Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
TRIX, TRÄNING & TÄVLING

Månadens trick december - hoppa upp i famnen

2009-12-01 19:12 #0 av: Tina-A

Ett riktigt roligt trick som både hund, ägare och de som tittar på brukar tycka det väldigt kul ut. Glöm inte att lägga upp en video i slutet av månaden när ni utför tricket!

Den här månaden ska vi lära våra hundar att hoppa upp i vår famn. Det fungerar faktiskt även med större hundar! Så länge du själv är stark nog för att fånga och hålla din hund så går det fint. Jag har sett både border collies, golden retrievers och labradorer hoppa upp i famnen på folk så hundar i den viktklassen borde alltså inte vara några problem, så länge du är stark nog :)

 

Hoppa upp i famnen

  1. Börja med att sitta på en stol. Be din hund att hoppa upp i knät på dig. Detta förutsätter att din hund kan hoppa upp i soffan, i sängen eller på andra saker på kommando. Överför detta till ditt knä. Vissa hundar som inte är vana vid att få sitta i knät kan behöva övertalas lite innan de hoppar upp i knät. När hunden hoppar upp i ditt knä, fånga hunden och belöna hunden i knät.

  2. När din hund utan tvekan hoppar upp i ditt knä på kommando så plockar man bort stolen. Börja med att luta dig mot en vägg och sätt dig ungefär 90 grader mot väggen, eller lite rakare! Ju mer du fångar hunden i armarna här, desto lättare blir det för benen. Det är jobbigt som det är att stå med böjda ben mot en vägg så se till att fånga hundens vikt mest i dina armar. Ett tips är också att stå med ett ben framför det andra (se hur jag står i videon). Använd samma kommando som när du satt på stolen!

  3. Räta på benen mer och mer och belöna hunden i uppe famnen. Anpassa såklart utefter din hunds hoppförmåga. Kan din hund inte hoppa så högt kanske du inte kan räta på dig hela vägen, till skillnad från om din hund gärna hoppar högt då du kan stå rakare.

  4. Nu är det dags att testa utan vägg! Kliv bort från väggen, böj lite på benen och säg ditt kommando för att hoppa upp. Räta på benen mer och mer även här, detta får bli en sak som du får känna in tillsammans med din hund. Själv står jag ganska rakt när jag säger kommandot, men jag vet att jag måste böja mig lite när han väl har börjat hoppa för annars hamnar min hund för lågt.

 

Vill du byta kommando och ha ett annat går det såklart bra. Man byter kommandon genom att säga det nya kommandot framför det gamla. Du kanske vill byta kommandot "hoppa upp" mot t.ex "famnen" eller "akta dig!" (jag vet ett jätteroligt exempel där hunden hoppade upp i famnen på "akta dig, Bert Karlsson kommer!!" haha).

Jag har samma kommando för att hoppa upp i soffan som att hoppa upp i min famn.

Vill man ändå byta säger man alltså det nya, kanske "famnen", före det gamla. Alltså "famnen, hoppa upp". Hunden börjar efter ett tag hoppa upp redan när man säger ordet "famnen" och då kan man plocka bort det gamla kommandot "hoppa upp".

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2009-12-01 19:15 #1 av: Tina-A

Sätt ner hunden försiktigt Flört

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2009-12-01 20:40 #2 av: [Empisen]

Nemo kan det här, jätte roligt när hunden detta! Glad

Anmäl
2009-12-01 21:26 #3 av: AnneN

Velvet kunde det då hon var valp, men nu väger hon ca 20 kg och jag har inte så bra rygg, så denna månad står jag över att träna trixet.

Men hade vart kul att se någon med rejält stor hund göra det Skrattande

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2009-12-01 22:12 #4 av: Moa-16

Ska vi testaSkrattande

Anmäl
2009-12-01 22:12 #5 av: Tixy

Jag kan försöka mig på det med Idelma, om inte annat så har ju du, Tina, sett när vi dansar, så det kanske klassas in lite här? Oskyldig

Anmäl
2009-12-02 13:27 #6 av: Quiila

Jag vågar inte testa detta med Quila, hon väger närmare 35 kilo och jag tvivlar på att jag skulle orka ta emot henne, så får både hennes o min skull så hoppar jag över denna månadens trick Glad

Anmäl
2009-12-02 21:58 #7 av: ms-mee

Ja, jag har försökt mig på det här i månader med Hubert, men det går inte! Han är inte så mycket för att hoppa utan han klättrar :P Han hoppar för det mesta upp i säng och soffa, men det händer att han klättrar, och upp i knät klättrar han alltid! :P
Hur ska jag få honom att hoppa ist?

Elvis kan iaf det här. Men han lärde jag det genom att sätta honom på ryggstödet på soffan och klappade lite på mig, och han hoppade. Så nu hoppar han upp bara jag klappar lite :)

Anmäl
2009-12-03 00:00 #8 av: Tina-A

#7: Träna på att hoppa upp i soffan massa gånger, och belöna bara när han hoppar och inte när han klättrar :) Förknippa det med ett ord och sen borde saken vara biff (i teorin). Öva, öva, öva och belöna bara när han gör rätt.

Du kan först busa upp honom så han har massa fart i kroppen och sen pang på be honom att hoppa upp.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2009-12-03 12:22 #9 av: ms-mee

#8 Har gjort det, men när det kommer till att hoppa upp i knät så bara klättrar han :/

Men vi övar vidare, nångång måste det gå ju ^^

Anmäl
2009-12-03 22:55 #10 av: MoaW

åh vilket roligt trick! Tyvärr är Dobby för liten, eller ja, han kan iaf inte hoppa så högt Tungan ute

Viggo vågar jag inte prova med, då Dobby har fått för sig att man inte får lyfta honom Obestämd Så vi håller på att försöka träna bort det... Kan ju såklart träna det när inte Dobby är med, men är rädd att Viggo ska börja hoppa hela tiden då Flört Kan det bli så?

Anmäl
2009-12-03 23:20 #11 av: Tina-A

#10: Njaeh, att hoppa upp i famnen på kommando är ju annat än att hoppa :) Dom lär sig absolut skillnad.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2009-12-05 12:12 #12 av: ms-mee

Nej, vi står nog över den här månaden :/

Han hoppar upp på saker jätte bra men när det kommer till knät så vill han inte :/ Jag provade med att riktigt busa upp honom och sen satt jag mig och sa hopp upp, då stannade han till och satt sig ner och kollade på mig med väldigt ledsen min..
Han tvärvägrar, vill inte :(

Anmäl
2009-12-08 18:03 #13 av: destroyed

Det här ska jag öva in tycket der ser så häftigt ut när hunden hoppar upp i famnen:)

Anmäl
2010-01-03 19:25 #14 av: AnneN

Hur har det gått för er med detta trick? Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-03 19:30 #15 av: Moa-16

Opps, inte början änOskyldig Ska testa lite i veckan...

Anmäl
2010-01-03 21:27 #16 av: ms-mee

Okej, jag tar tillbaka allt jag sagt! :D Han hoppar!
Vi har kört väldigt mycket olika hoppövningar senaste tiden. Och häromdan fick han följa med ut i tvättstugan, och så hade vi ett par minuters dötid och lekte lite. Jag klappade mig lite på magen (då ska han sätta upp framtassarna) men han hoppade ist!

Dom här övningarna har även stärkt honom. Han har blivit mycket säkrare på sig själv och han verkar fatta att han inte är så stor som han tror :P

Anmäl
2010-01-03 21:47 #17 av: Tina-A

Skulle bara säga att månadens trick januari är på väg :)

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2010-01-04 19:38 #18 av: destroyed

jag ligger grymt efter.. har varit väldigt distraherad den här månaden och vi har inte hunnit kunna träna men ska börja snart igen:)

Anmäl
2010-04-18 01:07 #19 av: Zabbio

Ceddie lärde sig av misstag..:P Jag stod i ett stall en gång, och höll upp handen för att hon skulle tälla framtassarna på den. Slog lite mot mitt lår för att uppmuntra..och vips hade ja henne i famnen.. fattade inte vad som hänt.

Men provade igen och hon gjorde likadant.. :P

Hon har aldrig gjort det på någon annan, men gör det mot mig så fort jag ber om det :)

Anmäl
2010-04-18 20:11 #20 av: NaimaG

Uteslutet för min hund att delta då :D

Anmäl
2014-10-18 19:12 #21 av: The Idizen

Hej, detta är ganska gammalt men har en fråga... Min hund vill inte hoppa upp i knäet när jag sitter på stolen, hon vill hellre bli lyft upp.. Vad ska jag göra?

Anmäl
2014-10-18 19:51 #22 av: Fridaaaa

#21 Det ville inte Roxy heller i början, men sedan bara en dag totalvände det och nu är det inga problem. Inte sedan jag började med dogparkour, då fick hon bättre självförtroende.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-10-18 19:53 #23 av: The Idizen

#22 Okej, har du några tips på hur jag kan göra? :)

Anmäl
2014-10-18 19:59 #24 av: AnneN

#21/23 Du kanske kan börja med att sitta på golvet eller en lägre stol/pall så det blir lättare att ta sig upp?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2014-10-18 20:18 #25 av: The Idizen

#24, tack det ska jag prova! Har inte haft hund så länge, men vad jag har märkt så handlar det mycket om att lära dom stegvis, så det borde funka perfekt! Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.