Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

ALLMÄNT BETEENDE AKTIVITETER - Allmänt - Agility, Freestyle, Rallylydnad & Frisbee - Klicker, Träning & Trix - Lydnad & Bruks - Jakt, Spår & Sök - Weight pull & Drag - Utställning KURSER & INSTRUKTÖRER KLUBBINFO HUNDTRÄFFAR VETERINÄR, SJUKDOMAR & HÄLSA FÖRSÄKRINGAR HUNDMAT - Hundgodis & recept HUNDEN OCH LAGEN - Varning för oseriösa personer i hundvärlden VALPAR & AVEL HUNDFOTON & FILMKLIPP HUNDAR I MEDIA BOK- & FILMTIPS LÄNKTIPS PRESENTATION AV HUNDAR & MEDLEMMAR R.I.P HUNDAR VI MINNS GRATTIS! VECKANS FRÅGA ANNONSER - Info - Annonser - Köpes, Säljes, Bytes - Annonser - Tjänster erbjudes/sökes EFTERLYSNINGAR - Info - Efterlyses - Försvunna/Upphittade hundar - Efterlyses - Släktingar till din hund O.T. OFF-TOPIC - God morgon/middag/kväll - Dagens ros OM IFOKUS - Info från andra iFokussajter OM SAJTEN - Lekar på sajten
SAJTEN & IFOKUS

Viktig information - Grooming!

2010-11-10 14:14 #0 av: AnneN

Det finns ett begrepp kallat "grooming" som är olagligt och straffbart här i Sverige.

Grooming innebär att en vuxen tar kontakt med minderåriga i syfte att locka till sexuellt utnyttjande av någon form. Läs mer om grooming här.

Så gott som överallt på nätet finns det möjlighet för vuxna att kontakta minderåriga i och iFokus är inget undantag.

Vi vill göra alla medlemmar uppmärksamma detta, särskilt er minderåriga. Lämna aldrig ut personliga uppgifter som adresser och telefonnummer till främmande personer på nätet!

Om ni upplever att någon beter sig på ett obehagligt sätt eller reagerat på något överhuvudtaget, så tala om det för en förälder eller någon annan vuxen i er närhet.

Om det händer på iFokus får ni gärna också höra av er via PM till mig som sajtvärd eller till någon av medarbetarna på sajten. Här hittar ni oss.

 

Texten är skriven av SaraC, sajtvärd på Hundar iFokus och Spetsar & urhundar iFokus

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-11-10 14:20 #1 av: [Forest]

Bra varning, jag som mamma tänker mycket på detta.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-11-10 14:27 #2 av: AnneN

Ja det är viktigt att både barn/ungdomar och föräldrar är medvetna om att detta förekommer på nätet, har tack och lov inte sett något sådant inne på Blandrashundar, men skulle någon upptäcka nått misstänkt så är jag alltid tacksam för uppmärksamma medlemmar som meddelar mig eller medarbetarna om saker via PM.

Det är inte bara barn & ungdomar som bör vara försiktiga med att dela ut adress, telefonnummer, mm på nätet, även vi vuxna kan drabbas av otäcka typer!

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-11-11 03:37 #3 av: ingann

Som mamma till 2 tonåringar så tänker man jämt på det.. Vi har pratat mycket om det och barnen brukar berätta för mig om det är något innan de raderar... Min 14-årige son blev faktiskt kontaktad på facebook av en 45-årig karl som ville veta hur lång penis han hade i erektion Skrikandes Jag anmälde genom "anmäl"-knappen, mejlet försvann då och sen har vi inte hört något mer Obestämd Detta var i våras...

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl
2010-11-11 09:12 #4 av: AnneN

#3 Ja tyvärr finns det gott om konstiga och/eller äckliga typer i världen och via internet så har de fått det ännu lättare att finna sina offer.

Tycker sådant borde informeras om i skolorna redan i lågstadiet om inte rent av tidigare, både till barnen och föräldrarna!

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-11-11 11:35 #5 av: [Forest]

3 va sjukt att det inte vart en son snubbe skulle ju bli av med facebooke helt via hans ipnr tycker jag borde gå iaf. äkliga typer fy f**

Stort plus är att du fick reda på det har en son i samma ålder  som inte alltid är så öppen men sånt har jag sagt måste han säga till om eftersom det är en fara för alla barn.

4 Vi har fått sån information från båda skolorna låg och högstadiet frivillig informationsmöte

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-11-11 14:24 #6 av: spikes

Detta låter väldigt elakt,men allt som har med detta och incest osv osv har jag en riktigt elak slogan om....Hitler satt upp koncentrations läger,problemet var bara att han stoppade in fel människor i dem,jag anser att sådana här människor ska inom lås och bom för all evighet,och varför då inte ett sådant?.

Eftersom det enligt statistiken är väldigt sällan det går att rehebilitera en sådan människa fullt ut,det fattas känslor inom dem....

Anmäl
2010-11-11 15:13 #7 av: [Forest]

6 håller med, och eftersom de ofta lever i sammhället tycker jag att man ska få reda på OM man har en dömd pedofil i sin närhet/stad mm Jag tor ju att många skulle ta sakerna i egna händer med o se till att personer försvinner. Men det skulle ändå ge mig lite trygghet namn,add o bild på dom så kan man varna alla barn. Vi har haft flera snuskgubbar blottare och rent av kladdande gubbar när jag gick i skolan (vänta på skolbussen) . Jag o min syster berätta allt för våra föräldrar, sen vart vi av med dom.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2010-11-11 16:13 #8 av: ingann

#5 Min son har vetat vad pedofiler är, vad de gör, att det aldrig är barnens fel och att det är jätteviktigt att berätta om någon försöker något på något sätt sedan han var 6-7 år...

Hans farfar är nämligen dömd för, och har avtjänat ett (alldeles för lågt) straff på 2,5 års fängelse för pedofileri. Pga det valde jag att berätta exakt varför han aldrig kommer att få ha kontakt med sin farfar. Även om farfar gav sig på flickor så vill jag inte ha med honom att göra för det finns inget som säjer att det inte kan hända pojkar..

 

#6 Håller helt med! Det var fel människor som satt i koncentrationslägren.. Det borde ha varit de som ger sig på barn, djur, gamla och handikappade istället!

/Ingalill

*Personlig ägodel till 2 söner, 1 katt och 1 hund*

Medarbetare på Singelföräldrar och mobiltelefoner

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.