Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
MEDLEMSINTERVJUER

Månadens medlem augusti -09: spikes

2009-08-04 15:48 #0 av: AnneN

Varje månad kommer vi på sajten att presentera en av våra medlemmar, först att anmäla sig till detta var medarbetaren spikes.

Om spikes

Medlemmen spikes riktiga namn är Lena Andersson. Lena är 47 år ung och bor med sin familj i Skåne. Hennes familj består av 3 söner (varav en är utflugen ur boet), sambon, 2 hundar och några fiskar i dammen. Lena är långtidssjukskriven på grund av förlamning i benen och operationer.

Hennes största intresse är hundar och vargar, några andra av Lenas intressen är bland annat brodering, målning, snickra och andra djur.

Lena fick sin första hund när hon var 9 år och har hållit på med hundar sedan dess. Hon har alltid varit intresserad av djur och folk som känner henne säger att "Lena utan en enda hund är inte Lena".

Då jag frågar varför hon valde att skaffa blandras/renras och varför hon valde just de hundar hon har svarar Lena så här: " Jag har aldrig tänkt på hunden som renras eller blandras, för mig är alla raser blandisar, men däremot har jag anpassat mig till vad jag vill göra av min hund, och vad den är framavlad att jobba för, vilket jag också utövar med varje individ."

Enligt de som känner Lena så är hon en glad, envis, ärlig människa med mycket skinn på näsan och det är även så hon själv känner sig. Hennes livserfarenhet på olika områden är gedigna och de har hon tagit till sig på ett positivt sätt.

Lena kan inte se några nackdelar med att ha hund.

Jag frågade Lena hur hon hittade till Blandrashundar iFokus, men det kommer hon inte ihåg för det var så länge sedan. Men det minns jag själv för det var faktiskt så att vi hade skrivit lite tillvarandra inne på Hundar iFokus och då jag hade startat upp Blandrashundar så skickade jag ett PM till henne där jag bjöd in henne som en bland de första medlemmarna på sajten.

Om Lenas hundar

Snodden:

Snodden är en långhårig collie som egentligen heter Sable Shades my demon lover och är född 2002.
Lena valde Snodden för att han var den mest galna valpen i en kull med 7 valpar.

Snodden vallar alltid alla som är med (han är ju collie) och han viker aldrig från Lenas sida. Han jagar ingenting heller, men han kan varna om det behövs. Snodden leker på ett lite mjukare sätt än Spike.

Snoddens intressen är vallning, skogsagility, lydnad och busa.

Snodden är en stabil kille med glimten i ögat och alltid ett bus i bakfickan.

Lena och Snodden

Spike:

Spike är en blandning mellan schabrador (schäfer/labrador) och rottweiler, han föddes 1998.
Det var Spikes husse som valde Lena och Spike fastnade hos dem direkt.

Spike har mer vaktinstinkt än Snodden och han jagar gärna om man inte har kol på honom. Spike är lite mer burdus då han leker, men han är aldrig elak.

Spikes intressen är spår, skogsagility, lydnad och busa.

Spike är beundransvärd för sina 11 år, han tacklar aldrig av och är otroligt följsam och lekfull trots sin ålder.

Spike

Hundarnas favoritgodis är kokt lever då det ska tränas och vanliga leversnittar till vardags.

Båda lenas hundar äter färskfoder från Nordic och detta ger hon hundarna för att det är det foder de mår bäst av.

Hundarna aktiveras med lydnadsträning och skogsagility men även med sök, varierade promenader och annat skoj.

 

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-08-04 16:16 #1 av: Tina-A

Vad kul att läsa om dig Lena och lite mer om Snodden och Spike! Jättefina hundar.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2009-08-04 17:05 #2 av: spikes

Haha tack Anne nu kommer jag ihåg hur jag hittade hitSkrattande.

1,Tack....ja dom är mina bästa vänner i hela världen,och frågar någon om jag är stolt över dom så är svaret ja!,precis lika stolt över dom som över mina fina ungarSkrattande,och det tycker jag att alla ska vara över sina telingar,vare sig dom har 2 eller 4 ben.Flört

Anmäl
2009-08-04 18:32 #3 av: Karizma

Det var mycket fint skrivet om dig Lena o dina hundar :) nu vet man lite mer om dig o dina vovvar :) fina bilder på pojkarna med. En fråga Lena har du haft tik och vilka raser är mer din typ av hund? Glad

Anmäl
2009-08-04 21:46 #4 av: spikes

3,tackGlad,ja jag har haft tikar en pyrreneer och en collie tik...men det var många år sedan,jag gillar hanar bättreFlört.

Alltså det var en svår fråga,jag gillar ju alla raser...men vallhunden ligger mig varmast om hjärtat för att man kan använda dem till i stort sett allt.

Fast jag älskar ju hundar som Spike med vakt och jakt i sig också...man kan ju säga att jag har det jag behöver av dem bägge idagFlört

Anmäl
2009-08-05 16:12 #5 av: empan-hampus

Å vad roligt att få läsa om dig & dina hundar! Skrattande Ser fram emot att få läsa om alla andra!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.