Annons:
Etikettveterinär-sjukdomar-hälsa
Läst 31222 ggr
fettmedkevlar
4/28/08, 5:00 PM

Bil + Värme = Farlig fälla!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Under sommaren så avlider många hundar pga värmeutslag. Det finns oansvariga människor som lämnar hunden i bilen för att göra ett "snabbt" ärende. Men dom tänker oftast inte på att temperaturen stiger snabbt en solig dag och är en dödsfälla för hundar.

Hunden lämnas ofta i bilen
Det förekommer ganska ofta att hundägare lämnar sin hund i bilen en varm och solig sommardag. Fönstret kanske öppnas några centimeter så att hunden ska få luft. När man sedan kommer tillbaka ligger hunden medvetslös i bilen. Vad har hänt och varför?

Temperaturen stiger snabbt
Temperaturen i en bil stiger snabbt då den står i solen, trots att temperaturen utomhus bara är drygt tjugo grader. En hund som blir varm kan inte svettas, utan måste göra sig av med värmen genom att "flåsa" och genom andningsluften få bort värmen ur kroppen. Med utandningsluften förloras då all vätska. Hundens kroppstemperatur stiger från normala 38 grader till 39 grader för att senare stiga upp mot 40 grader. När hunden närmar sig 41 grader fortsätter temperaturen att stiga. Hunden förlorar då medvetandet och om inget snabbt görs kommer den att dö.

varm_hund Vad gör jag om hunden fått värmeslag?
Om hunden påträffas i tid är snabba åtgärder viktiga! Om du har tillgång till en termometer så ta tempen på hunden. Ta ut hunden ur bilen och duscha den med vatten, eller blöt en handduk och blöt sedan ner hundens päls ända in på bara skinnet. Åk direkt till djursjukhus, klinik eller veterinär-mottagning.

Intensivvård
Behandlingen fortsäter med alla medel att få ner kroppstemperaturen till under 39 grader. Hunden kommer att få dropp och andra mediciner beroende på hur allvarligt hundens tillstånd är. Vid allt för hög kroppstemperatur kan det uppstå allvarliga hjärnskador, hjärtskador, tarmskador, lever- och njurskador samt olika blodförändringar. Många hundar är i behov av sjukhusvård under flera dagar. Utgången är alltid oviss vid dessa händelser. Om hundföraren själv satt in tidiga åtgärder för att svalka sin hund, förbättras hundens chanser att överleva.

Lämna aldrig hunden
Lämna aldrig hunden instängd i en bil en sommardag. Med en utetemperatur på 20-22 grader stiger värmen snabbt till 85 grader.

Hundägarens åtgärder:
1. Lämna aldrig hunden i en parkerad bil en solig dag.
2. Om det hänt: Ta ut hunden i friska luften.
3. Duscha eller blöt ner hunden med våta handdukar.
4. Åk omedelbart till djursjukhus eller klinik.

Här är en liten tabell som får oss att förstå hur varmt det verkligen blir i en parkerad bil.

Klockan Yttertemp Skugga/sol Temp i bilen 08.30      +14               skugga           +19° 09.30      +18               skugga           +38° 10.30      +20               blandat          +47° 11.10      +20               sol                   +58° 12.00      +23               sol                   +62° 13.30      +22               sol                   +85°

bruksschafrar.blogspot.com

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus.se

Annons:
Tezza
4/28/08, 5:44 PM
#1

Bra skriven artikel och såå väldigt VIKTIG!

LillMalin
4/28/08, 6:17 PM
#2

Bra skrivet! :D

AnneN
4/28/08, 7:02 PM
#3

Bra artikel =)

**Här är en liten tabell som får oss att förstå hur varmt det verkligen blir i en parkerad bil.
**

Klockan

Yttertemp

Skugga/sol

Temp i bilen

08.30

+14

skugga

+19°

09.30

+18

skugga

+38°

10.30

+20

blandat

+47°

11.10

+20

sol

+58°

12.00

+23

sol

+62°

13.30

+22

sol

+85°

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Honestyisdead
4/28/08, 8:50 PM
#4

Ja, det är livsfarligt.

Förra sommaren skrev jag up regnr från en bild där det satt en dobberman i fullt solsken på en parkering utanför Maxi. Stod en massa folk och glodde, men jag var den enda som gjorde ngt. Gick in på Maxi, gav dem lappen och bad dem ropa ut det i högtalarna. Om dom inte kom ut till sin bil så skulle dom ringa polisen.

AnneN
4/28/08, 8:53 PM
#5

Hera jätte bra av dig att reagera och agera =)

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Honestyisdead
4/28/08, 9:50 PM
#6

Jag hoppas fler gör det :)

Annons:
fettmedkevlar
4/29/08, 12:53 PM
#7

Jag puttar upp denna tråd så fler ser den :)

bruksschafrar.blogspot.com

Medarbetare på Brukshundraser.ifokus.se

Freke
4/29/08, 9:15 PM
#8

Kanon vettigt att ta upp detta nu, innan den riktiga värmen kommer. För man blir lika överaskad varje år att det går så fort för att bli varmt.

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Ahnna
5/1/08, 10:31 PM
#9

Jag håller med om att bilar är dödsfällor för hundar under varma dagar, eller halv-varma också för den delen, men… 

Jag var och handlade häromdagen, var inne i butiken i ca 25-30 minuter med alla 4 fönster nervevade ca 15 cm, bilen parkerad i "halvskugga". Mina hundar hade vatten, var rastade och så vidare. Tempen inne i bilen var enligt termometern ca 25 grader när jag kom tillbaka, ute ca 16 grader.

När jag kommer ut ur butiken ligger det en anonym lapp på förarsätet, där det står med stora, arga bokstäver att jag minsann hade utsatt mina hundar för lidande och att denne anonyme någon har övervägt att ringa polisen. Inget namn, inget nummer, ingenting. Jag blir så jäkla less på såna fega människor, som anklagar till höger och vänster utan att våga skriva sitt namn så att man i alla fall kan höra av sig och förklara läget. Vad vill de åstadkomma, liksom? Men ring polisen då, tänkte jag, för de hade inte kunnat säga någonting negativt om mina hundars hälsa!

Varför kan inte folk skriva såna lappar till hundägare som faktiskt medvetet har lämnat bilen helt stängd i gassande solsken? Till folk som faktiskt inte bryr sig nämnvärt om sina djur?

Så till er som "brukar" skriva såna lappar - tänk efter en gång till och kolla om hunden i bilen verkligen lider innan ni fattar penna och papper! En vän till mig hade parkerat med AC på inne i bilen, men fick sin ena ruta inslagen för att någon "djurrättsaktivist" skulle rädda hennes "lidande hundar"… Skrikandes

Behövde bara skriva av mig lite. Oskyldig

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

AnneN
5/11/08, 6:18 PM
#10

Om du ser en varm hund eller annat djur i en varm bil kan du SMS:a bilnumret till 71456. Då får du tillbaka namnet på ägaren till bilen och kan låta ropa ut  förarens namn på t ex utställningar, varuhus och köpcenter. Du kan också ringa nummerupplysningen för att få fram telefonnummer till bilägaren. Sprid detta vidare så att fler djur kan räddas! 

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

psyko
5/13/08, 1:11 PM
#11

Jag har telefonnumret på min mobil, tycker fler oxå borde skriva in det : )

AnneN
5/13/08, 1:58 PM
#12

Jag har det också i mobilen… där har jag även direktnummret till polisen

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Fija
5/16/08, 6:25 PM
#13

#9 Jag har också fått en anonym lapp som gjorde mej arg och orolig. Och det var tidigt i våras så var inte ens varmt ute alls. Vi tvär sprang in på affären under en kvart tog det. På lappen stog det: OBS! DIN HUND MÅR INTE BRA! Nova låg lika lugn å glad som vanligt i baksätet när vi kom ut. Vi kollade runt i bilen efter spya, kollade om det var något konstigt på henne osv..men inget! Dom måste ju ha trott att hon mådde dåligt när hon låg å sov på sin filt där bak. Skumt iaf! Och det är inte ofta jag går med penna och papper på mej så jag kan lämna lappar…

Annons:
Sandra-B
5/17/08, 4:13 PM
#14

Enligt SJV:s föreskrifter får djur inte lämnas utan tillsyn i fordon om temperaturen överstiger eller kan tänkas överstiga 25 °C eller understiga -5°C.

 En djurägare som trots det lämnar sitt djur utan tillsyn i ett fordon under sådana förhållande kan åtalas för djurplågeri. I Brottsbalken (16 kap, 13§) står det "Om någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet, genom misshandel, överansträngning eller vanvård eller på annat sätt, otillbörligen utsätter djuret för lidande, dömes för djurplågeri till böter eller fängelse i högst två år". Av djurskyddslagen (2§) framgår att "Djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom".

Om ett djur påträffas i en bil, påverkad av värmen, kan man krossa fönsterrutan till bilen för att rädda djuret. Det finns stöd för det i Brottsbalken (24 kap, 4 §): "En gärning som någon (---) begår i nöd utgör brott endast om den med hänsyn till farans beskaffenhet, den skada som åsamkas annan och omständigheterna i övrigt är oförsvarlig. Nöd föreligger när fara hotar liv, hälsa, egendom, eller något annat viktigt av rättsordningen skyddat intresse." Följande exempel ges: "Det bör vara tillåtet att genom att slå sönder en fönsterruta rädda en gammal hund utan något egentligt ekonomiskt värde från att dö."

Innan man tar till den drastiska metoden att krossa ett fönster bör man kontakta polisen samt försöka hitta bilens/ djurens ägare.
Det är endast i undantagsfall, när djuret visar tydliga tecken på att inte må bra man tar till en sådan sak.

Skicka bilens registreringsnummer utan mellanslag som SMS till Vägverket 71456. Du får tillbaka SMS om bilägarens namn och stad.
Sen kan man antingen be eventuell affär att efterlysa ägaren, man kan ringa nummerupplysningen eller på något annat sätt försöka spåra ägaren.
Kostnaden för att skicka ett SMS är den vanliga avgiften som din operatör debiterar. Vägverket tar inte ut någon avgift

Man bör dokumentera så mycket som möjligt, ex tidpunkter för kontakt med polis, försök till hitta ägare, tidpunkt när man först observerade djuret i bilen, tidpunkt när man observerade att det började må dåligt (även symptom), tidpunkt för när man tog beslutet att krossa fönstret och plocka ut djuret, tidpunkt för när djuret började må bättre. Bilens registreringsnummer bör också dokumenteras. Man bör även försöka samla ihop så många vittnen som möjligt som får se djuret i fråga i bilen. Har man möjlighet att fotografera/ filma händelseförloppet är det väldigt bra att göra.

SER MAN ETT DJUR SOM FAR ILLA SKA MAN ALLTID KONTAKTA POLISEN!!

Bilens innertemperatur påverkas mycket lite om fönster och/eller baklucka är öppna!

[Källa www.djurskyddet.angelholm_bjare.info.se]

//Sandra, sajtvärd påMarsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
**SMF 237 Sweet Dream's 
**Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

AnneN
5/17/08, 4:38 PM
#15

#14 tack för den informativa texten och länken =)

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Siggen
6/7/08, 12:17 AM
#16

Förra året när jag var på hundutställning ropade de ut att det var en hund som satt i en bil utan rutor nerdragna eller vatten. :) Pinsamt :( Stackars hund..

Mvh Sigrid

AnneN
6/28/08, 4:54 PM
#17

*putt*

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

silverorm
6/29/08, 3:18 AM
#18

Jättebra artikel! (o tråd…) Glad att jag inte har bil…

AnneN
7/5/08, 9:21 PM
#19

Puttar upp denna då det de senaste dagarna varit ganska varmt och soligt

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

alena
4/20/09, 4:30 PM
#20

Jättebra artikel!

Fick från kennelklubben en affisch om detta.

Det för nåt år sedan när jag skickade efter dekal till bilen om att det sitter säker hund i bilen…. när jag skaffat hundbur till bilen.

Satte upp den på Hemköp och sa till personalen där att den var viktig och skulle sitta uppe åtminstone över sommaren, men de hade tagit bort den snart nog.

Skulle vara bra att sätta upp fler affischer med kort och lättkläst info om detta, så fler tänker efter före innan nån hund fått plågats till döds.

Kanske det finns sånna att få tag på nu också…. ska försöka kolla upp det.

Annons:
alena
4/20/09, 4:46 PM
#21

Om man går in på www.skk.se klicka på "trycksaker" och sen "blanketter och bestämmelser", eller…..  samma adress, men klicka på "verksamhet" och sedan "säker i bilen".

Där finns affisch att skriva ut i PDF format.

Har för mig att det var kortare och enklare text på den de skickade hem till mig med dekalen, som hamnade på hemköp ett tag.

Även dekal att sätta på bilen "säker hund" för "bur-i-bil åkande vovvar" finns att beställa där.

Jättebra om nåt händer och man har tex tonade rutor, så räddningsfolket blir uppmärksam på att det kan finnas vovve/ar i bilen.

AnneN
4/20/09, 5:35 PM
#22

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
4/30/09, 11:48 AM
#23

På en del håll i landet är sommaren redan här och på andra håll så är det vår och temperaturen stiger så därför puttar jag upp denna.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[jakke94]
5/1/09, 1:29 PM
#24

jättebra artikel och tack för det nr #10 .. vet du vad det kostar så man inte blir grundlurad ? :P

jobbar på parkeringar på utstlääningar och har just det jobbet att kolla så hundarna mår bra.. om inte så är det jobbigt att ropa ut regnr i högtalan för alla tänker ej efter.. tror man blir mer uppmärksam när man hör sitt namn.. :)

sen förstår jag inte att 90% av dem ägarna vi kallar ut till parkeringen för att titta till sina hundar blir asförbannade på oss .. liksom det är deras hundar vi hjälper.. det är inte för våran skull vi gör det :S

en förra året som hade 5 novas i en bil utan nerdragna rutor eller någonting.. det var 27 grader ute (kommer ihåg i detalj då detta blev polisanmält) hon strunta i det dem första 2 gångerna sen kom hon ut .. och körde iväg… sen hitta vi hennes bil på andra sidan parkeringen.. men hundarna i bilen och inga nerdragna rutor.. då blev det en polisanmälan då vetrinär också kom och intyga att hundarna inte måddebra i bilen..

AnneN
5/1/09, 1:32 PM
#25

#24 jag har ingen aning om vad det kostar

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

chocomian
5/1/09, 6:29 PM
#26

Och första fallet här nere i Blekinge har redan skett ^^

Var iväg och handlade med familjen och såg en polisbil stå intill en svart bil, började undra varför de bara stod och glodde där.

Lite senare när jag gick förbi därvid, såg jag en stackars vråltörstig hund som satt i baksätet och hade antagligen haft helt stängda rutor och polisen hade fått bända upp fönsterrutorna och inväntade ägaren.

Det var som en kniv i hjärtat att se det :(

hittadjur-se
5/1/09, 6:36 PM
#27

Här är vår informations sida om detta

http://hittadjur.se/index.php?page=dbcontent&contentId=cartemp

Vi kämpar på för att informera om detta…

Annons:
AnneN
5/1/09, 6:39 PM
#28

#27 Verkligen superbra info!

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Sandra-B
5/1/09, 8:15 PM
#29

#24

Om det inte har ändrats så kostar det som ett vanligt SMS, vägverket tar inte ut någon avgift.

//Sandra, sajtvärd påMarsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
**SMF 237 Sweet Dream's 
**Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

AnnL
5/2/09, 9:11 PM
#30

Har haft min bästa väninna hos mig. Hon berätta att det var 2 småhundar i en bil när hon skulle spela golf. Rutan var lite nere men dom hade inget vatten, så hon gick in till receptionen. Så ägaren lite förnärmad gick ut till sina hundar. Silver älskar att följa med mig och åka bil. Och visst är det jätte kul att ha honom med, MEN när det är varmt och solen skiner får han bli hemma hos husse om han vill eller ej. Bilen blir ju jätte varm på bar några min. i solen.

Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.

 

emma071
5/15/09, 11:01 PM
#31

bra tråd :D

Stå på dig,annars gör någon annan det

www.nouw.se/fuckingfuckface

Zabbio
5/22/09, 6:18 AM
#32

Vasd gör man när ens pappa hävdar envist ''det är ingen fara'', ''det är inte så varmt'', ''det går fort''? Visst.. just den dagen är det kanske inte så vrmt, men är det en bra vana att ha? Någon gång tänker man sig inte för.. :/

Speciellt orolig nu.. innan hade han en stor skåpbil med mörka rutor. Den blev inte varm om rutorna var öppna, plus att det fanns vattenskål i den. Men nu har han bytt till en vanlig volvo.. och jag är lite orolig att han ska fortsätta lämna vovven i bilen och kanske glömma värmen..

Fast han har ju haft hundar i hela sitt liv och de har ju alltid klarat sig, så det går väl nu med.. när jag kör så blir hon bunden i bilen, men utanför. Och med vatten varma dagar. För följa med får hon allt göra, blir helt förkrossad annars, eller om man ska vidare efter att man handlat på vägen eller nåt.

Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.                                         

spikes
5/22/09, 11:23 AM
#33

32,ett tips kopiera och skriv ut det anne skrev i inlägg 3….kannske får han upp ögonen då;-)

Zabbio
5/22/09, 1:44 PM
#34

#33 Nja.. hjälper inte mycket när han har egen erfarenhet av att djuren klarar sig utan att fara illa.. och en listan visar ju mer att det tar lång tid för bilen att bli varm, inte förräns ett antal timmar enligt tabellen (jag vet att det beroir mycket på att det inte är så varmt ute vid 8.30, men det syns ju inte i texten)

Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.                                         

Annons:
AnneN
5/29/09, 1:46 PM
#35

Har hört att det ska bli varmt ute i helgen så snälla tänk på djuren och utsätt dem inte för mer värme än nödvändigt.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
6/27/09, 6:43 PM
#36

*putt* denna tråd kan inte påminnas för ofta om under den varma delen av året

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

hittadjur-se
7/14/09, 2:51 PM
#37

Tyvärr har SMS tjänsten till 71456 upp hört men det kommer tydligen att komma en ny tjänst mot betalning senare under året

Sms-tjänsten ”Vem äger fordonet?” stängs 1 juli

AnneN
7/14/09, 2:52 PM
#38

#37 nej vad synd Rynkar på näsan

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

hittadjur-se
7/17/09, 3:17 AM
#39

Varmt i bil

Här kommer lite nya instruktioner som jag ändrat på våra kort efter att SMS tjänsten lades ner

alena
7/17/09, 5:04 PM
#40

Var på utställning o tittade förra helgen och dom ropade ut i högtalaren att hundar satt instängda i bilar.

Visst är dte bedrövligt med tanke på hur mycket info om det som sprids, speciellt tilol hundfolk!

Jensa90
8/8/09, 3:42 PM
#41

Jag förstår inte att man kan lämna hunden i bilen på sommaren… man vet ju själv hur jobbigt det är o sitta i bilen i värmen… =/

 Här på jobbet i köpcentret jag jobbar i så slår väktarna in rutorna på bilarna om det sitter hundar i värmen… dom tål inte att se hundar lida… =/

Resistance is futile. 

Annons:
[SusannaK]
8/8/09, 3:57 PM
#42

Även en skuggig sommardag kan det bli väldigt varmt i bilen…så även om det inte är steksol kan det bli riktigt farligt.

Jensa90
8/8/09, 5:36 PM
#43

För att det ens ska vara okej o ha hund i bil så ska ju typ alla fönster o dörrar vara öppna, bilen ska stå i skugga, man ska ha en stor fläckt som blåser runt, o en stor skål kallt vatten…. men de går ju inte….ska man någonstans där hunden inte kan följa med så lämna den hellre hemma eller hos bekant… eller be någon annan gå ärende… man får ta konsekvenserna av att ha hund…hunden ska inte få lida… =(

Resistance is futile. 

hittadjur-se
9/11/09, 1:42 AM
#44

Nu har det kommit tt nytt sms nummer som kostar 3 kr förutom sms taxa hos din leverantör.

Varmt i bil lapp på Hittadjur.se

AnneN
9/11/09, 1:44 AM
#45

#44 Jätte bra, tack för informationen Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
5/13/10, 5:28 PM
#46

Idag har vi här i Luleå den första varma soliga vårdagen och då kom jag att tänka på hur viktigt det är att inte glömma att det blir hett som i en ugn för hundarna att sitta i bilen på dagarna.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
6/25/10, 7:04 PM
#47

Puttar upp denna som påminnelse!

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

vallhund
7/14/14, 4:27 PM
#48

Puttar upp. Försökte lägga in detta, men det blev för långt:

http://www.bukefalos.com/blogs/vallhund.77230/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Annons:
AnneN
4/30/15, 11:26 PM
#49

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

smidi
5/8/15, 5:57 PM
#50

VIktigt inlägg bra skrivet! :)

zakkris
5/8/15, 9:39 PM
#51

Jag brukar aldrig lämna hunden i bilen på sommaren, om ja ska nån stans låter jag hellre henne vara hemma, men på våren hösten eller kalla regniga sommardagar så har ja en termometer fastsittades vid buren, för att utomstående ska se exxakt vilken temp det är i bilen, så onödiga anklagelser inte sker. Sen funderar ajg på att sätta en liten lapp med mitt telefonnummer på buren ifall något händer, som inte har med värme at göra. En hund kan ju alltid börja må dåligt av okänd anledning.

Lev livet i ett rosa glittrande unicorn moln

Upp till toppen
Annons: