Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
TRIX, TRÄNING & TÄVLING

Motionera/träna hunden i värmen

2016-07-27 20:02 #0 av: Maja2

Hänger man med på olika hundforum, så ser man ofta funderingar som: hur motionerar och aktiverar ni era hundar när det är kring 30 grader varmt?

Det finns kylbäddar, kyltäcken, kylhalsband, nerkylning med frysklampar och handdukar osv. Men, det finns andra, naturliga alternativ: Man kan välja att stanna inomhus och inte alls aktivera hunden vid extrem värme.  

- Min hund klättrar på väggarna om den inte får sin motion, säger en del. 
- Min ras KRÄVER motion och stimulans varje dag.

Det är argument man ofta hör.

Det naturliga för djur, både hundar och andra djur, är att ta det ytterst lugnt, både vid extrem värme, men även vid riktigt dåligt väder. 

Om en hund inte klarar det som är mest naturligt i djurvärlden, är vi inte då skyldiga till att ha skapat något helt onaturligt? 

En hunds naturliga cykel, är att vandra, vara aktiv under vissa tider på dygnet, men även att vila under andra. När vädret är dåligt med regn eller storm, eller väldigt varmt, så vilar hunden naturligt. Människan har försökt, och faktiskt till stor del, lyckats rubba dessa naturliga cykler, genom att bedriva både träning och tävling i dessa för hunden, onaturliga förhållanden. 

Det mest rättvisa för hunden om man vill träna fysiskt med sin hund när det är  varmt, är att kliva upp väldigt tidigt och träna då, eller vara vaken sent, och träna då. 

Anmäl
2016-07-27 22:32 #1 av: AnneN

Tack än en gång för en bra artikel Tummen upp

Är det riktigt varmt ute som nu under högsommar tex så får hundarna en hel del vila, men de vill ju inte vila i flera veckor så på dagarna kan vi ibland åka till någon lämplig strand och leka/träna i vattnet, annars sker motion och träning sena kvällar/nätter eftersom jag är en riktig nattuggla.

Jag har även kyltäcken till hundarna vid behov.

Vill även passa på att påminna om att se upp med asfalt och sand som kan bli väldigt hett i sommarvärmen och ge hunden hemska brännskador på tassarna. 
Hur vet man om det är för varmt på asfalten/sanden? Lägg baksidan av handen mot asfalten, räkna till 5, är det för varmt för dig så är det definitivt för varmt för hunden. Sand ska du inte bara känna på ytan då den kan bli svalare av vinden, känn istället ca 1 cm ner, vill inte du själv gå barfota i sanden pga det är för varmt, då kommer även din hunds tassar att bli brända!

Bild 1:Valle på cykeltur en juninatt 2015, vi har midnattssol här.
Bild 2: Jag leker i vattnet med Velvet, Ronja, Zimba & Felix.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-07-28 10:25 #2 av: Ikatza

Har har det varit upp emot 42 haromveckan, och varken jag eller hunden hade speciellt stor lust att gora nat alls.. Hon ar en san "aktiv" och ung hund som behover springa av sig ofta (formodligen jakt/border collie blandning). 
Men nar det ar varmt sa har hon inte alls lika mycket energi.. :) fast hon lagger sig regelbundet raklang i solen ett tag, sen flyttar hon sig till skuggan, och alternerar sa.. Hon har alltid mycket vatten i en stor skal (ibland fyller vi en hink ocksa) och en sval lada hon kan ga in i nar det ar varmt.  

vi gar sen ut vid 10-11 tiden (nar det bara ar typ 29 ^^), da ser man att hon har piggnat till och vill ut, da brukar vi ga till en äng i narheten sa hon far springa runt lite, och kasta lite boll och sa.. annars har vi akt ner till vattnet (aven tidigare pa kvallen) sa hon far plaska runt och springa i vattenbrynet, det ar populart (for matte ocksa)!! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.