Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
FÖRSÄKRINGAR

Agria

2009-06-05 20:01 #0 av: AnneN

Oavsett om hunden har en stamtavla lång som en motorväg eller blev född i ett vägskäl - när den fyrfotade familjemedlemmen blir sjuk vill man kunna ta den till veterinären.

"Det spelar ingen roll hur mycket det kostar - bara hon blir frisk..."

Få personer vill att det ska vara ekonomin som styr över hundens liv och hälsa. Ändå är bristen på pengar ett onödigt hinder när hunden behöver vård. Snittpriset för en diskbråcksoperation för en hund är runt 25 000 kronor. Om hunden svalt en leksak eller något annat som måste opereras bort kostar det runt 9 500 kronor.

Försäkring ersätter det mesta av veterinärvårdskostnaderna och många kliniker kan direktreglera så att man inte ens behöver ligga ute med pengarna.

Välj försäkring för din hund

Det finns många olika försäkringar att välja mellan. Veterinärvårds- och livförsäkring är det vanligaste försäkringarna, men det finns också särskilda försäkringar för hundar som används inom bruks eller som service- och signalhundar.

- Det finns till och med en hundförsäkring för husse eller matte. Det är en försäkring som heter Agria Trygghet och som är skapad för hushåll med bara en person i. Om du själv skulle bli sjuk ersätter denna försäkring kostnaderna för att någon annan tar hand om hunden medan du tillfrisknar, säger Göran Vernersson, affärsområdeschef på Agria Djurförsäkring.

En veterinärvårdsförsäkring för en blandrashund kostar mellan 1 171 och 2 634 kronor beroende på var du bor i landet. Hos Agria finns en tilläggsförsäkring som alltid rekommenderas till blandrashundar - Agria Leder. Den ersätter kostnaden vid behandling av höftleder, armbågsleder eller knäleder.

- Inget annat försäkringsbolag ersätter kostnaden för skador i armbågar och höftleder om inte hundens föräldrars leder friröntgats och godkänts, och det görs ju bara på rashundar. Av den anledningen rekommenderar vi alltid ägare till blandrashundar att teckna Agria leder före fyra månaders ålder och sen vara noga med att alltid ha den försäkrad, fortsätter Göran.

Grundtanken med försäkringar är att den ska gälla för något som sker oväntat och i framtiden samt att många ska vara med och delar på kostnaderna. Därför är det bra att försäkra hunden tidigt. 

- Vissa sjukdomar tar flera år på sig att utvecklas innan de visar symptom. Av den anledningen är det viktigt att inte vänta med att teckna försäkring.

Å andra sidan är det aldrig för sent att teckna in sin gamla hund.

- Hos Agria kan du även teckna försäkring för hundar som är äldre än sex år. Det kostar lite mer, men är oerhört värdefullt om hunden skadas eller blir sjuk på äldre dar.

Kostnaden för en försäkring

Jämför olika försäkringar när du väljer skydd för din hund - men titta inte bara på priset - det kan bli dyrt i längden. Frågor som kan vara viktiga att ställa är: Hur mycket ersätter den per år? Hur lång är självriskperioden? Har bolaget några generella undantag för blandraser?

Livförsäkring möjligt även för blandrashunden

Inga pengar i världen kan kompensera saknaden efter en kär familjemedlem - oavsett om den har två eller fyra ben. Men det går att försäkra sig för förlusten av det som hunden kostade. Blandrashundar kan oftast livförsäkras upp till 6 000 kronor, men det finns undantag.

- Hundar som meriterats inom tillexempel jakt, agility, bruks, lydnad kan teckna en högre livförsäkring. Detsamma gäller blandrashundar som utbildats som till exempel ledarhund eller service- och signalhund.

Ett stort tack till Cina Seidefors, PR-ansvarig Agria Djurförsäkring för att vi fick ta del av denna artikel!

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-06-05 21:13 #1 av: spikes

Jättebra och informativ artikelGlad försäkring är ett måste,man vet aldrig när olyckan är frammeObestämd

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.