Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
MEDLEMSINTERVJUER

Månadens medlem januari 2010: Vargnatt

2010-01-05 23:21 #0 av: AnneN

Varje månad kommer vi på sajten att presentera en av våra medlemmar, denna månad är det Vargnatt som är månadens medlem.

Om medlemmen Vargnatt

IMG_3386.JPG

Vargnatt heter egentligen Victoria, är 21 år och bor tillsammans med sin pojkvän och djur i Munkfors.

Victoria har en hund, en berner sennen som kallas Aramis. Han är hennes första egna hund, men hon har vuxit upp med hundar runt om sig.

Djur är ett av Victorias stora intressen men hon tycker även om att pyssla med att göra smycken, skriva dikter, fota, läsa och skogspromenader.

Victoria skaffade hund för att hon är uppvuxen med dem och inte kan tänka sig ett liv utan hund. För henne spelade det inte någon större roll om hunden är renras eller blandras, men hennes sambo ville ha renrasig hund och han är uppvuxen med just berner sennen. Efter att Victoria träffat sin svärmors hundar så föll även hon för rasen och därför blev det just denna ras de skaffade.

Förutom hunden Aramis så finns det även en katt som heter Mori i familjen. Mori har en extra klo på tassarna så hans framtassar ser ut som människohänder enligt Victoria.

Just nu pluggar Victoria hemifrån och läser upp gymnasiebetygen.

I övrigt så är hon en lugn tjej som hellre är hemma än ute och festar, lite av en ensamvarg enligt henne själv.

Victoria kan se både fördelar och nackdelar med att ha hund. Fördelarna är många, bland annat att de blir en bästa vän, de får en att gå ut varje dag oavsett väder, man kan alltid prata med dem och de dömer en aldrig. Nackdelarna är att man blir lite mer låst, men det ser hon inte som något stort problem då de inte reser så mycket i alla fall. Också kostar det ju en del att ha hund, men å andra sidan så är inte mycket här i livet gratis.

Victoria hittade hit till Blandrashundar iFokus genom sajten Hundar iFokus.

Om hunden Aramis

IMG_4250.JPG

Aramis är av rasen berner sennen och i stamtavlan heter han Rävkullens Columbus. Aramis föddes den 6:e juli 2007.

Så här beskriver Victoria sin hund:
"Han kan gå hur långt som helst nästan (förutom i sommarvärmen), han älskar att bada, han vaktar en del men hoppar gärna upp i famnen på de han lärt känna ordentligt. Läste någonstans att en berner är en hund som spenderar mer tid på två ben än på fyra, och det stämmer på honom!"...
"Aramis är en glad kille, några har sagt att han ser ut som världens gladaste hund för det ser ut som han har ett leende i ansiktet hela tiden. Han är lättlärd och uppmärksam och man har inte tråkigt när han är i närheten. Jag har aldrig sett en hund som kan få så många olika ansiktsuttryck förut tror jag."

Som foder får Aramis Royal canin för det var vad de fick med från uppfödaren och han fungerar bra på det så det har inte funnits någon anledning till att byta. Och som godis så älskar han allt som är ätbart.

Aramis stora intressen är att busa med människor och hundar, tvätta katten och skogspromenader.

Som aktivering så blir det mycket skogspromenader och nu då de vet att hans höfter och armbågar är okej så kommer det även bli en del dragande med pulka i vinter. Då och då så blir det även lite agility. Den mentala aktiveringen består av en del vardagslydnad, träna trix, söka husse eller matte som gömmer sig, aktiveringslekar och stadsträning inne i Karlstad.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-05 23:35 #1 av: [Empisen]

Intressant att få läsa om dig och Aramis! Min faster har två berner sennen, underbara hundar! Glad

Anmäl
2010-01-05 23:36 #2 av: AnneN

Väldigt trevligt att få lära känna er lite mer Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-06 00:49 #3 av: Dockan

FlörtHejsan säger jag,jättekul att titta in hos dig o din fina hund.Hälsningar LenaSkrattande

Anmäl
2010-01-06 00:55 #4 av: Karizma

Trevligt o läsa och fina bilder :)

Anmäl
2010-01-06 11:46 #5 av: spikes

Jättefina bilder och kul att få veta mer om er,han är ju en guldklimp din AramisKyss

Anmäl
2010-01-06 12:23 #6 av: [Vargnatt]

Tack för att vi fick vara med :)

Anmäl
2010-01-06 12:41 #7 av: AnnL

Intressant att få läsa mer om medlemmarana här och dess hundar. Kul att få veta mer om dig och Aramis. Glad

En jätte vacker hund du har. Glad

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

Anmäl
2010-01-07 16:19 #8 av: [Hilo]

Kul att läsa om dig Vic!Glad

Anmäl
2010-01-07 16:20 #9 av: [Hilo]

En liten fråga bara.
Hur sker detta, en utlottning eller måste man själv skicka in och så väljer de utav dem som vill vara med så att säga..?

Anmäl
2010-01-07 16:26 #10 av: AnneN

#9 Du anmäler dig i denna tråd så plockas ni ut i den turordning som ni anmält er.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-01-07 16:29 #11 av: [Hilo]

#10 Tack Anne!

Anmäl
2010-01-08 13:41 #12 av: Eija

Tack för att du släppte in oss och fick lära känna dig lite mer...och vilken go voffsing Aramis verkar vara... en riktigt kramgo kille....

Eija

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.