Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
TRIX, TRÄNING & TÄVLING

Lydnadsprov Del VI - Sista delen

2008-01-06 21:39 #0 av: Cerrolyn

För att kunna träna och tävla lydnad så krävs lite rekvisita och det är dessa jag hade tänkt att ta upp i denna artikeln.

Lydnadsprov Del VI

 

Rekvisita

För att kunna träna och tävla lydnad så krävs lite rekvisita och det är dessa jag hade tänkt att ta upp i denna artikeln.

Koppel och halsband

Man får inte ha sele eller nosgrimma på hunden när man tävlar, så varför ha det när man tränar? Om din hund är van vid att ha något av dessa så blir det en signal när halsbandet kommer på att nu är det dags att träna. Annas kan du lätt fixa detta genom att ha ett särskilt halsband till hunden som ni endast ha när ni tränar.

När det gäller koppel så kan ni ha vilket koppel ni vill (retriverkoppel är dock ej tillåtet) men tänk på att det ska vara lätt att lägga i en ficka.

Väska

Kan låta löjligt att jag ta upp detta men en ordentlig väska tycker jag är viktigt. Själv tycker jag att det är bra att ha en som har en inbyggd stol (om man inte orka dra runt på en). Väskan bör också vara rymlig, det är mycket som bör få plats där förutom vatten, vattenskål, termos (ett måste ;)) leksaker och godis. När du tävlar ska du även ha plats för "tävlingspärmen" (att det är en pärm är inget måste bara något jag rekommendera) där du har med de papper du måste ha med dig så som, medlemskort, registreringsbevis/tävlingslicens & vaccinationsintyg.

Apportbockar

Trä apport - Denna behövs i alla klasser men i eliten så behöver du tre likadana.

Metallapporten - Kommer in först i klass III och är också med i eliten.

Vittringspinnar - Klass III och elit. Minst 6 st kommer du att behöva men jag tycker att man inte kan få för många då det tar sin tid att avvittra dem. Det kan man göra på många olika sätt som:

* lägga dem i frysen.
* koka dem.
* ha dem utomhus (detta är det sättet som tar längst tid).

Vanlig träapport
Varnlig träapport


Tre likadana apporter för dirigeringsapporteringen


Metallapporten


Vittringspinnarna

Koner

I elitklassen så kommer man att behöva minst 5 st. Det man bör tänka på när man köper koner är att de spetsiga inte är tillåtna utan det ska vara de som är 15 cm höga.

Hinder

Ett brukshinder är dyrt så det behöver man inte köpa utan det räcker med det som finns på klubben. Och att göra ett man kan ha hemma är lätt. Ta två stolar och en sopkvast som du lägger över stolarna så har du ditt hinder.

 

Gott humör

Detta är det absolut viktigaste när man träna sin hund. Om du känner dig lite nere eller irriterad så är bättre att avstå då det är meningen att det ska vara roligt att träna hund.

Så lycka till nu med alla era vovvar i framtiden.

Relaterade länkar

Av: Ceasar_Gold

Datum för publicering

  • 2008-01-06

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2008-01-06 23:48 #1 av: AnneN

Jätte bra att få veta vad som behövs för träning =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-01-07 14:08 #2 av: Cerrolyn

#1

Japp och det var detta jag pratade om att jag hade glömt att ta upp.

Jag tog inte med belöningsbiten här, då jag tycker att det ska vara en egen artikel ;)

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2008-08-16 02:06 #3 av: AnneN

*putt*

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.