Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
TRIX, TRÄNING & TÄVLING

MASTER-poäng

2010-11-11 21:59 #0 av: NinnaH

Att börja samla Master-poäng är både roligt och lärorikt för hunden och matte/husse.

Bli medlem, gå på hundutställning, känn samhörighet - läs mer på Blandis.se

Hejsan, jag och min lille papipoo Rikkie, håller på att samla Master-poäng i Blandis-klubben.

Det är jättekul! Man får en massa poäng för olika aktiviteter mm. Och detta samlar man under hela hundens livstid.

Högsta poäng för ett kalenderår tilldelas en titel såsom ÅRETS TIK resp. ÅRETS HANE. Genom olika alternativ såsom Gesällinteckningar till Gesällbrev samt Masterinteckningar, så kommer Blandis att kunna utse en SWEDISH MASTER.

Exempel på Masterpoäng:

Hederspris på utställning (5 p), Deltagit på utställning (10 p), Kurser (35-80 p), Lydnadsdiplom (50 p), Idmärkning (50 p)

Masterpoäng är till för de hundar som är registrerade i Blandis Hundregister och är unikt för detta hundregister. Blandis ger poäng för allt man gör med sin hund och för sin hund, vilket innebär att man kan få poäng om man går på en föreläsning. Har man flera hundar och t.ex. går på enskild utbildning, där hund inte ska vara med, så kan man fördela poängen på alla hundarna alternativt välja vilken hund man vill lägga poängen på. Krav är dock att det skall gå att styrka att man t.ex. varit på en föreläsning.

Blanketter och kopior för beräkningsunderlaget skall skickas till BLANDIS under januari/februari varje kalenderår.

Blandis startades 1/7 1993 av Vivian Nilson (VN), och då som en liten hundförening i Hudaröd, Skåne. Ganska snabbt så växte intresset från flerras-hundägare i hela landet och föreningen omvandlades till ett Riksförbund 1995. I samband med denna förändring flyttade VN till Södertälje som då blev Riksförbundets säte, och styrelsen beslutade att föreningen skulle flytta sin huvudort dit. 1999 upplöstes Riksförbundet och små Lokala klubbar bildades i dess ställe. Klubbtidningen BLANDIS, blev fristående hundtidningen BLANDIS. Hundregistret blev också fristående och bytte namn till Blandis Hundregister. Det finns idag inte medlemskrav för att få registrera sin hund i Blandis Hundregister.

Varför registrera i Blandis?

En registrering är bra för hunden, det är en viktigt dokumentation, vilket ger hunden en unik identitet = högre status.

I registreringen skriver man ned en individbeskrivning och skickar med ett fotografi. Detta förekommer såvitt vi vet inte i andra register. Det innebär att det är lätt att identifiera hunden om den blir upphittad. Likaså så finns hunden med i HUNDDATAN på Internet, som polisen kan söka i när de letar efter en viss hund. Sökningen är möjlig på Blandis registreringsnummer,

ID-nummer - både chip och tatuering, samt namn på hunden.

Blandis anser det viktigt att man tar reda på så mycket uppgifter det är möjligt om sin egen hund och det är detta som ligger till grund för registreringen.

Standardregistrering

250  kronor per enskild individ och innehåller:

Släktledsbevis (stamtavla),

Jordbruksverkets blankett för ID-märkning

Blankett: Genomgång kurser (för Masterpoäng)

Blankett: Resultatlista (för Masterpoäng),

Ägarbevis/ Ägaranmälan.

2-års komplettering (om hunden är under 2 år)

RABATTER - kan ej kombineras med andra rabatter:
Blandismedlemmar har 50:- i rabatt vid registrering

Detta är ett INDIVIDREGISTER, som helt bygger på den enskilda individen, även de som registrerats från en valpkull. Det är den nya hundägaren, som skall sända in uppdateringar såsom 2-års kompletteringar, undersökningar (exempel HD- & AD-röntgen, Ögonlysning). Det finns veterinärer, som säger att det är onödigt att undersöka hunden för eventuella defekter, eftersom det är en blandras, medan Blandis anser att det är ett sätt att veta om hunden har några nedärvda fel, samt om den i framtiden kommer att få det svårt med sina höfter t.ex. Det finns mycket man kan göra om det skulle finnas defekter, för att underlätta för hunden. En frisk och sund hund, är vad vi ska sträva efter.

En registrering i detta INDIVIDREGISTER innebär att fokus ligger på den enskilda hunden, vare sig det är från en valpkullsregistrering eller en enskild hundregistrering.

Blandis sammanställer ett SLÄKTLEDSBEVIS för varje hund, som redovisar deras "stam" så långt det är möjligt och lägger till de uppgifter på hunden som tillkommer under åren t.ex. tävlingsresultat,  hälsa, mentalitet m.m.

Det behövs inget medlemskap någonstans för att registrera in enskild hund i detta register, utan enbart att betala en engångskostnad. Blandis förutsätter att du skickar in de resultatlistor du får vid registrering för att kunna tillgodoräkna er de MASTERPOÄNG som medföljer om olika undersökningar/ tävlingar/kurser och mycket mer. Första året för beräkning av MASTERPOÄNG är hela det kalenderår då du registrerade din hund, även om den inte registrerades förrän i slutet på året.

Allt för att främja aktivitet med Er hund och ställa hunden i FOKUS och för att ge er hund ett så bra liv som möjligt.

Läs mer på www.blandis.se

Sammanställt av NinnaH

Källa: www.blandis.se Av Vivian Nilsson

Anmäl
2010-11-11 23:22 #1 av: Sari1969

Min Attila blev Master hane 2007 :)

Anmäl
2010-11-11 23:40 #2 av: [Forest]

1 Wow vad kul grattis i långt efterskott.

0 läser på detta mer sen ser bra ut :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-11-12 12:05 #3 av: AnneN

Tack för en toppen artikel Glad

Synd att Blandis inte har några aktiviteter här uppe i Norrbotten, hade gärna varit medlem, men känns meningslöst då jag inte kommer kunna delta i något pga allt är så otroligt långt ifrån mig. Obestämd

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-11-12 19:41 #4 av: [Forest]

Låter kanon kul detta. Var trevlig läsning NinnaH :)

3, Kan tänka mig att de kanske inte har nån som är aktiv från norrland kanske kan vara något o framföra till blandis att ni saknar lite aktiviteter från dom där upp :) Vem vet kanske det är ganska många som vill gå med blandis då och göra lite roligt med hunden där genom blandis :)

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-11-14 02:12 #5 av: Sari1969

I Sundsvall brukar man ha blandis utställning i Matfors i juni

Anmäl
2010-11-14 03:34 #6 av: AnneN

#5 Jo jag vet att det brukar vara en i Sundsvall, men tyvärr är det för långt för mig att åka dit då jag inte har körkort Rynkar på näsan

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-11-16 23:48 #7 av: Sari1969

jag vet ju inte hur långt du har och åka men jag har åkt dit med Kia, jag bor i södertälje och  jag åkte oxå kommunalt var där hela helgen men de var de värt för Kia vann sin klass och blev 2 i hundracet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.