Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
MEDIA

Upprop för djurens hantering

2009-07-31 00:31 #0 av: Freke

Med Polisens hantering av djur i Sverige, fast jag kommer nog att vidarebefordra det till Jordbruksverket och till Länstyrelsens representant för djurskydd


Jag/vi vill på detta sätt vara med och påverka Polisens handlingar mot de värnlösa djuren som finns i samhället. Det och kan aldrig vara rätt att Polisen begår övergrepp eller egenmäktigt förfarande i form av skadegörelse genom att skjuta ett djur pga av att Polisen inte kan ta hand om det på tillbörligt sätt!

Visst ska polisen i händelse av nödvärn få värja sig mot angrepp på börjat eller hot om, men det kan ändå aldrig djur hållas till svars för att det har en ägare/"handler" som inte kan ta vara på djuret.

Hundar blir vanligare och vanligare i samhället idag, och en markant ökning har märkts bland "tuffa" raser även om en hund kunnig individ snabbt inser att det är inte "tuffa" raser utan snarare tvärs om, det är veka förarklena raser som har hamnat i helt fel händer. Ska då hunden få sona med sitt liv för att denna inte kan eller orkar ta vara på sin hund? Tänk om man drog paralleller till barn i samma sits? Att för att din far/mor är en potta så ska du dömas för deras handlingar?!

Det är ju helt absurt, om inte polisen kan eller vill agera? Vem ska då? Finge man så skulle jag gärna själv sätta upp en "special styrka" för att just ta vara på dessa djur när polisen har ingripande mot ägare där djur förekommer och kan tänkas att bli skadade, för hur man än vrider och vänder på hunden så är det inte hundens fel att den hamnat i fel händer!

Så det är dags för Polisen i Sverige att agera på ett korrekt och riktigt sätt och börja att åtminstone efterleva det de själva har att jobba efter i form av FAP:en vilket är det minsta man kan begära sen bör väl hela djurskyddet ställas på kant och omvärderas.

Länk till där namninsamlingen pågår

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2009-07-31 03:00 #1 av: AnneN

Jag har självklart skrivit på!

Jätte bra initiativ Freke

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-07-31 10:16 #2 av: spikes

Självklart påskrivet...kanonbra Freke....kom igen nu alla andra och skriv på sånt här måste uppmärksammas!

Anmäl
2009-07-31 11:02 #3 av: matte-mi

Har skrivit på. Håller med er allihop

Anmäl
2009-07-31 13:04 #4 av: empan-hampus

Skrivit på!

Anmäl
2009-07-31 13:47 #5 av: hittadjur-se

Skriver inte på. Har ett förtroende för Polisen att de flesta kan agera rätt i en sådan situation. Vad som hände senaste gången som jag antar beskrivs kan ju inte vi veta något om eftersom vi inte var där. Många tror sig många gånger veta EXAKT vad som hände pga en artikel om händelsen.

ÄR det felaktigt gjort av Polisen kommer det att utredas.

Anmäl
2009-07-31 14:10 #6 av: spikes

5,En polis ska kunna hantera sitt vapen,och det är vida känt att de flesta poliser inte ens kan pricka tavlan de siktar på,mitt förtroende för polisens handhavande av dels vapen och hantering av djur är lika med noll idag,finns för många poliser som inget vet om hur man hanterar djur idag....och det är skrämmande och en stor anledning till att jag vänder mig emot detta.

Javisst en utredning görs men eftersom det gäller ett djur så blir det ingen påföljd,ett djur är ett liv i mina ögon....men jag respekterar ditt val...

Anmäl
2009-07-31 14:13 #7 av: hittadjur-se

#6: vida känt?

Anmäl
2009-07-31 16:07 #8 av: AnneN

Jag säger som en del säger om en hund har attackerat en annan hund... Det kunde ha varit ett barn!

Nej jag tror inte polisen hade skjutiet om det hade varit ett barn istället för en hund, men jag tvivlar på att de hade skjutit hunden om den hade sett ut som en goldenretriever eller en tax, men de har fördommar mot hundar med ett visst sorts utseende = rasism.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-07-31 16:55 #9 av: spikes

7,ja vida känt=det känner alla till,det har ju varit otaliga program på tv hur dålig polisen är att hantera sina vapen i många avseenden,och vad det gäller djur är tydligen allt legalt......visst vi var inte där. och tidningar ska man inte tro på i allt dom skriver,men dom ljuger inte om ALLT dom skriver i en artikel.....mycket kan man ju läsa mellan raderna också...

Anmäl
2009-07-31 17:10 #10 av: hittadjur-se

Visst kan poliser ha fördomar mot hundraser särskilt pga erfarenheter tidigare...vem har INTE det? Det handlar om hur människor hanterar de fördomar vi har.

 

Finns många som hela tiden ifrågasätter lärare hur de gör sitt jobb oxå, för folk har ju gått i skolan och då vet de hur allt ska vara ;-) Jämför inte yrken i sig utan bara mentaliteten på många "Svenssons" som inte är insatta.

 

drar mig ur diskussionen.

Anmäl
2009-07-31 17:39 #11 av: spikes

Och vilka Svenssons är det som inte är insatta då?,man kan ju omöjligt veta över en dator hur mycket en annan person vet eller har för livserfarenheter heller?.....det där tyckte jag var lite onödigt...men nu drar du ju dig ur så då får det vara så.

Anmäl
2009-07-31 18:04 #12 av: hittadjur-se

"Svenssons": är för mig personer som inte har insikt i det yrket de pratar om men tror sig veta allt om det. Jag har inte kallat någon här för Svensson. Vad är onödigt?

 

Drog mig ur diskussionen då jag håller på och packar och ska på semester men sätter ner rumpan ibland och hänger kvar då ändå...när jag tydligen skriver onödiga saker.?

Anmäl
2009-07-31 23:30 #13 av: hittadjur-se

Reder gärna ut detta så jag kan få förklarat för mig vad som var onödigt :-)

Anmäl
2009-07-31 23:38 #14 av: spikes

13,du har fått pm av mig för ett par timmar sedan.

Nu återgår vi till trådens ursprung. 

Anmäl
2009-07-31 23:53 #15 av: hittadjur-se

#14 såg ditt mess efter mitt inlägg och har svarat.

Jag är lite insatt i polisyrket(hunderiet) då jag är uppvuxen i det och ville dela med mig av hur det ibland kan kännas från deras sida som jag fått förklarat för mig. Är det inte önskvärt så... fine.

Bäst jag slutar då...Tråkigt.

Alla andra kan alltid göra andras jobb mycket bättre, så skulle jag vilja beskriva den svenska mentaliteten för vissa jobb. Och då säger jag inget om någon i denna tråd utan generellt. Många jobbar häcken av sig för att hjälpa och vill så mycket... Det finns regler att följa och jag har förtroende för att de flesta hundjobb genomförs korrekt och att det inte är vanligt utan sällsynt att djuren skjuts för att de inte kan kontrolleras av Polisen vid omhändertaganden.

Jag välkomnar en Djurpolis i Sverige liknande RSPCA. Skulle skriva på utan att tveka en sekund. Men att det i formuleringen för denna namninsamling står om skjutning av djur när de inte kan hantera dem.. näeh det fick mig att säga nej.

Alltid trevligt med en diskussion om detta. Det kan alltid komma fram mer. Om inte annat kan man vidareutveckla ämnet och få fler underskrifter. Eller? ;-)

Anmäl
2009-08-01 00:13 #16 av: hittadjur-se

Freke: hoppas du förstod att mina inlägg inte var någon som helst kritik mot din person eller din namninsamling. Tvärtom tycker jag det är jättebra att folk agerar på något sätt.

Däremot vill jag gärna ha igång en diskussion om detta ämne då alltför många människor drar alla poliser över en kam och tror att de inte vill arbeta med djuren. Många man stöter på skulle hellre jobba med djur vissa dagar än med människor. Hundförare som har den bästa partnern de någonsin kan ha i sin fyrbente vän.

 

Ber om ursäkt om jag irriterat dig eller förolämpat dig på något sätt. Jag hakade upp mig på en formulering du gjorde och sa nej. ;-)

Jag är inte den som stryker medhårs alla gånger utan står för min åsikt men är inte sen att be om ursäkt om mina inlägg missuppfattats.

Ha en trevlig dag. :-)

Anmäl
2009-08-01 00:19 #17 av: AnneN

#16 Jag tror inte någon av oss som skrivit under menar att dra alla över samma kam, iallafall jag vet att det finns alla sorters folk inom alla yrkesgrupper. Men jag hoppas på att poliser i framtiden ska få mer utbildning i djurkunskap, tex lära sig läsa av hundars kroppspråk, därför skrev jag på.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-08-01 00:23 #18 av: spikes

17,Precis min mening ocksåFlört

Anmäl
2009-08-01 18:43 #19 av: Freke

Lungt jag tar inte illa vid, vi har alla olika uppfattningar.

Även jag har en hel del insyn i polisens verksamhet, jobbat med och för dom(med hundar) och är sedan länge ordningsvakt, samt skjutit med dom på olika tävlingar och banor och jag har min uppfattning klar..

Visst finns det bra poliser, men det finns många rötägg oxå.
Problemet som jag ser det är det att inte finns någon oberoende myndighet som utreder de fel och brister som finns inom polisen!

Det blir aldrig en bra utredning om man ska utreda sig själv? Ska buset få samma möjlighet? att göra sina egna förundersökningar? eller som nu då, Åklagaremyndigheten ska utreda tjänstefel som begås av polisen samtidigt som polisen är åklagarens verktyg.. Nä tyvärr så tror inte efter erfarenheter att det går att få tillstånd en opartisk utredning i egna led. tyvärr

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2009-08-01 20:54 #20 av: spikes

19,du sätter ord på det jag menar tack:-)

Anmäl
2009-08-01 22:05 #21 av: sighni

Så har jag också skrivit på. Jag önskar att alla djur hade högre status i rättsväsendet.

Anmäl
2009-08-06 12:31 #22 av: Royalz

Jag har skrivit på! :)

Anmäl
2009-10-01 00:24 #23 av: AnneN

*puttar upp*

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-10-12 22:52 #24 av: Baby-Wilma

Har skrivet på Skrattande

Anmäl
2009-10-29 02:41 #25 av: AnneN

Hur går det med namninsamlingen?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-10-29 12:02 #26 av: Freke

Dete är bara 46st namn på listan.. Hade hoppats på lite fler

Men har tagit lite andra vägar, för att komma dit jag vill..
Uppföljning kommer snart, då kontakt med RPS och Jordbruksverket är inledd

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2009-10-29 12:16 #27 av: Karizma

skrivit på :)

Anmäl
2009-10-30 21:54 #28 av: suffy

Även jag har självklart skrivit påGlad

Anmäl
2009-10-30 23:35 #29 av: Karizma

påskrivet :) Bra skrivet hoppas många ser denna o skriver på :D

Anmäl
2010-05-14 00:16 #30 av: AnneN

Händer det något med denna namninsamling?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-05-14 00:28 #31 av: Freke

En skrivelse är inlämnad till länstyrelsen och en är inlämnad till polisen samt att jag har diskussioner på ett högre plan oxå, med RPS för att försöka få tillstånd en ny hantering och handlings/agerande plan för polisen

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl
2010-05-14 00:44 #32 av: AnneN

#31 Vi hejjar på dig Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-07-03 05:09 #33 av: AnneN

#31 Har du hört något mer om detta från något håll?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-07-03 05:43 #34 av: NaimaG

Jag skrev på.

Anmäl
2010-07-03 11:53 #35 av: Freke

Anne: Troligen kommer det att utarbetas ett nytt förslag för hantering av djurskydd, ännu ett till..

Men jag har precis tänkt till lite mer och kommer dra igång en ny kampanj snart, ska bara tänka ut på hur jag ska formulera den.

 

Men det kommer att bli ett hiskeligt liv när jag blir färdig med den då jag kommer att anklaga en del organisationer rätt friskt, då det i grund och botten blir deras fel att det ser ut som det gör med hundars farande och villfarande.

Men men inlägg kommer att komma.

Ha en bra dag,

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.