Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
MEDLEMSINTERVJUER

Månadens medlem september -09 : Karizma

2009-09-03 19:49 #0 av: AnneN

Varje månad kommer vi på sajten att presentera en av våra medlemmar, denna månad är det Karizma som är månadens medlem.

Om Karizma

Medlemmen Karizma heter egentligen Sofi och är 33 år. Sofi bor med sin man, 3 barn och hunden Chanel i Skänninge. Sofi är sjukskriven just nu.

Sofis intressen är bland annat att plantera och odla lite i landet, göra fint i sommarstugan, familjen och promenader.

Hunden Chanel är Sofis först hund, men hon är uppvuxen med hundar omkring sig. Sofi och hennes familj har i många år tänkt skaffa hund men inte kunnat förrän nyligt på grund av tidsbrist och nu letar de efter ännu en hund. Hon hittade av en slump Chanel via en annons som hon svarade på. Först visste hon inte mycket alls om hunden men ägaren gav Sofi all information och skickade även bilder på henne. Sedan då de åkte för att titta på hunden så sa det "klick". De har fortfarande bra kontakt med Chanels förra ägare.

Sofi tycker att några av fördelarna med att ha hund är att man kommer sig ut oavsett väder, man träffar både trevligt folk och trevliga hundar ute, barnen har alltid en glad kompis och man vaknar varje morgon av att man får en puss på munnen. Den enda nackdelen med att vara hundägare är att man måste planera lite mer i förväg, man kan inte bara dra iväg hur som helst, men det är inget problem.

Då jag frågar Sofi hur hon hittade till oss på Blandrashundar iFokus så svarar hon "Jag var inne i olika forum innan men hitta hit då jag börja lite smått leta hund. Jag brukar tipsa folk om detta forum, flera har hittat hit."

Om Chanel

Chanel är en blandis mellan Irish softcoated wheaten terrier (softis) och Irish glen of imaal terrier. Chanel föddes den 10:e oktober 2005 och kom till Sofi som omplaceringshund vid 4 års ålder.

Chanel har softisens päls och imaalens färger, hon har även en kort svans bara som en stump (ej kuperad). Enligt Sofi så är Chanel en lugn hund med gudomliga ögon.

Chanel brukar få kokt kycklingfilé i små bitar som godis eller Pedigree schmackos som också är uppskattade, snart är det dags att testa hemma gjort levergodis också. Men som vanlig mat får hon Royal Canin Sensible 25 eftersom hon fick magkatarr och veterinären tyckte att de skulle byta till detta foder.

Chanels intressen är bland annat att rulla sig i äckliga saker (t.ex. fiskhuvuden), följa med lillmatte på promenad och springa som en tok, springa på gräset vid stugan, hjälpa matte att gräva i trädgården och följa med husse i bilen.

Förutom de vanliga rastningsrundorna så aktiveras Chanel med 3 längre promenader och snart ska de börja en sök kurs.

I övrigt så är hon en himla trevlig hund som man kan lita på, hon springer inte ifrån en för att hälsa på främmande människor eller hundar.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-09-03 20:22 #1 av: empan-hampus

Trevligt att läsa om dig och din hund Sofi Skrattande

Anmäl
2009-09-03 20:48 #2 av: Karizma

Tack kan säga att lillmatte är inte ute o går själv med henne om nån undrar :) utan lillmatte häger med kan ju visa en bild på dom 2 i bus :D så där kutar dom två omkring.

Anmäl
2009-09-03 20:59 #3 av: empan-hampus

#2 Hehe vad gulligt Glad

Anmäl
2009-09-04 03:18 #4 av: AnneN

#2 De ser verkligen ut att ha roligt Skrattande

Vill även passa på att tacka för att du berättar om detta forum för andra intresserade Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-09-04 09:35 #5 av: spikes

Vad roligt att få veta mera om dig,och du har ju en jättefin vovve där också.lycka till med nästa vovve ocksåGlad

Anmäl
2009-09-04 12:45 #6 av: Karizma

#4 Jag har trivs på ifokus rätt länge o här är det jag tycker är bäst dels ingen som ser ner på någon annans hund. Alla är lika fina och man får bra tips sen är ni sajtvärdar trevliga o man kan pm Er o får bra svar. Sånt tycker jag är jätte bra, de små sakerna lyfter fram blandrasforumet :) Därför jag jag reklam för blandrashundar.ifokus.

#5 Jag/vi är helnöjda med henne, det är lite "lotter"i när man tar en omplaceringshund alla talar inte sanningen om hunden man säljer, och då blir det lätt en vandringspokal. Chanel var som hennes fdägare sa snäll trevlig o söt :) och sen är hon kanon. Hund nr 2 vet vi inte riktigt vad det ska bli eftersom jag har bra rutiner o tid kanske det ska bli en valp som formas efter oss. Vi vet inte, det är ju massor med hundar som söker efter hem med, men hitta en bra kanske är svårt. Vad det är för ras/er haha det är ju svårt med jag sa inte en terrier innan o så har man en nu så fel man kan ha. Så då återstår stoleken, mindre-mellanstor så hundarna får plats i bilen  iaf. och tik det är allt :)

Anmäl
2009-09-05 23:51 #7 av: AnnL

Jätte trevligt reportage. Det är roligt att få veta lite mer om både matte (husse) och hund från dom som är medlemmar på denna sajten. Skrattande

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Anmäl
2009-10-05 22:54 #8 av: empan-hampus

När kommer "oktobermedlemmen" ??? Glad

Anmäl
2009-10-05 23:11 #9 av: AnneN

#8 Den kommer antingen senare ikväll eller imorrn, har haft lite för mycket att göra för att hinna skriva klart den ännu.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.