Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
MEDIA

Skriet från vildmarken

2009-02-27 18:22 #0 av: AnneN

Har du läst boken eller sett filmen? Om inte så kan jag verkligen rekomendera båda, de är lika bra. Vad de handlar om får du veta om du läser artikeln.

Skriet från vildmarken (The Call of the Wild) är en roman från 1903, skriven av Jack London, USA.

Handling

Boken handlar om blandrashunden Buck som kidnappas från sin trygga tillvaro som familjehund. Han säljs och förs till Alaska där ett hårt liv som slädhund väntar. Han får snabbt vänja sig vid att dra släde med andra hundar. I början är det jobbigt för Buck men med tiden blir han allt starkare och uråldriga instinkter börjar att vakna till liv inom honom. Hans första ägare är François och Perrault. De kan vara väldigt stränga men ändå rättvisa. Ledarhunden för det första spannet som Buck drar i heter Spitz, en väldigt aggressiv hund med stor vana som draghund. De två blir redan från början ovänner och till slut blir det en kamp på liv och död mellan dem. Buck vinner efter en lång kamp och utses till ny ledarhund.

Efter ett tag får han nya ägare, men det tunga livet som slädhund fortsätter, med en tung last att dra och för lite mat och vila. Efter ytterligare en tid så säljs Buck igen, denna gång till två män och en kvinna som har tänkt bege sig ut och leta guld. Dessa visar sig inte alls förstå hur det hårda livet som guldgrävare fungerar och det slutar med att de går genom isen. Dock så räddas Buck av en man, John Thorntorn, hos vilken han sedan stannar. Hos Thorntorn får Buck vila ut, och de blir riktigt bra vänner. Buck både räddar livet på honom och driver in en större summa pengar till honom genom en vadslagning mellan Thorntorn och en annan man. Efter detta så bestämmer sig Thorntorn och hans två kompisar, Hans och Pete, för att själva söka sin lycka som guldgrävare.

Väl ute i vildmarken börjar Buck mer och mer bli en vildhund, han gör ofta långa turer ute i skogen på egen hand och då och då hör han det lockande skriet från vildmarken, vargarna som ylar. När han en dag kommer hem efter att ha jagat en älg en längre tid så finner han Thornton och hans kompisar döda. Han spårar upp indianerna som var orsaken till detta och hämnas genom att döda flera av dem och börjar sedan att leva vilt med en vargfamilj.

 

Hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Skriet_fr%C3%A5n_vildmarken

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-02-27 18:54 #1 av: Freke

Grymt bra.. Och Buck är otroligt vacker..

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2009-02-27 19:04 #2 av: AnneN

#1 jo han är verkligen fin. Tack Freke för att du påminde mig om att denna film finns

 

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-02-28 00:43 #3 av: Kattmynta

Boken är underbar, minns den än i dag fasten jag bara var lilla flickebarnet när jag läste den.

Anmäl
2009-02-28 09:15 #4 av: spikes

Vilket sammanträffande i går kväll satt jag och sönerna och tittade den på den gamla versionen av den,just bara för att dom aldrig sett den,chäfern är verkligen vacker i denGlad,den är ju både vacker sorglig rolig sann,alltpå samma gång.

Anmäl
2009-02-28 16:26 #5 av: AnneN

#4 vilken av versionerna är det?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-02-28 16:38 #6 av: Vargkvinnan

Ohhh jag älskar den boken! Men visste inte att den fanns som film. Är filmen något att se eller blir man besviken om man läst boken?

Anmäl
2009-02-28 16:53 #7 av: AnneN

#6 jag har både läst boken och sett filmen (både den gamla svartvita och den lite mindre gamla med färg) och jag blev absolut inte besviken på någon av filmerna.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-02-28 17:30 #8 av: Kattmynta

Den finns i tecknad variant också.

Anmäl
2009-03-01 09:28 #9 av: spikes

5,den första filmen med vildmarks skriet som kom ut...så den e gammal...men som sagt sevärdFlört

Anmäl
2010-06-05 14:47 #10 av: [Trojasmatte]

Kollade den tecknade versionen igår. Älskade den filmen som liten.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.