör grumme såpa o skura med. Så även som kan vara bra o tänka på framförallt handdukar om du nu badar hunden ofta :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2011-02-18 20:34 #27 av: [Driva]

Stress kan vara en utlösande faktor för både hudproblem och allergi, sånt kan ju bero på ändrade familjeförhållanden, nya familjemedlemmar i form av både barn och andra husdjur. Nya grannar som stör...

Anmäl
2011-02-19 10:01 #28 av: Gasoline

#26 Nej, min hund badar mycket sällan. Har telefontid med veterinären och ska prata med henne om allergitest på honom.

#27 Vi har inga stressfaktorer som jag märkt av att han blir stressad utav. Jag skulle snarare påstå att han trivs bättre som han har det nu än vad han har haft. Däremot vart det inga stora ändringar precis innan han fick dessa symptom, så det kan jag nog utesluta.

Anmäl
2011-02-20 01:44 #29 av: missemel

Kan det inte klia för att ni tvättar och håller på för mycket?

Jag hade gjort allt för att få min hund frisk också så jag säger inte att ni gör fel (:

Anmäl
2011-02-20 09:53 #30 av: Gasoline

#29 Tvättar gör vi för att  det ingår i behandlingen. Har i princip aldrig behövt tvätta eller rengjort hans öron, men nu måste jag ju eftersom han har problem.

Enligt den första veterinären som vi gick till när det här började så va jag en djurplågare för att jag inte rengjorde hans öron 2 ggr i veckan, och enligt henne jag har nu så har olika hundar olika behov, man ska inte rengöra förens det är skitigt.

Anmäl
2011-02-20 14:57 #31 av: AnneN

#30 du är absolut ingen djurplågare, som din andra veterinär sa så har olika hundar olika behov.

Min labbetik som hade kronisk öroninflammation hela sitt liv var jag tvungen att rengöra öronen ibland varje dag och ibland varannan vecka, gick lite i perioder.

Velvets öron tror jag det är över 1 år sedan jag behövde rengöra senast, hon har dock börjat skaka på huvudet lite nu senaste dagarna så kanske dags igen.

Men har hunden inget smusts i öronen så finns det ju ingen anledning till att rengöra, tvärrt om kan det ge en del problem om man rengör för ofta om det inte verkligen behövs.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-02-20 15:08 #32 av: Mymlan

Varför Inte prova ett foder för hundar med foderallergi? det sker faktiskt att veterinärer har fel. 
jag har en katt som efter 11 år blivit foderallergisk samt inte kan äta fisk eller ngt med gluten i. Okej nu var detta en katt..

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl
2011-02-21 09:08 #33 av: Gasoline

#32 Katt och hund är ju ganska lika på många saker, dock inte alla. Har du bytit foder på de senaste åren åt katten då den vart allergiskt? Min hund har ätit fodret i hur många år som hellst och då tyckte veterinären att det inte va spec stor chans.

Veterinären ska ringa nu vilken sekund som helst. Så vi får se vad hon säger.

Anmäl
2011-02-21 12:34 #34 av: Mymlan

#32  Alltid kört på RC.. Tycker ni kan prova allergifoder och se om det blir någon förändring..

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl
2011-02-21 14:27 #35 av: ZooZo

Häpp häpp !!

Inte racka ned på sig själv sådär. Om detta du skrev stämmer :

 

"Jag har varit till veterinären, köpt och gjort allt jag blivit tillsagd. Vart så himla noga med allt vad gällande honom och jag snålar inte ett öre på att han ska bli frisk!

Jag känner mig så värdelös, jag vet att det kliar på min hund, men hur jag och veterinären än försöker så vill han inte bli frisk."

 

Så är du inte en dålig hundägare. Punkt.

Vilken sorts piller äter hunden ?

Tanken som dyker upp när jag läser ditt inlägg är att jag tycker synd om din hund, och önskar innerligt att han ska få känna hur det är att vara klådfri, innan det är dags för honom att lämna in... Usch och fy för att inte kunna hjälpa en följeslagare man levt med i så många år...

 

Hade själv en hund med de problemen. Fick både mindre bra och bra hjälp, tack vare att jag flyttade mycket efter att hon blev sjuk så fick jag trffa olika veterinärer som tänkte nytt kring hennes besvär, och till slut var det en som gjorde det rätta, vilket gav henne och mig ett avbrott i de eviga utredningarna, och några sista klådfria år, jag är evigt tacksam!

 

Har du varit hos en hudspecialist? Känns som att man borde satsa på att sätta in en sista stöt nu, om så bara för att låta hunden ha en klådfri sista tid, vet ej om du håller med, men kanske en hög dos kortison i pillerform, och strunta i salvor som gör att han måste ha tratt så han inte slickar bort det, även om det antagligen ger starka biverkningar som kanske blir hundens död till slut, men funkar det så är det värt det? En sista fin tid tillsammans, utan tratt, utan en massa jox med salvor osv..

Det skulle jag önska er.

 

En av veterinärerna jag träffade testade en behandling på min hund, för att se om hon skulle svar på den, det var för att hon skulle slippa äta kortison som ju faktiskt har kända biverkningar... Hon blev bättre initialt men då skulle man trappa ner och då blev hon sämre igen och svarade inte på den högre dosen igen, så det blev till slut kortison..

 

Så den mentala biten: Har din hund möjlighet att spana ut när den är inne? Det kom jag på, när min hund hade klåda, så fick hon ett bord att ligga på, vid ett fönster så hon kunde ligga och spana ut, även en springa öppen i fönstret så dofterna utifrån nådde hennes nos, det gjorde att hon tänkte på annat än klådan, och eftersom hon var gammal och sliten i kroppen orkade hon inte vara ute och gå långa stunder men detta blev ett sätt för henne att få ta del av ute-miljön ändå, på äldre hundars vis...

Anmäl
2011-02-21 14:39 #36 av: AnneN

Ytterligare en tanke - Kan det vara så att fodertillverkaren har ändrat något i innehållet i fodret? Det är ju tyvärr inte helt ovanligt att de gör det utan att på något som helst sätt meddela det.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2011-02-21 15:44 #37 av: ZooZo

Det verkar som att tråden har blivit inriktad mot foder och jag håller med, det är otroligt viktigt att se över vad hunden äter, i alla stadier av hundens liv.

Det är ju ändå fodret som går in i hunden så att säga, och om det är något i det som hunden ej tål så spelar ju inte någon av den andra yttre behandlingen någon roll.

Och, det kan helt klart vara en allergi som uppstått, även på en så gammal hund, kanske just pga att den är gammal,en allergi innebär överkänslighet, hunden har kanske varit överkänslig hela livet men först på senare delen av livet, pga organens sämre funktion, börjat få problem med att rensa ur det den är överkänslig mot, eller så äter den ett foder som innehåller ett ämne som lagras i kroppen och ju längre tid som går desto högre halt av det irriterande ämnet i kroppen, vilket ju troligen kan ge allergiska symtom.. (Spekulerar).

 

Royal Canine Hypoallergenic var det vi gav vår hund, det var värt det, då det är framtaget för känsliga hundar, även om vi inte visste om/vad för allergi vår hund led av så åt hon ju medicin mot en kronisk genomgående hudinlammation (tror jag d va, länge sedan nu) och hon behövde få i sig lättsmälta ämnen, eftersom medicinen redan stressade hennes kropp.

Om det var idag hade jag nog testat färskfoder till henne, sedan om det ej fungerade mot besvären, något för överkänsliga hundar, något med så få ingredienser som möjligt typ..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.