Annons:
Etikettsajten-ifokus
Läst 7247 ggr
AnneN
2010-11-10 14:14

Viktig information - Grooming!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det finns ett begrepp kallat "grooming" som är olagligt och straffbart här i Sverige.

Grooming innebär att en vuxen tar kontakt med minderåriga i syfte att locka till sexuellt utnyttjande av någon form. Läs mer om grooming här.

Så gott som överallt på nätet finns det möjlighet för vuxna att kontakta minderåriga i och iFokus är inget undantag.

Vi vill göra alla medlemmar uppmärksamma detta, särskilt er minderåriga. Lämna aldrig ut personliga uppgifter som adresser och telefonnummer till främmande personer på nätet!

Om ni upplever att någon beter sig på ett obehagligt sätt eller reagerat på något överhuvudtaget, så tala om det för en förälder eller någon annan vuxen i er närhet.

Om det händer på iFokus får ni gärna också höra av er via PM till mig som Sajtvärd eller till någon av medarbetarna på sajten. Här hittar ni oss.

Texten är skriven av SaraC, SajtvärdHundar iFokus och Spetsar & urhundar iFokus

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Annons:
[Forest]
2010-11-10 14:20
#1

Bra varning, jag som mamma tänker mycket på detta.

AnneN
2010-11-10 14:27
#2

Ja det är viktigt att både barn/ungdomar och föräldrar är medvetna om att detta förekommer på nätet, har tack och lov inte sett något sådant inne på Blandrashundar, men skulle någon upptäcka nått misstänkt så är jag alltid tacksam för uppmärksamma medlemmar som meddelar mig eller medarbetarna om saker via PM.

Det är inte bara barn & ungdomar som bör vara försiktiga med att dela ut adress, telefonnummer, mm på nätet, även vi vuxna kan drabbas av otäcka typer!

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

ingann
2010-11-11 03:37
#3

Som mamma till 2 tonåringar så tänker man jämt på det.. Vi har pratat mycket om det och barnen brukar berätta för mig om det är något innan de raderar… Min 14-årige son blev faktiskt kontaktad på facebook av en 45-årig karl som ville veta hur lång penis han hade i erektion Skrikandes Jag anmälde genom "anmäl"-knappen, mejlet försvann då och sen har vi inte hört något mer Obestämd Detta var i våras…

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

AnneN
2010-11-11 09:12
#4

#3 Ja tyvärr finns det gott om konstiga och/eller äckliga typer i världen och via internet så har de fått det ännu lättare att finna sina offer.

Tycker sådant borde informeras om i skolorna redan i lågstadiet om inte rent av tidigare, både till barnen och föräldrarna!

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[Forest]
2010-11-11 11:35
#5

3 va sjukt att det inte vart en son snubbe skulle ju bli av med facebooke helt via hans ipnr tycker jag borde gå iaf. äkliga typer fy f**

Stort plus är att du fick reda på det har en son i samma ålder  som inte alltid är så öppen men sånt har jag sagt måste han säga till om eftersom det är en fara för alla barn.

4 Vi har fått sån information från båda skolorna låg och högstadiet frivillig informationsmöte

spikes
2010-11-11 14:24
#6

Detta låter väldigt elakt,men allt som har med detta och incest osv osv har jag en riktigt elak slogan om….Hitler satt upp koncentrations läger,problemet var bara att han stoppade in fel människor i dem,jag anser att sådana här människor ska inom lås och bom för all evighet,och varför då inte ett sådant?.

Eftersom det enligt statistiken är väldigt sällan det går att rehebilitera en sådan människa fullt ut,det fattas känslor inom dem….

Annons:
[Forest]
2010-11-11 15:13
#7

6 håller med, och eftersom de ofta lever i sammhället tycker jag att man ska få reda på OM man har en dömd pedofil i sin närhet/stad mm Jag tor ju att många skulle ta sakerna i egna händer med o se till att personer försvinner. Men det skulle ändå ge mig lite trygghet namn,add o bild på dom så kan man varna alla barn. Vi har haft flera snuskgubbar blottare och rent av kladdande gubbar när jag gick i skolan (vänta på skolbussen) . Jag o min syster berätta allt för våra föräldrar, sen vart vi av med dom.

ingann
2010-11-11 16:13
#8

#5 Min son har vetat vad pedofiler är, vad de gör, att det aldrig är barnens fel och att det är jätteviktigt att berätta om någon försöker något på något sätt sedan han var 6-7 år…

Hans farfar är nämligen dömd för, och har avtjänat ett (alldeles för lågt) straff på 2,5 års fängelse för pedofileri. Pga det valde jag att berätta exakt varför han aldrig kommer att få ha kontakt med sin farfar. Även om farfar gav sig på flickor så vill jag inte ha med honom att göra för det finns inget som säjer att det inte kan hända pojkar..

#6 Håller helt med! Det var fel människor som satt i koncentrationslägren.. Det borde ha varit de som ger sig på barn, djur, gamla och handikappade istället!

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

spikes
2010-11-11 17:12
#9

Jag lutar mitt inlägg på just statistiken över dem,men sen är det ju så här också att vissa föds med en emetionell skada dessa människor missar man gärna redan som barn,dom blir specialister på att tala till sig kontakt med folk,och på det viset lura dem att dom har ett hjärta av guld,och är man oerfaren så lägger man inte märke till att denna människa kanske har problem vid beröring av alla de slag,många ggr skylls det över på att det är uppväxten som gjort personen så,men har man en emetionell störning i grunden,kan man bli potentiellt farlig längre fram i livet.

Sen finns det visst "normala" människor som råkat illa ut på något sätt i uppväxten och aldrig därefter tagit tag i sina liv,det är dessa som går att rehabilitera tillbaka till ett drägligt liv,dock långt ifrån alla och dom utövar samma förmåga ofta "manodeppressiva" som en som har dålig empati som jag beskrev ovan.

Så min uppmaning till alla föräldrar blir,rör vid varandra på ett bra sätt prata om känslor det är livsviktigt framåt i livet,vi har bara våra barn ett tag,skapa bra förutsättningar för dem.

Upp till toppen
Annons: