Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
MEDIA

Sökes: Medverkande i nytt barnprogram åt SVT!

2012-06-20 09:50 #0 av: Silver1

”Snoffe, Döden & Jag” är ett barnprogram som handlar om tankarna barn har när deras husdjur blir sjukt och dör.


I programmet låter vi barnen dela med sig av sina känslor och ger dem möjlighet att ordna en fin och värdig begravning åt sitt djur.

Vi söker nu medverkande till programmet och kanske är du eller känner någon i din närhet mellan 8-12 år som har ett sjukt eller gammalt djur? Hör i sådana fall av dig till:info@dokumentarministeriet.com

Mer info finner du på: http://www.svt.se/snoffedodenochjag

Hälsningar

Lina
Dokumentärministeriet

 

Anmäl
2012-06-20 20:58 #1 av: Fridaaaa

Jag tycker denna idén är mycket korkad och fel.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2012-06-20 21:24 #2 av: [Empisen]

#1 Du får gärna förklara varför...

Jag vet inte vad jag ska tycka om det egentligen.. Beror lite på hur programmet är upplagt. Förstår inte riktigt.

Anmäl
2012-06-20 21:35 #3 av: Niiinah92

#2 gå in och läs på katter ifokus, där har de fått lite mer svar angående programmet, om upplägg osv.

Anmäl
2012-06-20 23:27 #4 av: Frida B

#1 håller med

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2012-06-21 08:03 #5 av: Hera

Förstår inte varför man skulle vilja visa sitt barn ett program där djur dör. Vad ger det?

Anmäl
2012-06-21 13:43 #6 av: TjockaBerta

Jag förstår mig inte på folk som exponerar sina barn oavsett vad det gäller. Och i synnerhet inte när det är något så privat som sorg.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2012-06-21 14:45 #7 av: AnneN

Jag tycker att det är en bra programidé Glad

Dessutom så är det väl knappast någon som blir tvingad mot sin vilja att ställa upp i programmet, jag antar även att barnens föräldrar blir väl informerade om allt som har med programmet att göra och dessutom som det står i tråden på Katter iFokus så finns det psykologer med i bilden också.

Att en del kan tycka att det är fel kan jag förstå, för många är sorg något som hålls privat och sköts om i det dolda, men för många så kan det även vara helt tvärrt om.

Önskar all lycka med programmet och hoppas att det ger den hjälp till barn som det är tänkt att göra.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2012-06-21 18:53 #8 av: Fridaaaa

#2 Tycker att det är väldigt logiskt varför. Vem vill utsätta sina barn för detta?! Det hade jag aldrig tillåtit mina barn göra om jag hade haft barn

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2012-06-22 08:26 #9 av: [Empisen]

#8 Nej inte jag heller, ville bara höra varför du tycker så! Flört

Anmäl
2012-06-25 10:38 #10 av: Silver1

Det är precis som #7 AnneN säger, att ingen blir tvingad att vara med och föräldrarna får givetvis ta del av infomation om programmet innan de kan besluta sig om för hur de vill göra. "Snoffe, döden och jag" är ett barnprogram som enbart är ämnat för barn och som bara har barn som medverkande. Det är alltså inte producerat för vuxna och inga vuxna medverkar. Det är således ett program tänkt för barn, på och om barns villkor. Utan några som helst ambitioner om att vara ett underhållningsprogram, om någon nu trott det.

Vi vill på ett så ärligt sätt som möjligt göra ett program där barn som går igenom en sorgeprocess berättar om hur de känner när deras husdjur har dött. Detta för att andra i samma situation kan få hjälp av det. Många vuxna har åsikter om programmet, eftersom de inte tycker att det är något som passar deras egna barn. Det tycker vi är helt okej och accepterar till fullo.

Men det finns trots det faktiskt familjer som tycker det är en bra idé. Vad vi har märkt när vi spelar in det här programmet, är att många föräldrar länge duckar för det faktum att deras barn faktiskt HAR en sorgeprocess och därför slarvar med att ta sina barn igenom den. Så som att ordna begravning mm. Barnen blir helt lämnade i sin sorg och då tror vi att program som detta kan betyda något för de som tittar.

Programmet produceras i samabete med proffesionella barnpsykologer med sorgbearbetning som huvudsyssla och allt programinnehåll görs enligt deras riktlinjer. Producenten för programmet har jobbat med barnprogram i många år och kan försäkra er om att vi inte på något sätt är ute efter att "hänga ut" vare sig barnen eller deras privata känslor.

Hoppas att ni fått en klarare inblick i det vi jobbar med.

Anmäl
2012-06-25 11:11 #11 av: Hera

#10 Jag kan inte se hur det skulle hjälpa de barn som inte får en begravning. Blir det inte värre för dom? Då får dom se hur det egentligen borde vara, det dom inte fick.

Att barn nu kommer få se detta på TV, nej, jag ser inte fördelen med det. Tycker det gott och väl räcker med verkligheten.

Anmäl
2012-06-25 11:36 #12 av: Silver1

#11 det är okej att ha olika åsikter om programmet. Döden är ett svårt ämne och det skapar många åsikter. Det är klart att alla barn vill ge sitt djur en värdig begravning, men bara för att en del får möjlighet till det tror vi inte att de barn som tittar på programmet blir ledsna för det utan istället får inspiration till att ordna en fin begravning på egen hand och kan genom programmet motivera sina föräldrar att hjälpa till.

Anmäl
2012-06-25 11:37 #13 av: Hera

#12 Tanken verkar god, men jag tror inte det kommer ge den effekt som ni tror tyvärr.

Anmäl
2012-06-25 11:41 #14 av: Silver1

#13 det återstår att se helt enkelt :)
Vi som gör programmet och SVT som backar upp oss tror på idén och vi har även fått väldigt god respons runt om i landet. Men som jag sagt tidigare, det är ett svårt ämne och skapar därför många olika åsikter vilket är helt okej.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.