Annons:
Etiketttrix-träning-tävling
Läst 10641 ggr
Tina-A
3/6/10, 11:22 AM

Månadens trick februari - slalom

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Den här månaden ska vi lära våra hundar att gå slalom mellan våra ben. Glöm inte att lägga upp en video i slutet av månaden när ni utför tricket!

Att lära hunden gå slalom mellan benen brukar vara relativt lätt, och det fungerar bra med både unga och gamla hundar. Vill man hålla på med Agility med man har en hund som är för ung för att börja träna kan man träna slalom mellan benen som en träning inför det andra slalomet, då det är samma rörelse.

Slalom

  1. Ha hunden på antingen höger eller vänster sida, det spelar egentligen ingen roll. Kliv ut med det ben som är längst bort från hunden, alltså - sitter hunden på vänster sida kliver du ut med höger ben och tvärt om.
    Nu har du som en tunnel mellan benen. Visa hunden att du vill att den ska gå genom benet. Föredragsvis om du lockar så använd samma hand som det ben du precis klivit ut med.

  2. När hunden gått igenom benet, belöna hunden vid din fot så att hunden är riktad frammåt. Av att använda den belöningsplaceringen kommer du få ett tightare och snabbare slalom.

  3. Gör med samma ben, alltså från samma håll, några gånger på rad, sedan gör du det andra benet några gånger på rad.

  4. När hunden gjort båda benen var för sig några gånger så börjar du göra själva slalomrörelsen. Låt hunden gå igenom det ena benet först, belöna, och kliv sedan fram med det andra benet och låt hunden gå genom det också, belöna. Låt hunden gå genom varannat ben och belöna efter varje gång.

  5. När hunden börjar få lite flyt i rörelsen väntar du med belöningen tills hunden gått igenom för ena benet + andra benet, så du får två "genomgångar" innan du belönar. Variera dig mellan att belöna efter varje, varannan och var tredje "genomgång" och öka sakta. Belöna på slutet istället. Detta gör att hunden kommer fortsätta gå slalom även fast inte belöningen kommer på en gång.

  6. Lägg på kommandot ungefär samtidigt som det 5e steget. Klart!

.: Dance like there is no tomorrow :.

[Lyssna på någon av mina låtar -
”Jag är en liten bajskorv” på Spotify]

Annons:
Tina-A
3/6/10, 11:25 AM
#1

Det är visst något fel med introt.. Ska försöka fixa det..

Den här månaden, mars, är redan filmad och kommer upp idag eller imorgon. Måste bara klippa och fixa :)

.: Dance like there is no tomorrow :.

[Lyssna på någon av mina låtar -
”Jag är en liten bajskorv” på Spotify]

Valpar
3/6/10, 2:48 PM
#2

Jätte kul att se som alltid! Skrattande

Crazzysazza
3/6/10, 7:38 PM
#3

Lizzy kan denna och vår nya hund dexter är under inlärning

alena
3/8/10, 6:32 PM
#4

Azlan och Rippe kan gå slalom mellan mina ben.

Tycker faktiskt att det här är ett av de lättaste tricken att lära hundar.

Shaggy fattar ingenting, men det här kan han riktigt hyfsat bra….

Att han är lite svår att få att fatta beror nog på att han är uppvuxen hos folk som gett honom belöning bara för att han är så söt och han har därför sluppit göra nåt för att bli belönad…. men jag vet att jag hade lite sånna problem med Rippe också i början, men nu kan han många saker och är riktigt duktig, så skam den som ger sig.

ms-mee
3/8/10, 9:22 PM
#5

Härligt :D Vi började faktiskt på med det här för första gången förra veckan. Men nu ser jag ju att jag gjorde nog lite fel :P Tog det lite för fort. Men imorn ska vi ta det med dina tips :D

//Helene

Medarbetare på Days Of Our Lives

Upp till toppen
Annons: